![]() |
|
Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? (/showthread.php?tid=1492) |
Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - zbyszek5 - 2008-08-10 Bardzo prosze o porade. Jakie urzadzenie klimatyzacyjne mozna zainstalowac w pomieszczeniu bez okien a tylko z mala klatka wentylacyja(parter w 4 pietrowym biurowcu)? nie ma zadnej mozliwosci zainstalowania czegokolwiek na zewnatrz tego pokoju. Czy odprowadzenie ciepla i wilgoci do klatki wentylacyjne(jest w gornym rogu pokoju) jest mozliwe, jesli tak to czy nie bedzie to mialo wplywu na temperature w pomieszczeniach powyzej mnie w tym pionie? Z gory dziekuje za porady i opinie. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - mister - 2008-08-11 cicho bo jeszcze wróci. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - paw69 - 2008-08-11 witam.od dluszego czasu przegladam to forum i chyba wiem o kogo chodzi.wcale sie jemu nie dziwie ze sie nie pokazuje.po tych atakach na jego osobe ze strony innych kolegow.ale jako nieliczny na forum udzielal konkretnych odpowiedzi i nie glebowal nowicjuszy za brak wiedzy jak to czynio niektozy. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - byniom - 2008-08-11 Może odbiegnę trochę od tematu ale też to zauważyłem że nie warto jest się tu udzielać bo za chwilę znajdują się wszechwiedzący i dołują innych zamiast wytłumaczyć jeżeli posiadają bardziej konkretne informacje . Wydaje mi się że to forum będzie niedługo takie jak inne tego typu "tylko dla fachowców" i ludzie z małym doświadczeniem niewiele się tu dowiedzą . Narazie przestałem się udzielać żeby nie skończyć jak inni ale z czasem pewnie przestanę tu nawet zaglądać . Pozdrawiam wszystkich i życze miłego dnia. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - paw69 - 2008-08-11 panowi!!!moze wystarczy troche kultury i szacunku dla siebie.nie odchodzcie z forum!!!!wasze rady sa bardzo cenne. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - paw69 - 2008-08-11 a co do pytania zbyszka,widzilem klimy bez jednostki zewnecznej.dwie dziury w murze i wewnetrzna ale widzialem to tylko w jakims katalogu mo ze ktos to juz montowal. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - maro196 - 2008-08-12 mg zeby na Twoja wiedze mozna bylo liczyc to by spoko bylo... a ty jestes taki tempak ze na maxa..... jakbym mial problem to bym w zyciu nie chcial Twoich rad bo potrafisz sie tylko wymądrzać i wydaje mi sie ze w praktyce gówno potrafisz... jestes z tych co uwazaja sie za ch.j wie co, najwiecej mają do powiedzenia a na ch.j sie nadają jezelii chodzi o jakas rade... moze w praktyce jest inaczej... nie wiem moze nadajesz sie na podawanie kluczy nastawnych hehe tak o tobie mysle. Stefana przynajmniej mozna bylo sie zapytac i uzyskac odpowiedz, przez takich frajerow jak ty to forum schodzi na psy, mam nadzieje ze z takimi fachowcami jak ty i te twoje kolzanki z forum co tylko krytykuja nigdy nie bede musial pracowac, pewnie siedzisz w jakiejs kanciapie i zaraz napiszesz jakiegos gniota jaki to ty fajny jestes jak sie znasz i wogole fachura jestes.... chyba fachowiec od je..nia owiec nara tłumoku Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - gadget - 2008-08-12 Panowie i Panie ( jakies tu widzialem) dajcie spokoj taki tu blogi spokoj teraz . Jest tak jak przedtem . I nikt blotem sie nie rzuca . Ja nikomu zle nie zycze i staram sie pomagac jak cos wiem . Ale zarozumialych ludzi nie lubie . To milego montowania i duzo kasy/klim wszystki zycze . Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - gadget - 2008-08-12 Dzieki za uznanie niestety nie wiem czy na nie zasluguje . Jestem tylko zwyklym monterem od czarnej roboty . A z butla tak jest kazdy sprawdzic moze . Troche moze dziwna metoda , ale z praktyki wzieta . Nie wiem z kim wojowalem z Bodziem czy Awaxem ale na szkolenich w pewnej firmie mowia tak samo jak oni. A kiedy spytalem Pana na szkoleniu o to to najpierw sprawdzilismy a pozniej nie bardzo wiedzial czemu jest inaczej jak w skrypcie ze szkolenia . Ps rekord byl w domu weselnym wiec mialem dobre zasilanie ( wyzerka ) a klient naciskal na termin i nie marudzil przy wycenie wiec sie "jakos" zrobilo . Na drugi dzien bylo ciezko z kondycja . Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - senior - 2008-08-12 czuły wojtek się przeniósł z onetu na forum klimatyzacja? Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - mister - 2008-08-12 mg_2 napisał(a):Qrwa co to za czub ?????gadget napisał(a):Dzieki za uznanie niestety nie wiem czy na nie zasluguje . Jestem tylko zwyklym monterem od czarnej roboty . A z butla tak jest kazdy sprawdzic moze . Troche moze dziwna metoda , ale z praktyki wzieta . Nie wiem z kim wojowalem z Bodziem czy Awaxem ale na szkolenich w pewnej firmie mowia tak samo jak oni. A kiedy spytalem Pana na szkoleniu o to to najpierw sprawdzilismy a pozniej nie bardzo wiedzial czemu jest inaczej jak w skrypcie ze szkolenia .wITAM cIEM PONOWMNIE to ja czesio. Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - maro196 - 2008-08-12 i o to chodzi Czy mozliwe jest odprowadzenie ciepla z klimy do klatki wentylacyjnej? - irroda - 2008-08-12 jeżeli klima musi być bez względu na wszystko można pomyśleć o klimatyzatorze bez jedn zewnętrznej, odprowadzenie ciepła przez kanał, wiemy ile potrzeba powietrza więc coś można policzyć jak to sie ma do średnicy kanału. do zrobienia |