![]() |
|
Odgłos klikania w klimatyzacji - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Odgłos klikania w klimatyzacji (/showthread.php?tid=1634) |
Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-27 Witam mam passata b5fl i mam problem z klimatronikiem caly czas slysze odglosy klikania dochodzace z kilmy a dzis z kratek wentylacyjnych widzialem jak sie unosil bezbarwny gaz i oprocz tego jest niemily zapach. moze mi ktos powiedziec co sie stało bo w tych spawach to zielony jestem z gory dzieki
Odgłos klikania w klimatyzacji - senior - 2008-08-27 no chyba Ci freon spitolił przez parownik?no nie wiem jak widziałeś bezbarwny gaz :-) Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-27 To jak jak by sie lekko obraz zalamywal i rozmazywl No ale to ulatywalo przez chwile a pozniej jak jezdzilem to nic nieebylo widac a co z klikaniem ktory slysze podobne jest do odglosow kierunko skazu Odgłos klikania w klimatyzacji - elektromechanik - 2008-08-27 Tak jak pisze kolega senior najprawdopodobniej ucieka Ci gaz . To klikanie to prawdopodobnie zzałaczanie i rozłącznie sprzęgła. W krótkim czasie przestanie załączać się zupełnie. Odgłos klikania w klimatyzacji - radekklimat - 2008-08-27 a nmoze parownik zamarza a smrod jest bo klima nie czyszczona i nie odgrzybiana Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-27 Ale Klikanie nie jest przy zmianie biegow jest poprostu jak jade a nawet na luzie jak odpale auto , jesli wczesnije jezdzilem , apropo ucieczki teog gazu jaka to usterka i czy droga jestn naprawa??czy wystarczy tylko napelnic kilme? Odgłos klikania w klimatyzacji - elektromechanik - 2008-08-27 Nie dokładnie się wyraziłem. Pisząc sprzęgło miałem na myśli sprzęgło elektryczne załączające sprężarkę. Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-27 aAAA ![]() powiedz czy wymiana albo koszty naprawy sa drogie?? Odgłos klikania w klimatyzacji - Absolut - 2008-08-28 W zalezności co sie popsuło. Nie dowiesz sie tego dopuki nie pojedziesz do warsztatu. ustalenie usterki nie zrujnuje cie finansowo a wtedy dowiesz sie ile kosztuje jej usuniecie. Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-29 hehe. bylem w 1 warsztacie powiedzieli mi ze to klikanie z klimy bylem w nastepnym i powiedzieli ze te klikanie to uszkodzony bezpiecznik od kierunko wskazu i ze to trzeba wymiecic i koszt tego to 20funtow + robocizna mieszkam w anglii i to prawda za anglicy do debile Odgłos klikania w klimatyzacji - Absolut - 2008-08-29 to jedz do warsztatu gdzi będzie pracował jakiś Polak. Chyba teraz o to nie będzie trudno. Tylko żeby był trzeżwy. Odgłos klikania w klimatyzacji - krakus - 2008-08-30 hehe bylem i to samo powiedzial ze to bezpiecznik . pozdrawiam Odgłos klikania w klimatyzacji - elektromechanik - 2008-08-31 krakus napisał(a):hehe bylem i to samo powiedzial ze to bezpiecznik .Mówiąc że to bezpiecznik miał chyba na myśli wyłącznik ciśnieniowy ( presostat ) - zabezpieczający sprężarkę przed pracą bez gazu lub zbyt malej jego ilości. |