![]() |
|
Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje (/showthread.php?tid=1658) |
Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2008-09-05 Witam mam mercedes w203 c klassa 2000r 2,0benzyna mam taki problem gdy autko postoi na dobrym deszczu lub gdy wjade nim na myjnie psuje sie klima tzn jak tylko odpale silnik z samego rana wlacza sie od razu wentylator a klima nie pracuje po jakims czasie jak autko wyschnie klima zaczyna chodzic a wentylator wlacz sie tylko wwtedy kiedy tego potrzebuje .dodam ze dzie sie mi to zadko ale tylko gdy autko wyjedzie z myjni albo popada na nie dobry deszcz co moze byc przyczyna gdzie szukac usterki bo jak jade do mechanika to akurat sie to zawsze samo naprawia i gosc nie umie mi stwierdzic jak jest ok Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - awax - 2008-09-05 Witam Zacząłbym od sprawdzenia presostatu wysokiego ciśnienia Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - radekklimat - 2008-09-06 z twojego opisu wynika ze masz gdzies zwarcie w elektryce i cos rozłacza ci klime Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2008-09-29 tez mechanik mi podpoweidzial ten czunik to ze zwarcie jest to sie domyslilem tylko gdzie najprawdopodobiniej na tym czuniku jak zmienie to dam znac Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2008-10-13 witam wymieniłem ten czujnik i nic bez zmian gosc nie mial programu do polaczenia sie z kompem od klimy tylko z autem sie polaczyl i widzi tam blad kimatyzacji na jakiejs szynie wie ktos co to moze byc ??? Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - j_a_c - 2008-10-14 z komputerem było by o wiele łatwiej ,ale wg mnie to wina sterownika wentylatora w lewym nadkolu jest taka aluminiowa puszka jest ona sterowana cyfrowo wiec bez komputera ciężko to sprawdzić ,ale padają te puszeczki często ,jak je naprawiać jeszcze nie wiem narzazie wymian cale ale możne to tez być inny problem bo przegrzany silnik tez potrafi ratować się tym wentylatorem,morze tez zabrudzona chłodnica ,lub przerwa na instalacji Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2008-10-16 a czy moze to nie jest sterownik od wentylatorów i on nie jest czasem obok wiatraka ??? bo tam w nadkolu nie widze nic??? Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - j_a_c - 2008-10-16 nie pamiętam jak dokładnie był nowej c klasie ale zwykle był w nadkolu ale trzeba go szukać od spodu zaraz za zderzakiem Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2008-10-17 witam jak sie okazalo bylem dzis w boschu w servisie i jest blad na komputerze tym co jest pod skrzynka bezpieczników daje informacje na czujnik wysokiego cisnienia ze w ukladzie klimy jest 200 atmosfer i przez to wentylator ciagle chlodzi zostawilem auto do pon maja wgrac nowy program albo caly sterownik wymienic Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - j_a_c - 2008-10-20 komputery jednak życie ułatwiają zawłaszcza jesli chodzi o tak skomplikowane układy Mercedes c w203 2000r klimatyzacja wentylator ciągle pracuje - birkof3 - 2009-05-11 witam ponownie pomocy wyminieli mi uklad scaolony w tym module ale po pol roku znow padło ,mowi mi ze trzeba caly modul wymienic>???? to po kiego grzyba naprawiali mogli od razu wymienic a tak teraz musze dwa razy tyle zaplacic nie znacie kogos kto zajmuje sie takimi usterkami moze wie jak to naprawic ?? |