![]() |
|
Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG (/showthread.php?tid=1751) |
Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - Morek - 2008-10-02 2 wątek mojej historii: po wymianie kompresora, opróżniowaniu itp ciśnienia podczas załączenia urządzenia zachowuja sie dziwnie. Na tłoczeniu ciśnienie schodzi do zera na ssaniu spada do 1- 0.5 bar aż po jakims czasie cisnienie skacze do 2 barów i pozniej znowu sytuacja sie powtarza. To ze skacze to efekt bajpasu który co jakis czas puszcza. Napewno nie mam powietrza w instalacji bo powtarzałem czynnosc zw z opróżnieniem. Zwracam uwage na to iz instalacja nie została do konca uzupełniona czynnikiem- chcialem ja później uzupelnic na manometry i cęgi. Zaznaczam ze ta sytuacja mnie dziwi bo miesiąc wczsniej wyminialem w tym urzadzeniu juz kompresor. Chyba sie zajechal- ale wtedy jak go wyminialem wszystko poszlo gladko i sprawnie. Doszly mnie sluchy ze moze to byc spowdowane zatkana jednostka wewnetrzna tzn kapilara zaszla syfem. Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - mister - 2008-10-02 skąd się bierze ciśnienie na ssaniu większe jak na tłoczeniu ? Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - Remik - 2008-10-02 Miałem przypadek z takimi objawami. Układ kiedyś nałykał się powietrza co spowodowało zamarzanie filtra- odwadniacza Próżniowanie układu nie dawało rezultatów.Puki co klima oczekuje na nowy filtr ale mam wątpliwości czy ten zabieg wystarczy, sądzę że olej jest zawilgocony a nie bardzo wiem jak wymienić olej w takiej sprężarce. MOŻE KOLEDZY COŚ DORADZĄ. Pozdrawiam Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - byniom - 2008-10-02 Kapilara powinna być w jednostce zewnętrznej a jak mierzysz ciśnienie na tłoczeniu to i tak pokazuje już za kapilarą jeżeli mówimy o splicie LG .Skoro była zajechana sprężarka (spalona) to syf się dostał na kapilarę i trzeba ją wyczyścić tak samo jak cały układ. Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - heineken72 - 2008-10-03 byniom wydaje mi się że to syf krązy w układzie i zapycha kapilare. Montowałem LG kiedyś ale nie wiem gdzie maja kapilary. Uruchom na grzaniu jak bedzie chodzić oki to może problem brudnego układu, bo cisnienie przepcha kapilare w drugą stronę. Moze po wyminianie kompresora ew. nagar po spawaniu nie poszedł na filtr. Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - byniom - 2008-10-04 KApilara jest zazwyczaj w jednostce zewnętrznej przy skraplaczu. Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - mn27 - 2008-10-04 witam a przypadkiem nie pomyliłeś przewodów jak wymieniałeś sprężarke ssanie z tłoczeniem.albo jak masz podobne ciśnienia na ssani i tłoczenie spręzarka uszkodzona silnik pracuje a nie ssie ani nie tłoczy Czyzby zatkana jednostka wewnętrzna LG - mariano - 2008-10-09 To by sprężarka większy chyba prąd pobierała. Ostatnio miałem podobnie... kręciła ale brała 60A!!!! Rury były zagięte i dlatego się ugotowała. |