![]() |
|
Witam co sądzicie o klimach LG - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Witam co sądzicie o klimach LG (/showthread.php?tid=1784) Strony:
1
2
|
Witam co sądzicie o klimach LG - Escape - 2008-10-20 ja mam juz od jakiegos czasu, i powiem wam, ze jestem z niego bardzo zadowolony. W tej chwili jestem dumnym posiadaczek Klimatyzatora kanałowego UB18. I naprawde super!! Witam co sądzicie o klimach LG - kondzio85 - 2008-10-20 Ja ich dużo montowałem i serwisowałem i moja opinia jest negatywna. -słaba jakość wykonania obudowy splitów - NEO PLASMA nie zawsze się zapina, lub pękają zaczepy albo plastik się wygina ![]() -słabo dopracowane pod względem serwisowym -wersje Made in Korea - masakra... - była seria że rury pękały w skraplaczu lub były niedolutowane rury na łączeniach - a w ogóle to przy kasetach często mechanizmy żaluzji piszczą i trzeszczą Myślę że jedynie artcoole są trochę wytrzymalsze. Osobiście bym sobie w domu LG nie zamontował. Witam co sądzicie o klimach LG - byniom - 2008-10-20 Ja mam odmienne zdanie niż kondzio85. Co do NEO to trochę racja że obudowy mogły by być lepsze ale jak się ją zapina z wyczuciem to jest ok. Co do serii to tureckie są bublowate natomiast koreańskie zawsze miałem ok. Zamontowałem przeszło 200 sztuk i większych problemów nie miałem Witam co sądzicie o klimach LG - kondzio85 - 2008-10-20 byniom napisał(a):Co do serii to tureckie są bublowate natomiast koreańskie zawsze miałem ok.Przepraszam pomyłka - miałem na myśli tureckie a nie wiem czemu wpisałem koreańskie. Witam co sądzicie o klimach LG - irroda - 2008-10-20 troche zamontowałem, ogólnie opinia pozytywna, czasem jest problem z zamknięciem ale mi nigdy nic nie pękło. Natomiast jak pierwszy raz montowałem sinclair to urwałem oba zaczepy
Witam co sądzicie o klimach LG - Escape - 2008-10-21 irroda Pierwszy raz jest zawsze trudny ![]() choć nie powiem, że ja nie miałem problemów z zamontowaniem, ale jakoś mi sie udało, i teraz wszystko ładnie pięknie mi gra ![]() a kondzioro85 jakie twoim zdaniem są lepsze klimatyzatory :>? bo jak narazie prowadzi LG
Witam co sądzicie o klimach LG - kondzio85 - 2008-10-21 Ja miło zaskoczony byłem przy montażu klimatyzatorów Gree, ale według mnie wymiatają Fujitsu Witam co sądzicie o klimach LG - denzel - 2008-10-22 ja uważam że ta klimatyzacja jest bardzo dobra, do tego ładna i wcale nie droga
Witam co sądzicie o klimach LG - Escape - 2008-10-22 denzel, mówisz o LG, tak? kondzioro85 mowisz Fujitsu? podobno niezłe, słyszałem ze są podobne nawet troche do LG, ale tego nie jestem w stanie stwierdzic, jedyne co moge powiedzieć to to ze mnie narazie LG nie zawodzi
Witam co sądzicie o klimach LG - Sulim - 2008-10-27 ja również przyłączam się do tych wypowiedzi że LG jest ok Witam co sądzicie o klimach LG - krim55 - 2008-10-28 ja uważam,że są po pierwsze bardzo ładne , mają bardzo dobry system Neo Plasma,bardzo dobra funkcja Jet Cool,i cena jest dobra Witam co sądzicie o klimach LG - Escape - 2008-10-28 krim55 masz racje, bardzo ta opcja Jet Cool jest naprawde wspaniała. trafne spostrzezenie
Witam co sądzicie o klimach LG - wgdb - 2008-12-16 wg mnie najlepsze są Dakin no i Mitsubishi. LG też nie jest zły ale jak jest multi to mnie już trzęsie bo często któryś nie odpala albo wyskakuje błąd (częściej to 2)
Witam co sądzicie o klimach LG - Carlos - 2008-12-16 Moim zdaniem też są ok. W miarę dobra cena i nie ma wiekszych problemów z dostaniem do nich części zamiennych.Poza tym seria art cool jest chyba najladniejszym na rynku splitem.Z drugiej strony patrząc to "KONDZIO" I "BYNIOM" macie racje bo niektóre modele mogli by poprawić szczególnie te zaczepy w NEO i miałem raz skraplacz nieszczelny od kasety.Ogólnie jestem na tak za LG. Witam co sądzicie o klimach LG - klimamika - 2008-12-16 art coole ładne reszta jest okropna brzydkie z kiepskich materiałów (trzeszczące plastiki)chińska tandeta to fakt kiepsko sie zamykaja zamontowałem ich trochę puki co jest ok ale mało dobrych opinii słyszałem od innych serwisantów pozdrawiam Witam co sądzicie o klimach LG - zuku - 2008-12-26 Kolego wgdb o ktorym mitsubishi myslisz czy o mitsubishi electric czy o Mitsubishi Heavy Industries sa to odzielne firmy Witam co sądzicie o klimach LG - senior - 2008-12-27 obydwie firmy robia podobnej jakości kimy :-) Witam co sądzicie o klimach LG - awax - 2008-12-27 Koledzy,nie oczekujmy cudów od klimatyzatorów,które w hurcie Chińczyk sprzedaje po 50 - 100 dolarów.Przecież to taki "kurczak"ze słynnego skeczu kabaretowego. Pozdrawiam Witam co sądzicie o klimach LG - senior - 2008-12-27 jak bym miał takich Chińczyków choć z 10 w tej cenie..... Witam co sądzicie o klimach LG - awax - 2008-12-27 senior napisał(a):jak bym miał takich Chińczyków choć z 10 w tej cenie.....No niestety to nie jest cena dla 10ciu.Chyba,że kontenerów: )
Witam co sądzicie o klimach LG - Klima-cool - 2008-12-27 Witam co do ART-COOL TO WŁAŚNIE ROBIĘ OFERTĘ I SIĘ ZASTANAWIAM CZY Zamontować ART-COOL czy SINCLAIR Co do firmy Sinclair dla mnie bez zarzutu, Tu jakość =cena bo jest za tą cena naprawdę konkurencyjna . Oczywiście wolał bym np. DAJKIN no ale cena bo Dajkina uważam za jednego z najlepszych. Witam co sądzicie o klimach LG - monterod2002 - 2008-12-28 chiny opanowują powoli wszystko.
Witam co sądzicie o klimach LG - Klima-cool - 2008-12-28 no i Malezja Witam co sądzicie o klimach LG - DiscoLies - 2008-12-29 Ja tam jestem za LG i jeżeli chodzi o linię Art-Cool złego słowa nie słyszałem jeszcze i tak samo złego słowa ja nie mogę powiedzieć( w użyciu jeden egzemplarz ścienny split) lekko z gwarancją są na bakier ale jeszcze nie miałem okazji z niej skorzystać, no i oczywiście wygląd nie podlega dyskusji . A co do produkcji no cóż trzeba produkować tam gdzie najtaniej.
Witam co sądzicie o klimach LG - ed - 2009-01-04 Tu się nie zgodzę to nie o to chodzi ze taniej . Bylem w chinach u znajomego załatwia produkcje itp w chinach dla europy i stanów, głownie chodzi o ubrania. I jak taka obudowa ma kosztować normalnie z dobrej jakości plastiku powiedzmy 100 zl to każdy chce taniej i bierze obudowę z słabszej jakość za 70 zl . To samo jest z wykonaniem. W chinach się robi wszystko i dobrej jakości i słabej albo wręcz tragicznej zależny ile się zapłaci za dana rzecz. Miałem w rekach z jednej fabryki narzędzia jedne kiepski bo tak chciał wykonawca 9 oczywiście chciał jak najtaniej) i drugie wysokiej jakości. Rożnica jest ogromna ale wiadomo bity do wkrętarki kupuje się firmowe a nie topexa gdzie na 2 śrubki idzie jeden bit . Pozdrawiam ED |