Forum Klimatyzacja
autoryzacja - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: autoryzacja (/showthread.php?tid=1887)

autoryzacja - mambo - 2008-11-30

Witam, nie wiedziałem gdzie umiescic ten wątwek wiec pisze na samochodówce.
Powiedzcie, jesli chodzi o autoryzacje carriera lub thermo kinga jest z tym duży problem orientowaliscie sie kiedyś?
Pozdro

autoryzacja - awax - 2008-11-30

mambo napisał(a):Witam, nie wiedziałem gdzie umiescic ten wątwek wiec pisze na samochodówce.
Powiedzcie, jesli chodzi o autoryzacje carriera lub thermo kinga jest z tym duży problem orientowaliscie sie kiedyś?
Pozdro
Żaden problem
Po prostu trzeba się na tych urządzenich znać .Reszta to "betka" pomieszczenie na minimum dwa duże ciężarowe chłodnie TURy i kompletne wyposażenie.Takie tam drobiazgi,wszystkiego na temat tego wyposażenia mozna na pewno dowiedzieć się na szkoleniach np. w COCH u

Jeszcze tylko jedno co ma wspólnego Thermo King z Carrierem?

autoryzacja - mambo - 2008-11-30

awax napisałem carrier i thermo king w tym kontekscie, ze moze ktos wie na którą z tych firm łatwiej uzyskac autoryzacje (osobiscie wolał bym carierra) wczesniej pracowałem w wielkiej transportowej firmie i miałem stycznosc z carrierem miałem też okazje odwiedzić montażownie we Francji i dlatego ten carrier jest mi bliższy. A jesli chodzi o hale to planuje budować tylko nie wiem czy oni mają jakies wymogi? Rozmawiałem z frigipolem w Czestochowie znam tam chłopaków, ale oni twierdzą ze jest w Warszawie jakaś nowa siedziba i oni mają coś do powiedzenia.
Mysle też o chłodnictwie transportowym bo w mojej okolicy jest mnóstwo firm mięsnych których transport w 80% to własnie carrier a najbliższy servis to 80 kilometrów. A tak na marginesie awax wedłóg Ciebie chłodnictwo transportowe to dobry temat?
Pozdrawiam

autoryzacja - radekklimat - 2008-12-01

pracowałem kiedys we frigipolu i z tego co wiem to nie dadza ci autoryzacji poniewaz konkurencja jest im nie potrzebna
pozatym to ze znasz tam chłopakow nic ci nie pomoze bo nie znasz własciciela frigipolu a on jest radykalny w swoich działaniach
autoryzacja TK jest mi nie znana choc u nich tez robiłem
jednym z warukow autoryzacji Carrier jest magazyn czesci zamiennych ktory musisz miec za ok 400 tys(tak było przynajmniej) i to od nich a nie ze stanow, nie sadze zebys wyrobił na to
najlepiej działaj bez autoryzacji badziesz dla nich potezna konkurencja tak jak ja bez umow i innych zobowiazan a czesci mozna kupic w polsce oryginalne i naprawde bardzo tanio
wazna jest tez wiedza w zakresie napraw takich urzadzen, schematy elektryczne itp a bez tego ani rysz
pozdrawiam i zycze sukcesow

autoryzacja - awax - 2008-12-01

mambo napisał(a):awax napisałem carrier i thermo king w tym kontekscie, ze moze ktos wie na którą z tych firm łatwiej uzyskac autoryzacje (osobiscie wolał bym carierra) wczesniej pracowałem w wielkiej transportowej firmie i miałem stycznosc z carrierem miałem też okazje odwiedzić montażownie we Francji i dlatego ten carrier jest mi bliższy. A jesli chodzi o hale to planuje budować tylko nie wiem czy oni mają jakies wymogi? Rozmawiałem z frigipolem w Czestochowie znam tam chłopaków, ale oni twierdzą ze jest w Warszawie jakaś nowa siedziba i oni mają coś do powiedzenia.
Mysle też o chłodnictwie transportowym bo w mojej okolicy jest mnóstwo firm mięsnych których transport w 80% to własnie carrier a najbliższy servis to 80 kilometrów. A tak na marginesie awax wedłóg Ciebie chłodnictwo transportowe to dobry temat?
Pozdrawiam
Jeżeli mam być szczery to uważam,że uzyskanie tych autoryzacji jest trudne.
Na drugie pytanie może być jedna odpowiedż:chłodnictwo transportowe to BARDZO DOBRY temat ,aczkolwiek naprawdę trudny.
Życzę powodzenia i jeżeli będziesz w potrzebie zawsze możesz liczyc na pomoc.Zacznij bez autoryzacji firmowych,Klientów Ci nie zabraknie.

autoryzacja - bodzio - 2008-12-01

Mają racje, autoryzacja to tylko problemy, obowiązki, papiery i nie wiadomo czy wyjdziesz na tym.
Najlepiej działać samenu sobie i skutecznie naprawiać i jeden drugiemu będzie cię polecał.

autoryzacja - awax - 2008-12-01

bodzio napisał(a):Mają racje, autoryzacja to tylko problemy, obowiązki, papiery i nie wiadomo czy wyjdziesz na tym.
Najlepiej działać samenu sobie i skutecznie naprawiać i jeden drugiemu będzie cię polecał.
Zresztą jak będziesz dobry to sami Ciebie poproszą,a wtedy na Twoich warunkach.
Oni też mają problem bo będą musieli zapewnic dojazd do serwisu w określonym czasie

autoryzacja - mambo - 2008-12-01

Dzięki chłopaki, chyba tak zrobie, dosyc sie już naprosiłem carrierowi, jak mówicie że można sobie poradzić bez nich to nie ma się co oglądać.
Pozdro

autoryzacja - ermax - 2009-01-11

jeśli znasz temat klimatyzacji - to rób sam , autoryzacja pieniędzy ci niedołoży a, przeciwnie !

autoryzacja - elektromechanik - 2009-01-11

Moim zdaniem autoryzacja miała by sens tylko i wyłącznie wtedy gdybyś miał możliwość dużej ilości napraw gwarancyjnych.