Forum Klimatyzacja
Zagatka - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Zagatka (/showthread.php?tid=1903)

Zagatka - Klima-cool - 2008-12-06

Byłem na serwisie małego inwertera, pracuje w trudnych warunkach,nazwijmy to duże zanieczyszczenie kurzem, weszłem do budki z klimą wyłączyłem klimę która oczywiście pracowała lecz mało wydajnie. szybko się okazało ze na filtrach jest osadzona ok 5mm kurzu, wyjąłem filtry za psikałem jednostkę sprejem tworzącym piane grzybobójczy czyszczącym lamele parownika itp. poczekałem aż piana wchłonie się w parownik, wsadziłem filtry uprzednio wymyte i wysuszone ,zamknąłem przedni panel. Ja do odpalenia a tu nie działa. migają diody sprawdziłem w kodach błędów, producent przewiduje max 3 diody migające a nie 5 jak to jest w moim przypadku. Dodam ze to jest urządzenie zamontowane 3 miesiące temu. CO WY NA TO

Zagatka - vojtas78 - 2008-12-06

dałeś za dużo piany???

Zagatka - Klima-cool - 2008-12-06

i zawilgociła elektronikę myślałem o tym ale elektronika jest obudowana tak ze mało prawdopodobne

Zagatka - budzaj - 2008-12-06

miałem kiedyś przypadek podobny też wyczyściłem klimatyzator i nie chciał działać :/
nie włączał się kompresor rozebrałem cały agregat podociskałem kable na sprężarce, na elektronice i ruszył :/ ale co było to do dziś nie mam pojęcia :/ :O

Zagatka - Klima-cool - 2008-12-07

ja go resetowałem z 10 razy i uruchamiałem przyciskiem serwisowym i kabelkami ruszałem i cuda robiłem stoi.

Zagatka - byniom - 2008-12-07

Jak chcesz zresetować inverter to musi być bez napięcia minimum 5 minut bo muszą się rozładować kondensatory. Przy Lg tak miałem kilka razy że cały czas był błąd a jak wyłączyłem na 5 min to wszystko wróciło do normy

czy resetowałem go 5 min to nie zagwarantuje , jak masz racje to obiecuje flaszkę.

Zagatka - senior - 2008-12-07

i stawiasz wszystkim z forum:-)

A kto wie kto wie , może zorganizujemy w lipcu jakiś zlot pijaków z KLIMATEM, JEST TU NAS PARU PISZĄCYCH A PARĘ SET CZYTAJĄCYCH cze ba poruszyć ten temat bliżej ciepłych dni. I nie jedną wypijemy. A tak po za tematem właśnie skończyłem robić wino z dzikiej róży teraz postawiłem baniak koło kompa i czekam jak mi zacznie po pokoju chodzić he he eh

Zagatka - senior - 2008-12-07

skąd jesteś, podobno zacier też da się pić:-)
Przepraszam Admina za moje ostatnie posty nie na temat, ale po sezonie ////...... :-)

Zagatka - monterod2002 - 2008-12-07

ciekawe czy ktoś w sezonie znajdzie czas

Przecież to będzie spotkanie edukacyjne szkolenie itp. to może wyjazd na narty np. do bukowiny tatrzańskiej tak pod koniec lutego bo jak wiadomo od marca zaczyna się sezon.

Zagatka - awax - 2008-12-07

senior napisał(a):skąd jesteś, podobno zacier też da się pić:-)
Przepraszam Admina za moje ostatnie posty nie na temat, ale po sezonie ////...... :-)
admin jest na nartach i możemy życzyć jej miłego wypoczynku

Zagatka - awax - 2008-12-07

Klima-cool napisał(a):Przecież to będzie spotkanie edukacyjne szkolenie itp. to może wyjazd na narty np. do bukowiny tatrzańskiej tak pod koniec lutego bo jak wiadomo od marca zaczyna się sezon.
No ja mam cichą nadzieję,że wróci temat nart ,ale wodnych:Smile)

Zagatka - Klima-cool - 2008-12-08

Byłem dziś się przyjrzeć temu urządzeniu. byniom flaszki nie dendze uwalona płytka pod koniec tygodnia będę miał nową płytkę odezwie się jak poszło.

Zagatka - byniom - 2008-12-08

A po czym wywnioskowałeś że płytka uwalona ?tak z ciekawości pytam . Mnie kiedyś zaraz po montażu (około tydzień) też poleciał eprom w jednostce zewnętrznej ale to akurat podało na wyswietlaczu sterownika kodem błędu.

Zagatka - Klima-cool - 2008-12-08

W TEJ KLIMIE KODY BŁĘDÓW OZNACZAJĄ MIGAJĄCE DIODY SĄ 3 OZNACZENIA TIMER,OPERATION,STANDBY, MAX MOGĄ MIGAĆ 3 NA RAZ TYLE MAM W POLSKIM OPISIE, ZADZWONIŁEM DO PRZEDSTAWICIELA NA POLSKE I ON STWIERDZIŁ ZE PRZYCZYNA MOŻE BYĆ TYLKO JEDNA, JAK POKAZUJE WIĘCEJ JAK 3 BŁĘDY TO PŁYTCE SIĘ POMIESZAŁO, PRZYSYŁA MI JĄ ZA DARMO W RAMACH GWARANCI. WIĘC JA NIE WYCZAIŁEM CO DOKŁADNIE W PŁYTCE PONIEWAŻ NIE JESTEM ELEKTRONIKIEM I SPORO MI DO NIEGO BRAKUJE KUMPEL MI ZAŁATWI LUTOWANIE PŁYTEK ITP CZA SE JAKOŚ RADZIĆ.