Forum Klimatyzacja
Uczciwość w branży - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Uczciwość w branży (/showthread.php?tid=2003)

Uczciwość w branży - klm 77 - 2009-01-26

Witam
Na począteku chciałbym się przywitać , gdyż jestem nowy na tym forum.
Często jestem gościem i lubię poczytać o problemach tu poruszanych, wielu z was jest naprawdę w porządku dzielicie się swoim doświadczeniem i wiedzą. Zająłem się montażem od czerwca , zrobiłem ok 30 splitów staram się swoją pracą pokazać klijentowi że są monterzy którzy dobrze zrobią swoją prace , a urządzenie bedzie długo służyć.Oni też mam nadzieję bedą na przyszłość dla mnie dobrą reklamą.
Ale jak w temacie chciałbym poruszyć temat uczciwosci pomiędzy firmami które zajmują się montażem , bo przecież zdarza się i tak że jeden zleca drugiemu, no i tu się pojawił problem , robota zrobiona faktura poszła a kasy brak.
Chciałbym dowiedzieć się jak rozwiązujecie taką sytuację.
Zapewne ta osoba przeczyta ten post , być może jest tu na tym forum ale nie chcę podawać nazwy firmy bo nie o to mi chodzi , w zasadzie ciekawią mnie wasze opinie na ten temat.
Z pozdrowieniem dla Wszystkich forumowiczów J.

Uczciwość w branży - awax - 2009-01-26

Kwestia płatności to raczej ogólny problem i nie dotyczy jedynie firm z naszej branży.

Uczciwość w branży - tommatiz - 2009-01-26

Na to nikt dobrego nie poradzi...Taki u nas rynek i uczciwość. Jak ktoś nie płaci i jest chamem i burakiem i robi wszystko aby nie zapłacić to zdejmuje się mu skraplacz ale to ostateczność.

Jasne że temat płatności jest trudny ale ja poruszam płatność pomiedzy firmami które instalują bo z inwestorami to wiem że są czasem problemy ale od tego są dobre umowy przedwykonawcze .Ja miałem zaufanie do partnera z branży , a tu bryndza.
Pozdro j.

Sądownie wygrasz sprawę ale nie radzę tego robić bo na sprawę będziesz czekał czekał i czekał. Kombinuj się dogadać. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. A to ktoś z Wawy??

A takie cyrki jak wcześniej czytałem że ktoś przeklejał naklejki i robił z badziewia mitsubishi to jest dopiero szczyt !!!

Oj zdziwienie moje sięgnęło Zenitu ale co dziwne żę to wiodąca firma cukiernicza z Warszawy którą każdy zna Smile. Nie wiem jak się to skończyło ale ktoś zrobił deal życia.

Gosc z Krakowa i całkiem spoko czasem pomagał mi radą, zna temat wiem że ma pod sobą duży obiekt biurowy, a może ma swoje problemy choć mowił że już wysyła.
Zobaczymy czas pokaże.
Może czasem swoje problemy rozwiązywac we własnym gronie jak w sporcie pewne sprawy nie wychodzą z szatni.

Życzę powodzenia