![]() |
|
Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jak dobrać zamienną sprężarkę. (/showthread.php?tid=2007) |
Jak dobrać zamienną sprężarkę. - motorgas - 2009-01-27 Nie wiele wiem na temat klimatyzacji uważam że najlepszą metodą na poznawanie urządzeń jest wiedza innych oraz praktyka. Może ktoś z szanownych kolegów ma dostęp do dokumentacji klimatyzacji firmy Daikin Model EUATY4GW1 jest to urządzenie już wiekowe bo z 1991 roku. Powoli zacząłem już ćwiczyć na w/w urządzeniu i jest więcej jak pewny że ma spaloną sprężarkę po prostu na krótko nie pracuje stąd moje następne pytanie czy można coś podstawić w zastępstwie oryginalnie pracowała w urządzeniu sprężarka hermetyczna firmy Compressor model 2152NH-YE napędzana prądem 380V 5,9A o moc 3,6 – 3,9 kW ,AP - 13kg/cm kwdrat, SP – 32 kg/cm kwadrat, na czynniku R-22. Był bym wdzięczy za podpowiedzi. Jak dobrać zamienną sprężarkę. - tommatiz - 2009-01-27 Zadaj pytanie do dystrybutora DAIKINA. Sprężarki na czynnik R-22 raczej nie dostaniesz bo jest wycofany od 2003 roku. Oni powini mieć zamienniki a jak szukasz czegoś tańszego to pytaj po hurtowniach chłodniczych. Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Klima-cool - 2009-01-27 To jest właśnie Dajkin długo letni sprzęt nad sprzętami , a nie zdziwił bym się jak to ostatnie zabezpieczenie poszło czyli TERMIK ZABEZPIECZENIE SPRĘŻARKI chodź sprężarka pełnoletnia należało jej się. Nie zapomnij dobrze przeczyścić układ po spalonej sprężarce i przydał by się filtr dodatkowy a najlepiej wymień rury o ile jest to możliwe a parownik przez azot puść. POZDRAWIAM Jak dobrać zamienną sprężarkę. - szk6 - 2009-01-27 z tymi rurami to chyba nie koniecznie wystarczy filtr odkwszający na ssanie Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Remik - 2009-01-28 mg_1 napisał(a):A sprawdziłeś kondensator rozruchowy?.kolega napisał, że zasilanie 380V, więc kondensator nie występuje. Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Fujitsu Szczecin - 2009-01-28 Remik napisał(a):Witammg_1 napisał(a):A sprawdziłeś kondensator rozruchowy?.kolega napisał, że zasilanie 380V, więc kondensator nie występuje. Ale ty rano wstajesz, a może dopiero się kła dzież. ![]() Pozdrawiam Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Remik - 2009-01-28 Kryzys gospodarczy spędza mi sen z oczu
Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Fujitsu Szczecin - 2009-01-28 Witam E, nie wolno tak się przejmować. Sen to zdrowie, organizm wypoczywa i regeneruje się. Jak będziesz się przejmował kryzysem światowym to nie będziesz miał siły jak przyjdzie BUM gospodarczy. Gospodarka jest jak sinusoida. ![]() Pozdrawiam Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Remik - 2009-01-28 Dzięki za słowa otuchy. Już mi lepiej
Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Klima-cool - 2009-01-28 Nie jednemu ulżyło Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Fujitsu Szczecin - 2009-01-28 Witam Taki okres to jest jedyny czas który można poświęcić rodzinie, szczególnie dzieciakom. Swoim pasjom. Siedzenie przy telefonie i czekanie aż zadzwoni jest straconym czasem. Zamartwianie się źle wpływa na psychikę. Ostatnio przeczytałem sobie ,,Opowieść Indyjską'', opowiadanie jak tysiące innych. Zacytuje Wam fragment: Mój przyjaciel otworzył szufladę w stoliku nocnym swojej żony i wyciągnął pakuneczek owinięty w biały papier. Odwinął papier i zobaczył piękny jedwabny komplet bielizny. „Kupiła go, gdy byliśmy pierwszy raz w Nowym Yorku, jakieś 8 albo 9 lat temu… Nigdy tego nie założyła.” „Przechowywała to na specjalną okazję…” „Dobrze. Myślę, że teraz będzie odpowiednia okazja.” Zbliżył się do łóżka i położył tę bieliznę obok rzeczy, w które miała zostać ubrana jego żona na pogrzeb. Kilka dni wcześniej umarła… Pewnych rzeczy nie wolno odkładać na później. Pozdrawiam Jak dobrać zamienną sprężarkę. - byniom - 2009-01-28 Większość czasu spędzam w samochodzie jak przemieszczam się po mieście ale ostatnio zobaczyłem ze jak zaczołem chodzić na pieszo to spotykam ludzi i co dziwo większośc rozmawia ze mną o pracy i zaczynają nagrywać mi się roboty
Jak dobrać zamienną sprężarkę. - Klima-cool - 2009-01-28 Proponuje sposób na życie Coelho " Pielgrzyma" książka pokazuje jak odbyć wędrówkę po zakątkach własnej duszy, naszych pragnień i jak sobie z tym wszystkim radzić. Jak dobrać zamienną sprężarkę. - motorgas - 2009-01-28 Myślałem że znajdę na forum pomoc w doborze sprężarki, a tu rozmowy towarzyskie na różne tematy to chyba nie o to forum. Spisałem z tabliczki znamionowej model 2152NH-YE i coś takiego AP-13 kg/cm SP- 32 kg/cm chodzi chyba o ciśnienie, może ktoś mi podpowie, która np. z tych się nadaje: http://www.elektronika-sa.com.pl/tcline.php?line=HCPSA-AC-2001 Jak dobrać zamienną sprężarkę. - p.obelix - 2009-01-28 Jeśli jest jeszcze tam tabliczka to powinna być i moc klimatyzatora. Uwaga nie mylić mocy elektrycznej od chłodniczej, moc jak wszyscy wiemy jest podawana w Watach np. Coling capacity 3500W. Jest taka morzliwość ze moc będzie podana w Btu/h np. 19000 Btu/h i ten współczynnik trzeba sobie przeliczyć na waty. Z doświadczenia wiem że takie eksperymenty to źle się kończą dla nowej sprężarki a szczególnie dla nie doświadczonych serwisantów. Jak dobrać zamienną sprężarkę. - gadget - 2009-01-28 Do takich testow to moze poszukaj na jakiejs gieldzie a moze na alledrogo ? Taka szrociarnie jeszcze dzialajaca moze gdzies znajdziesz ? A moze ktos z forum niebedzie musial 100kg zlomu utylizowac ? Ale czy to warto pakowac kase w takie cus ? Stefan niestrasz Remika sinusoida bo puzniej bedzie buczal ... Jak w tym kawale z blondynka i 50Hz ... Jak dobrać zamienną sprężarkę. - mirek - 2009-03-30 mam w sprzedaży takowe sprężarki iwiele innych |