![]() |
|
czyszczenie skraplaczy - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: czyszczenie skraplaczy (/showthread.php?tid=2021) |
czyszczenie skraplaczy - mister - 2009-01-30 macie jakieś patenty na w miarę bezinwazyjne dla otocznia czyszczenie skraplaczy np w ladach chłodniczych ? czyszczenie skraplaczy - senior - 2009-01-30 szczotka i heja do przodu, co można innego zrobić?? no może odkurzacz, bo napewno nie kompresor czyszczenie skraplaczy - awax - 2009-01-30 Wynosimy ladę na zewnatrz i karcherkiem. Na poważnie to nie ma złotego środka,odkurzacz itp. pozdrawiam czyszczenie skraplaczy - Shitashii - 2009-01-30 Dorobić do odkurzacza dyfuzor wielkości skraplacza, a z drugiej strony próbować sprężonym powietrzem ?? Teraz to wymyśliłem, nie musi być dobre :-) czyszczenie skraplaczy - mister - 2009-01-30 szczotka albo odkurzaczem to można wyczyścić ale w nowym urządzeniu . jak skraplacz nieczyszczony ze dwa lata to wiecie jak sprawa wygląda. czyszczenie skraplaczy - Rześki LUFT - 2009-01-30 ja mam do skraplaczy taki różowy żrący środek i on z takimi rzeczami sobie radzi super jak się spryska skraplacz zasyfiony na maxa to aż się gotuje i to dosłownie gotuje wszystko się zaczyna pienić aż się skraplacz gorący robi i bród sam z pianą wychodzi potem tylko dużo płukania...
czyszczenie skraplaczy - awax - 2009-01-30 klimaG-ce napisał(a):ja mam do skraplaczy taki różowy żrący środek i on z takimi rzeczami sobie radzi superA co na to Klienci obecnie w sklepie?: )
czyszczenie skraplaczy - Rześki LUFT - 2009-01-30 heh no to raczej do stosowania na zewnątrz oczywiście... w środku to ostateczność... ale chyba lepsze to niż azotem "psikać" w sklepie w sklepach raczej takich metod nie trzeba stosować bo skraplacze nie mają więcej niż trzech rzędów lamelek i nie ma problemu wyczyścić na sucho
czyszczenie skraplaczy - Rześki LUFT - 2009-01-30 no chyba mi nie powiecie ze wozicie zawsze odkurzacze, kompresory, koce i dyfuzory na skraplacz
czyszczenie skraplaczy - elektromechanik - 2009-01-31 Ja do przedmuchiwania skraplaczy (tak w ogóle ) używam dmuchawy własnego pomysłu. Mianowicie ze starego wielkiego odkurzacza ( 1400W )odciąłem część workową a w pozostałej uszczelniłem wylot powietrza i założyłem wąż do odkurzacza ze stożkową zwężką i kawałkiem rurki 15mm. Żadna sprężarka ( oczywiście realnej do wożenia wielkości ) nie dorówna. Gdy już mi się trafia czyszczenie w wyżej wymienionych warunkach to z drugiej strony na skraplacz zakładam rękaw foliowy z dużego worka a jego drugi koniec zaciskam szczelnie na wężu odkurzacza (tu normalnego ). Jeśli nawet gdzieś się kórz pokaże to w znikomej ilości. czyszczenie skraplaczy - Rześki LUFT - 2009-01-31 hehe jeśli się ma doświadczenie w tej branży duże to się ma swoje oryginalne pomysły które się sprawdzają w 100% i z tym się zgodzę trzeba sobie radzić w ciężkich sytuacjach a czyszczenie skraplacza nie wątpliwie czasami nie jest łatwe jeśli się to chce dobrze zrobić i nie przykryć "kocykiem" wnętrza sklepu
|