![]() |
|
DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER (/showthread.php?tid=2033) |
DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - mullann - 2009-02-03 Witam. Koledzy jak dobieracie wytwornice wody lodowej do hal pieczarkarskich. Mam 6 hal, każda po ok. 120m2 uprawy. Jaka moc jest potrzebna na taką ilość? Pozdrawiam. DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - mullann - 2009-02-08 Koledzy....pomożecie? Nie robicie takich układów? DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - monterod2002 - 2009-02-08 nie wszyscy na raz bo nie nadążymy czytać sam jestem ciekaw bo z wodą lodową nie miaiałem do czynien więc może ktoś coś napisze DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - awax - 2009-02-08 No cóż to chyba normalne,że pewnych posiadanych zasobów wiedzy ,z których się żyje nikt nie ma ochoty rozdawać. "Mój ojciec sprzedał krowę żebym mógł się uczyć" : )Tylko proszę nie traktujcie tego jako coś obrażliwego,są granice udzielania pomocy i bezinteresownych porad. DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - monterod2002 - 2009-02-08 kij ma dwa końce DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - klimas - 2009-02-08 Awax lepiej żebyś się lepiej nie wypowiadał jak masz akurat ty tak pisać ,założyciel centrum!!!! DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - Fabians - 2009-02-08 Kolego dobór agregatu wody lodowej jest w pieczarkarstwie rzeczą dość złożoną ze względu na proces technologiczny uprawy pieczarek (wysoka ilość ciepła oddawana przez podłoże w trakcie przerastania grzybni), jak i okres uprawy. Jesteś inwestorem, czy wykonawcą? DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - awax - 2009-02-08 klimas napisał(a):Awax lepiej żebyś się lepiej nie wypowiadał jak masz akurat ty tak pisać ,założyciel centrum!!!!Ale właśnie na forum Centrum jego członkowie bez problemu mogą uzyskać takie porady : ) : )
DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - klimas - 2009-02-08 Widze że pan awax na tym forum to tylko reklamuje swoją firme i centrum , a odpowiedzi w problemach udziela ogólnie tak że do końca nie jest się pewny jak rozwiązać problem a jak zapytać o centrum to odpowie aż za dużo. Czy taki jest cel tego forum??? Z tego wynika chcesz wiedzy płać składki. A zapomniał jak sam sie uczył fachu czy też za wszystko płacił ???? DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - awax - 2009-02-08 klimas napisał(a):Widze że pan awax na tym forum to tylko reklamuje swoją firme i centrum ,Zapewniam,że płaciłem za wszystko czego się auczyłem. Gdybyś tak dokładniej przeanalizował co i KOMU odpisuję to zauważyłbyś ,że te lakoniczne rady są do osób,które właśnie się zarejestrowały aby tą radę uzyskać. Jest duże prawdopodobieństwo ,że to właściciele sprzętu,a więc nasi potencjalni klienci. W tym konkretnym wypadku mullan pyta o poważny układ o znacznej wartości co naprawdę wymaga doświadczenia. "Chcesz wiedzy płać składki" czy to takie dziwne? wskaż mi jakieś bezpłatne kursy,których sporo ostatnio jest organizowanych. DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - AS - 2009-02-08 Całkowicie popieram Kolegę Awaxa, ponieważ gest dobroczynności okazujemy w każde święta, przy dzieleniu się 1% podatku oraz w dniu finału WOŚP jeżeli coś pominąłem to bardzo przepraszam. DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - klimas - 2009-02-08 i dalej będziemy żyć w ciemnocie kto niema kasy będzie głupim , wspułczuje dzieciakom z biednych rodzin....... DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - senior - 2009-02-08 kolego, bieda sama z siebie nie powstaje, pomyśl jaki jest schemat, może ja nie mialem za ciężko, ale najłatwiej też nie, żeby naprawić pierwszą lodówkę musiałem przez pół roku wiercić dziury w ścianach.. naprawdę, klimas, pomysl, wiedza to potęga której nikt Ci nie zabierze, ale na to potrzeba czasu i nie da się tego kupić, co najwyżej książkę, ale to nie to samo DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - klimas - 2009-02-08 senior napisał(a):kolego, bieda sama z siebie nie powstaje, pomyśl jaki jest schemat, może ja nie mialem za ciężko, ale najłatwiej też nie, żeby naprawić pierwszą lodówkę musiałem przez pół roku wiercić dziury w ścianach.. naprawdę, klimas, pomysl, wiedza to potęga której nikt Ci nie zabierze, ale na to potrzeba czasu i nie da się tego kupić, co najwyżej książkę, ale to nie to samoPo części masz racje też nie miałem lekko . Tylko teraz powiedz jaki jest sens tego forum ????? DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - Fujitsu Szczecin - 2009-02-09 klimas napisał(a):Tylko teraz powiedz jaki jest sens tego forum ?????Witam Ekspresowe rady w awaryjnych sytuacjach przy zaciemnionym chwilowo umyśle. Każdy nawet doświadczony branżowiec ma czarne dziury, chwilowo do napisania postu .Pozdrawiam DOBÓR WYTWORNICY WODY LODOWEJ CHILLER - Toronto - 2009-02-09 Komuniści się zjednoczyli żeby trzymać władzę w krwawych łapach, dobrze im się wiodło przez długi czas. Są stowarzyszenia cukrzyków, grubasów, głuchych, inżynierów sanitarnych, elektryków i wielu innych. Dbają o interes branżowy. To dlaczego nie my? Razem możemy więcej. |