![]() |
|
wyłączenie lodówki na 2 lata - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: wyłączenie lodówki na 2 lata (/showthread.php?tid=2053) |
wyłączenie lodówki na 2 lata - buraczane pole - 2009-02-10 witam przepraszam jeśli moje pytanie jest z tych "głupich" jednakże nie jestem znawcą tematu a mam następujący problem, wyjeżdżam na jakiś czas i nie wiem co zrobić z lodówką, logicznie było by ją wyłączyć żeby nie zużywała energii, jednak czy taki długi okres bez pracy nie uszkodzi agregatu czy co tam ona ma w sobie;]? czy jeśli wyłączenie jej na tak długi okres nie jest wskazane to sprawę rozwiązał by zegar włączający ją raz w tygodniu powiedzmy na jeden dzień? z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam wyłączenie lodówki na 2 lata - hanys - 2009-02-11 wyłącz wyłączenie lodówki na 2 lata - Remik - 2009-02-11 wyłącz i zostaw uchylone drzwi wyłączenie lodówki na 2 lata - thermo - 2009-02-11 Tak jak Remik napisał wyłącz ją. Zastosowanie zegara który by załączał na jakiś czas w określonym cyklu nie ma sensu ponieważ podczas pracy będzie się zbierać wilgoć z powietrza. W samym agregacie gdy jest szczelny nie ma prawa się nic stać (typu rdzewienie czy inne). Jak ją zostawisz w suchym i nie narażonym na promienie słoneczne miejscu po 2 latach nie zobaczysz śladów postoju oprócz kurzu. wyłączenie lodówki na 2 lata - senior - 2009-02-11 he, dlaczego:-) każdy ma swoje zdanie, ja nie zawsze mam racje, po to tu jestem, uczę sie >>>>>>>>>>>> dlaczego jak ja piszę posty, to są 2 sztuki?<<<<<<<<<<<< wyłączenie lodówki na 2 lata - senior - 2009-02-11 i jak usunę to też dwa.. wyłączenie lodówki na 2 lata - senior - 2009-02-11 tak, starość:-) Admin> dziękuję za korekty wyłączenie lodówki na 2 lata - radekklimat - 2009-02-11 lepiej ja komus pozycz zeby uzytkował, lodowke jak wylaczysz i umyjesz i drzwi w niej nie zamkniesz to i tak bedzie smierdziec niestety tak juz jest z lodowkami ze raz właczone musza pracowac dozywotnio, miałem takie przypadki ze miesiac nie chodziła a klepało z niej jak z kibla wyłączenie lodówki na 2 lata - Klimafrost - 2009-02-11 Witam z zdrowego punktu widzenia to jak nie pracuje to się nie zużywa ale z praktyki powiem że lepiej jak pracuje w wiekszości przypadków po odpoczynku nie rabotajet i trza ingerować w układ chłodniczy wymiana filtra-odwadniacza i gazu . Wybór należy do ciebie albo rybki albo akwarium Pozdrawiam!!! PS. Co byś nie zrobił to i tak zonk albo zużycie energi albo niesprawny sprzent a może się nic nie stanie kto to wie tak czy inaczej róbta co chceta )
wyłączenie lodówki na 2 lata - awax - 2009-02-11 Jednym słowem z wyjazdu nici : )
wyłączenie lodówki na 2 lata - Klimafrost - 2009-02-11 Popieram Polska to Piękny kraj Prpopnuje nie wyjeżdzać jak kolega AWAX zaproponował
wyłączenie lodówki na 2 lata - radekklimat - 2009-02-12 zabierz lodowke ze soba wyłączenie lodówki na 2 lata - hanys - 2009-02-12 jedź i nie wracaj , za 2 lata już nie będzie po co. wyłączenie lodówki na 2 lata - monterod2002 - 2009-02-15 wyjeżdżajcie wyjeżdżajcie będzie więcej roboty dla mnie........ wyłączenie lodówki na 2 lata - PYTON - 2009-02-15 Roboty nie przerobisz... |