Forum Klimatyzacja
poszukuje pracy - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: poszukuje pracy (/showthread.php?tid=2062)

poszukuje pracy - Kodii - 2009-02-13

Jako że jestem nowy- witam szanownych forumowicz

Jak w temacie- szukam pracy, tylko sprawa jest trochę skomplikowana ponieważ nie posiadam doświadczenia praktycznego. Ukończyłem kurs autoryzacyjny montażu Splitów Vaillant, posiadam uprawnienia SEP. Jestem z podkarpacka, i po prostu szukam pracy w tej branży, jestem młody, bardzo dyspozycyjny, mogę nawet w inne wojewodztwo pojechac jesli miałby ktoś dla mnie ofertę. Czy jest ktoś kto przyjąłby na przyuczenie ?? Jestem bardzo pracowity, sumienny o odpowiedzialny. Mysle ze posiadajac wiedze teoretyczna w zakresie montażu klim potrafilbym szybko podłapać fach i dalej go doskonalić.

poszukuje pracy - Shitashii - 2009-02-13

I zdesperowany chyba :-)
Chyba Stefanbud robi w Vaillantach. Jeśli jesteś godzien, to sam się do Ciebie odezwie.
:-)

poszukuje pracy - awax - 2009-02-14

To ciekawe,że nie ma zainteresowania.
Gdyby nie podkarpackie to myślę,że jest to ogłoszenie godne uwagi.
Powodzenia

poszukuje pracy - Fujitsu Szczecin - 2009-02-14

Shitashii napisał(a):I zdesperowany chyba :-)
Chyba Stefanbud robi w Vaillantach. Jeśli jesteś godzien, to sam się do Ciebie odezwie.
:-)
Witam
Shitashi, gdzie Rzym, gdzie Krym, gdzie Podkarpacie.

Kodii, w takich sytuacjach zawsze doradzam założenie własnej działalności. Dostaniesz środki z urzędu, zaopatrzysz się w sprzęt. Będziesz lepszą alternatywą do zatrudnienia dla pracodawcy jako samodzielna jednostka. Możesz na własną rękę szukać zleceń, masz większą swobodę. Tylko jest jedna ważna sprawa, czy Ty wiążesz z tą branżą Swoją przyszłość. Ja współpracuje z czterema kozakami, każdy jest dobry w czymś, w zespole tworzymy machinę której nic nie zagnie. Nasz sezon trwa cały rok. Każdego z nich nauczyłem samodzielności, żeby dawali sobie radę jak nie ma dużej inwestycji. Niedawno zaczął z nami współprace chłopaczek, który ma dość trudną sytuacje finansową. Robił z nami ponad dwa miesiące za darmo. W międzyczasie podsunąłem mu pomysł na dodatkowe pieniążki, zadeklarował się że niczego nie brzydzi, więc jeździ na udrożnienia kanalizacji wewnętrznej. Zainwestował w markową spirale ręczno- mechaniczną, cieszy się jak dziecko z łatwości zarabiania na ludzkim lenistwie. Wczoraj kupił Sobie zamrażarkę do rur. Zbliża się właśnie na to sezon. Już ma klienta na przestawienie grzejnika.

Do czego dążę, głównym profilem mojej działalności jest instalatorstwo. Wykonujemy głównie instalacje: grzewcze, wodne, gazowe i kanalizacyjne dodatkowo klimatyzacyjne, które są moim oczkiem w głowie. Mamy coraz więcej zleceń na klimatyzacje lecz nigdy ona nie będzie jako profil całoroczny, dlatego że wykonujemy ją w wąskim zakresie. Na zlecenia przez cały rok w branży chłodniczej mają firmy które obsługują każdy dział instalacji i serwisu chłodnictwa. Na samym montażu splitów jest słaby zarobek. Nie chce żebyś mnie źle zrozumiał. Bądź bardziej kreatywny.

Pozdrawiam

poszukuje pracy - Kodii - 2009-02-14

Shitashii może i po trochu zdesperowany ale nie na tyle że nie wiem w co chce wejść. Jestem przekoanany 100% ze to chce robić ale tez nie powiedzialem Stefanbud ze chce sie ograniczyc do splitów bo wiem ze warunkuje tu sezonowość. Nie chce zakładać działalności poniewaz nie czuje się w pełni na to, nie chce po prostu być amatorem, bo do działalnosci według mnie trzeba być fachowcem przez wielkie "F".
Jak wspomnialem miejsce zatrudnienia mnie nie ogranicza, mogę przenieść sie w inne województwo. Każdy z was musiał mieć jakies początki, śledze to forum od dłuższego czasu i widze tu wielu ludzi którym myśle że przydałbym sie.

poszukuje pracy - Kodii - 2009-02-14

Dodam że w śląskim moge mieszkac od już, chyba najbradziej rozwinięty gospodarczo rejon Polski, z pewnoscia tez dobry rynek, możne jest na forum pracodawca z tego regionu.