![]() |
|
DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? (/showthread.php?tid=2091) |
DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - mateuszm - 2009-03-01 witam jak w temacie. niedlugo spotykam sie z dystrybutorami 4 japonskich marek klimatyzacji gdyz tylko takie mam zamiar instalowac (Mitsubushi, Daikin, Fujitsu, Panasonic). Jak korzystnie wynegocjowac warunki? o co wlasciwie warto powalczyc? na co uwazac? prosze doswiadczonych graczy tematu o kilka podpowiedzi. pozdrawiam i z gory dziekuje. DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - tommatiz - 2009-03-02 Witam. Większego nic nie wywalczysz. Oni są dystrybutorami i oni nadają warunki.Nie musisz uważać bo nic nie grozi. Jeżeli zamówisz towar i zapłacisz za niego to nie ma się co bać. Jeżeli masz zamiar sprzedawać jeszcze lepsze urządzenia typu Toshiba Mitsubishi to odezwij się na priv. Dostaniesz o demnie umowę dystrybucyjną. Pzdr DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - byniom - 2009-03-02 A ja chciałem jechać do daikina na szkolenie ale chą żebym podpisał umowę dystrybucyjną i myślę że będą kazali najpierw coś brać od nich ale ja nie chę od nich brac bo biorę ze sklepu w mojej miejscowości a mam z nimi dobry układ więc jak bym brał daikiny w daikinie a nie u nich to popsują się relację i teraz nie wiem co zrobić .Zależy mi żeby zrobić certyfikat daikina bo mam trochę do konserwacji tego sprzetu . DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - tommatiz - 2009-03-02 byniom jak chcesz tez możesz brac Toshibę i Mitsubishi. U mnie na szkolenia będziesz chodził nawet jak nie będziesz sprzedawał tych urządzeń. JAK COS TO NA PRIV ZAPRASZAM DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - awax - 2009-03-02 mateuszm napisał(a):witamWitam "powalczyć" oczywiście zawsze można,jednak to dystrybutorom musi zależeć na Tobie.To z kolei zależy od tego jaka jest Twoja pozycja w branży?,jakich Klientów obsługujesz itd? DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - mateuszm - 2009-03-02 zalezy mi glownie na malych firmach i osobach prywatnych. za granica montowalem rozne systemy jednak na razie chce sie skupic na tych mniejszych. chce podbic lokalny rynek precyzja wykonania, 5 letnia gwarancja i niezawodnoscia urzadzen. mysle ze wylacznie japonskie marki beda same w sobie dobra reklama. dzieki za odp. i prosze o dalsze rozwijanie tematu, uwazam ze jest ciekawy. DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - tommatiz - 2009-03-02 Bardzo dobrze myślisz jak o japończykach ... Duży + Pzdr
DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - mateuszm - 2009-03-03 lepiej trzymac sie jednego dystrybutora i brac od niego jak najwiecej (dodatkowe upusty) czy miec szersza oferte o innych producentow? DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - tommatiz - 2009-03-03 Szerszą ofertę ale nie za szeroką. pzdr DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim? - Rześki LUFT - 2009-03-04 Też myślę ze warto trzymać się tylko kilku dystrybutorów opłaca się pod warunkiem ze z każdym będziesz dobrze żył ja współpracuje z dwoma, trzema firmami z tym że każda ma w swojej ofercie 2-3 firmy dobrych klimatyzatorów wiec starcza w zupełności A do wentylacji lepiej moim zdaniem następnego mieć bo nie spotkałem się jeszcze z "dobrze" zaopatrzoną hurtownią we wszystko.... albo rybki albo akwarium
|