![]() |
|
Problem - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Problem (/showthread.php?tid=2151) |
Problem - johny_bravo - 2009-03-24 Witam!!! Mam problem z klimatyzatorem mianowicie po włączeniu działa poprawnie przez jakieś 10 minut po czym zaczyna lecieć woda zupełnie jak z kranu. Moze ktoś wie w czym lezy przyczyna??? Z góry dziękuje za odpowiedzi jb Problem - Fujitsu Szczecin - 2009-03-24 Witam Napisz dokładniej, co to za urządzenie(są różne marki, typy), czy jesteś użytkownikiem czy serwisantem . W jakich warunkach urządzenie pracuje? Czy to leci z urządzenia wewnętrznego czy zewnętrznego, czy na głowę czy do kanalizacji? Czy leci w trybie chłodzenia czy grzania? Kto to montował? I takie tam inne szczegóły potrzebne do śledztwa. Pozdrawiam Problem - dominik486 - 2009-03-24 Nie chce sie wtrącać ale może grawitacyjnego odprowadzenia skroplin nie ma ;p Problem - byniom - 2009-03-24 Sądząc po zadanym pytaniu myślę że jesteś użytkownikiem więc napisz dokładnie czy to urządzenie działa od dawna lub czy jest nowe i w którym miejscu ta woda się pojawia. Problem - tommatiz - 2009-03-24 Woda napotykając na otwór ma prawo ciec Pzdr
Problem - tommatiz - 2009-03-24 Bez dokładniejszych danych nie jesteśmy w stanie pomóc....Pzdr Problem - dominik486 - 2009-03-24 To jak kolega johny_bravo nie chce juz pomocy forumowiczów?... Problem - tommatiz - 2009-03-24 Widać nie chce.. pzdr Problem - monterod2002 - 2009-03-24 mg_1 napisał(a):albo sie przedkało i wszystko wpożądkudominik486 napisał(a):Nie chce sie wtrącać ale może grawitacyjnego odprowadzenia skroplin nie ma ;pMoże po tej podpowiedzi coś wywnioskował. Problem - Klima-cool - 2009-03-24 Woda ja stawiam na 2 rzeczy albo przy montowaniu przypadkiem odpięła się wąż skropliny albo jak kolega pisze porostu grawitacja. Problem - johny_bravo - 2009-03-24 Jestem użytkownikiem ( a w zasadzie moja znajoma) urządzenie działa od dawna od jakis 2 tygodni są kłopoty urzadzenie firmy SAIRON, dzis postaram się zrobić fotke jak to wyglada. Woda leci "na głowy" a nie wiem czy to może mieć wpływ ale urządzenie jest wykorzystywane w gorącym klimacie. Problem - Rześki LUFT - 2009-03-25 jeśli odpływ nie jest dobrze zrobiony to może być przytkany, wpięty do deszczówki która nie daje rady w taką pogodę i woda się wraca... albo coś wlazło do odpływu i nie sie zaklinowało wszystko sie może zdazyc
Problem - byniom - 2009-03-25 Możliwe że nie było to nigdy czyszczone i nazbierało się brudu w tacy a teraz zimą wyschło i zrobiła się korupka która zatkała odpływ. Problem - johny_bravo - 2009-03-25 Jeżeli wasze prognozy sie spełnią to jestem w stanie sam to wyczyscic czy potrzebne sa specjalne narzedzia??? Problem - johny_bravo - 2009-03-25 OK jutro wrzuce fotki bo dzis juz nie dam rady. jb Problem - monterod2002 - 2009-03-25 johny_bravo napisał(a):Jeżeli wasze prognozy sie spełnią to jestem w stanie sam to wyczyscic czy potrzebne sa specjalne narzedzia???Widze że żałowało się na przegląd klimatyzatora a teraz są skutki. Jesteś sam wstanie kolego to zrobić ale jeżeli nigdy tego nie robiłeś to raczej trudno będzie ci to przeczyścić . Jeżeli nie była dotąd przegladana to może było by warto wezwać fachowca ktury by przeczyścił pożądnie klime przejrzał fachowym okiem . Bez urazy ale możesz czegoś nie doczyścić i znowu po jakimś czasie będzie ci się przytykała . Klima jak samochód wymaga przeglądu i nic na to nie poradzimy pozdrowionka Problem - johny_bravo - 2009-03-26 Urządzenie było serwisowane, dlatego sam chce spróbowac jasne że jako laik moge zrobic cos nie dokładnie ale spróbuje dzis wkleje foty Problem - johny_bravo - 2009-03-26 Chciałem bardzo podziekowac czyszczenie odpływu pomogło wyleciało troche paprochów i urządzenie odrazu zaczeło działać poprawnie
Problem - byniom - 2009-03-26 20 zł się należy
Problem - Fujitsu Szczecin - 2009-03-26 byniom napisał(a):20 zł się należyWitam No nie, dołujesz rynek . Chociaż 50 zł.Pozdrawiam Problem - monterod2002 - 2009-03-26 stefanbud napisał(a):no właśnie doktor bieże za porade minimum 50zł. za pięć minut nie bądz gorszy.byniom napisał(a):20 zł się należyWitam ![]() pozdrawiam |