Forum Klimatyzacja
Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Wentylacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. (/showthread.php?tid=2215)

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - ganz1 - 2009-08-20

potrzebuję wymienić sterownik do prostej centrali:
tylko nawiew, nagrzewnica elektryczna, chłodnica freonowa. regulacja temperatury nawiewanej i sterowanie prędkością silnika (2 biegi).
jaki sterownik polecacie?

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - radekklimat - 2009-08-20

Carel pCO2 lub 3 ewentualnie JC 9100 stary ale jary

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - byniom - 2009-08-20

Te DX JC 9100 teraz są zastępowane Fx ale tamte były dość fajne . Mam około 70 central na tym sprzecie Big Grin pod opieką

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - zuku - 2009-08-20

Z tanich moge polecic siemensa RLU 236 - bardzo niezawodny sterownik pracuje w jednej szafie z dwoma falownikami, tylko na nim nie zrealizujesz biegow wentylatora.
albo cos z UCS-a (uni control system)

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - radekklimat - 2009-08-21

do Byniom

wiekszosc central w wawie jest na tym sterowniku (kilkunastoletnie) i chodza do dzis wraz ze sterownikiem Easy
tez mam ich troche pod opieka i jedna malutka, ktora sam montowałem w jednej knajpie pod wawa na sterowniku PDA(badziew nawiasem mówiąc ten sterownik)

tych modeli FX nie widziałem jeszcze

pozdro

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - byniom - 2009-08-21

Dx są niezłe , kiedyś nawet pisałem na nie różne aplikacje ale to już historia Big Grin

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - zuku - 2009-08-21

Minusem sterownikow serii FX jest to ze sa swobodnie programowalne trzeba napisac aplikacje. A w siemensie serii RLU ... wybieramy nr aplikacji i tyle.

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - byniom - 2009-08-21

Gotowe aplikacje są też w SC wspomnianej firmy Johnson conltrols i tam też wybierasz sobie aplikacje jaka cię interesuje.

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - zuku - 2009-08-21

Dawno temu przegladalem centrale na tym sterowniku ale kompletnie nie pamietam jak sie po nim porusza i co ma. Teraz probuje napisac program dla fx 06, cnetralka nawiewna z nagrzew. wodna. Pisal ktos z was jakis program dla tej serii sterownikow

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - barbie - 2009-08-28

najtańszy sterownik kupisz w firmie TELMATIK ceny zaczynają się od 200-300 złotych;netto.

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - acc-europe - 2009-08-29

zuku napisał(a):Dawno temu przegladalem centrale na tym sterowniku ale kompletnie nie pamietam jak sie po nim porusza i co ma. Teraz probuje napisac program dla fx 06, cnetralka nawiewna z nagrzew. wodna. Pisal ktos z was jakis program dla tej serii sterownikow
mogę w tym pomóc, cała rodzina sterowników FX godna jest polecenia.
Właśnie to , że są w pełni programowalne czyni je atrakcyjniejszymi.
Możliwości spore, niezawodność jak w DX.
pozdrawiam

Poszukuję tani sterownik do prostej centrali. - zuku - 2009-10-09

kolego acc-europe oferowales mi swoja pomoc czy oferta nadal aktualna ??Smile
mam sterownik fx 06 z karta n2 open ponoc mozna to bezposrednia podlaczyc do wtyczki zenskiej rs-232 tylko nie wiem pod jakie wtyczki podlaczyc wyjscia karty n2 open