![]() |
|
McQuay z dziwnymi objawami... - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: McQuay z dziwnymi objawami... (/showthread.php?tid=2234) |
McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17 Witam mam odparowanie -1 temp na czujniku rurki powrotnej -0,5 do 0,0 i przegrzanie ok 0,0 na gazie R410 klima ma okolo 7kW... dokładnie nie wiem bo nie opisane za dobrze jest tylko po poborach prądu wiem ze coś kolo tego... najdziwniejsze w tym jest ze powrót ma 0stopni a na wydmuchu słabo chłodzi(nie miałem termometru akurat ale na oko powyżej 10stopni...) oczywiście parownik i skraplacz czysty... gaz r410 i podobno raz na jakiś czas wszystko zamarza nie wiedzieć czemu... dobijanie gazu nie daje praktycznie nic klimy nie montowałem ja i nie wygląda na montaż przez kogoś z głową na karku bo jest powieszona jednostka zew praktycznie NA OKNIE... może miał ktoś problem z kasetą McQuay podobny do mojego..?? McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-17 Witam A na postoju nie masz z 15bara? ![]() Pozdrawiam McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17 12-13 bara.... po dobiciu 14 nawet ale ciepło było... mi to troche wygląda na przelewanie parownika cieczą ale czemu słabo chłodzi?? McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17 aha filtry niby czyszczą ludki co kilka miesięcy a klima 24/h chodzi.... kazałem co tydzień czyścić ale wątpie czy coś to da
McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-17 a może by wystarczyło tego freonu
McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17 jak jest gorąco to cisnienie na postoju chyba jest malym wyznacznikiem co sie dzieje w klimie?? McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-17 Witam Podłącz manometr po obu stronach(taki rozmiar ma na pewno dwa serwisowe) i do niego butle serwisową i pobaw się. Ja bym na razie schodził w dół. Pozdrawiam McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-17 a nie jest go za dużo ???? McQuay z dziwnymi objawami... - p.obelix - 2009-04-17 oj przeładowana, albo sprężarka niema wydajności (uszkodzona) sprawdź ciśnienie po wysokiej stronie. McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17 nie ma na obu bo to McQuay dziwny wynalazek... rozkręcić zew nie mam jak bo jest tak zamontowana zew ze tylko zwyżka (już nie mówiąc o tym ze boje sie dotknąć bo trzyma sie okna tylko na 5 wkrętach do drewna..) powieszony na oknie i ledwo zegary da się podpiąć. To ze teraz schodzić w dol to wiem ale miałem nadzieje ze ktoś miał z takim czymś do czynienia że słabo chłodzi i co jakiś czas całkiem zamarza...
McQuay z dziwnymi objawami... - p.obelix - 2009-04-17 tak Macqay to dziwny wynalazek i czasami zamiast kapilary ma zawór rozprężny
McQuay z dziwnymi objawami... - Artic - 2009-04-20 co to ??????? McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-20 Witam Wygląda na wtrysk do diesla ![]() Pozdrawiam McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-20 moge to dostać gratis z instrukcją obsługi pozdrawiam McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-21 nie wiedziałem że McQuay ma wtrysk dizlowski jak proponuje tinachinalutong . teraz dziwne że tak chodzi
|