Forum Klimatyzacja
McQuay z dziwnymi objawami... - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: McQuay z dziwnymi objawami... (/showthread.php?tid=2234)

McQuay z dziwnymi objawami... - Rześki LUFT - 2009-04-17

Witam
mam odparowanie -1
temp na czujniku rurki powrotnej -0,5 do 0,0
i przegrzanie ok 0,0
na gazie R410
klima ma okolo 7kW... dokładnie nie wiem bo nie opisane za dobrze jest tylko po poborach prądu wiem ze coś kolo tego...
najdziwniejsze w tym jest ze powrót ma 0stopni a na wydmuchu słabo chłodzi(nie miałem termometru akurat ale na oko powyżej 10stopni...)
oczywiście parownik i skraplacz czysty...
gaz r410 i podobno raz na jakiś czas wszystko zamarza nie wiedzieć czemu...

dobijanie gazu nie daje praktycznie nicSad klimy nie montowałem ja i nie wygląda na montaż przez kogoś z głową na karku bo jest powieszona jednostka zew praktycznie NA OKNIE...

może miał ktoś problem z kasetą McQuay podobny do mojego..??

McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-17

Witam

A na postoju nie masz z 15bara? Big Grin

Pozdrawiam

12-13 bara.... po dobiciu 14 nawet ale ciepło było... mi to troche wygląda na przelewanie parownika cieczą ale czemu słabo chłodzi??

aha filtry niby czyszczą ludki co kilka miesięcy a klima 24/h chodzi.... kazałem co tydzień czyścić ale wątpie czy coś to daTongue

McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-17

a może by wystarczyło tego freonu Big Grin Big Grin

jak jest gorąco to cisnienie na postoju chyba jest malym wyznacznikiem co sie dzieje w klimie??

McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-17

Witam

Podłącz manometr po obu stronach(taki rozmiar ma na pewno dwa serwisowe) i do niego butle serwisową i pobaw się. Ja bym na razie schodził w dół.

Pozdrawiam

McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-17

a nie jest go za dużo ????

McQuay z dziwnymi objawami... - p.obelix - 2009-04-17

oj przeładowana,
albo sprężarka niema wydajności (uszkodzona) sprawdź ciśnienie po wysokiej stronie.

nie ma na obu bo to McQuay dziwny wynalazek... rozkręcić zew nie mam jak bo jest tak zamontowana zew ze tylko zwyżkaTongue (już nie mówiąc o tym ze boje sie dotknąć bo trzyma sie okna tylko na 5 wkrętach do drewna..) powieszony na oknie i ledwo zegary da się podpiąć. To ze teraz schodzić w dol to wiem ale miałem nadzieje ze ktoś miał z takim czymś do czynienia że słabo chłodzi i co jakiś czas całkiem zamarza...

McQuay z dziwnymi objawami... - p.obelix - 2009-04-17

tak Macqay to dziwny wynalazek i czasami zamiast kapilary ma zawór rozprężny Smile

McQuay z dziwnymi objawami... - Artic - 2009-04-20

co to ???????

McQuay z dziwnymi objawami... - Fujitsu Szczecin - 2009-04-20

Witam

Wygląda na wtrysk do diesla Big Grin

Pozdrawiam

McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-20

moge to dostać gratis z instrukcją obsługi
pozdrawiam

McQuay z dziwnymi objawami... - monterod2002 - 2009-04-21

nie wiedziałem że McQuay ma wtrysk dizlowski jak proponuje tinachinalutong . teraz dziwne że tak chodzi Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin