![]() |
|
Klimatyzator - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzator (/showthread.php?tid=225) |
Klimatyzator - neox_88 - 2006-07-21 Witam mam mieszkanie 40 m2 i chciałbym zakupić klimatyzator który chłodzi i grzeje. Chodzi mi o to żeby był dobry i w miare rozsądnej Cenie nie za drogi. Co polecacie i co musze kupić jakies dodatkowe elementy. Proszę podawać z cenami. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Klimatyzator - PPiatek - 2006-07-21 Na taka powierzchnie mieszkania w zupełności wystarczy 2kW. Polecam agregaty De Longhi. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt. Klimatyzator - awax - 2006-07-23 dlaczego tylko 7 godzinny Timer (żeby się włączył w sklepie o 5 to muszę tam wpaść o 23 i ustawić. Co to jest "zdrowe odwilżnie"? Gdzie jest produkowany ten LG? Klimatyzator - 2006darek2006 - 2006-07-24 Klimatyzator monoblok przenosny jest dobry do jednego pokoju, zeby w najbardziej upalne dni mozna bylo sobie posiedziec i cos porobic. Jednak klimatyzator a klimatyzacja to zupelnie cos innego. Jak masz mozliwosc zmiany lub ingerencji w budynek, wykuwania dziur itd... (nie wiem czy spoldzielnia ci sie zgodzi zeby agregat byl na zewnatrz budynku - zmienia to budynek od zewnatrz - moga powiedziec ze szpeci), chcesz poswiecic wiecej na ten cel niz 1000-1500 pln i chcesz miec klimatyzacje w calym domy, ktora sprawnie i szybko bedzie dzialala to lepiej pomyslec o profesjonalnej klimatyzacji, enegrooszczednej, cichej i calorocznej do domu. Jest wiele stron w internecie na temat roznego typu rozwiazan warto sie z tym zapoznac, zastanowic sie nad rozwiazaniem dla siebie i czego potrzebujesz tak naprawde i znalezc profesjonalna firme, ktora to zalozy (nie taka, ze wrony zima do mieszkania wlatuja... ).
Klimatyzator - spasiony - 2006-08-02 Cytat:Na taka powierzchnie mieszkania w zupełności wystarczy 2kW. Polecam agregaty De Longhi. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt.Darujmy sobie żarty. Żeby klimatyzator nie chodził non stop i nie zawiódł nas przy bardzo wysokiej temperaturze zewnętrznej potrzeba minimum 4 kW mocy chłodniczej. Jeżeli mieszkanie nie jest nasłonecznione to wystarczy. Proponuje klimatyzaotory LG lub FUJI ( FUJITSU to to samo ). Najlepiej typu inverter które są bardzo energooszczędne. Dodatkowe elementy to zestaw zimowy potrzebny aby klimatyzator pracował przy bardzo niskich temepraturach ( nie polecam grzać w zime przy dużych mrozach ). Koszt LG inverter to - 3,5 kW chłodzenia / 4,0 grzania 4 290 zł /netto - 5,3/ 6,1 kW 5 590,00 zł/netto montaż w granicach 1 000 zł jeśli to mieszkanie to VAT wynosi 7% Pozdrawiam Klimatyzator - YN - 2006-09-09 Panie "spasionyy' Myślę, że lepiej niż Pan znam urządzenia LG. Czy w tej odpowiedzi ma być zawarta reklama???? Spoko... Czy Pani M.G.W. da Panu za to większy upust. Myślę, że nie. Spytam ją o to. Pozdrawiam |