Forum Klimatyzacja
Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 (/showthread.php?tid=2327)

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - Wika12 - 2009-05-05

Witam serdecznie.
Potrzebuje porady.Zupełnie nie orientuje się w tej tematyce,a potrzebuje kupić sobie jakiś niezbyt drogi,mały (z braku miejsca) klimatyzator. Co myślicie na ten temat? Jaki byłby najlepszy do tak małej powierzchni, a może nie klimatyzator tylko założyć klimatyzację? Zupełnie nie wiem. Doradźcie .

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - tommatiz - 2009-05-05

Witam. Dużo kiosków ma klimatyzację typu split a moc to 2kw max 2.5kw jak dla Ciebie i Twojego zapotrzebowania pod warunkiem że znajdziesz troszkę miejsca na ścianie aby go podwiesić. W drodze wyjątku to klimatyzator przenośny ale on tez potrzebuje troszkę miejsca i gdzieś trzeba odprowadzić ciepłe powietrze. Pzdr

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - dominik486 - 2009-05-05

Z tego co wiem to większość kiosków jest dosyć słabo zaizolowane i szybko tracą ciepło, lub sie nagrzewają. Jeżeli chcesz klimatyzator, to nie tylko będzie chłodził w lecie, ale także może grzać gdy jest zimniej. Myślę, że jeśli masz mało miejsca, to zdecyduj się na splita ( zawieszona jednostka wewnętrzna w środku i jednostka zewnętrzna na przykład na dachu). Klimatyzator przenośny jest o wiele większy i nie spełnia tak dobrze swojego zadania jak zestawy "stałe". Koszt klimatyzatora średniej klasy, który się nie będzie psuł co chwilę to około 3500zł wraz z montarzem. Napisz skąd jesteś a myślę, że dogadasz się nawet z kimś z tego forum. Tylko obawiam sie ze jesli bedziesz chciał montować teraz, to większość z nas ma już terminy ok 2 tygodni czekania.

FUJITSU ASY7UB2,2/2,3 kW -klimatyzator tego typu wystarczy do kiosku i kosztuje ok 2600zł z montarzem.
PozdrawiamWink

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - radekklimat - 2009-05-05

dobry "chinczyk" za 1650 z montazem i dwa lata gwarancji

Zależy jaki chcesz przedział cenowy, to jest najważniejszeWink

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - tommatiz - 2009-05-05

AUX 1500 pln netto z montażem tez dwa lata gwarancji.. Pzdr

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - klimamika - 2009-05-05

Ale Fury te Aux-y a ten dobry chińczyk jeszcze lepszy
Proszę was bo ze śmiechu padnę Proponuje coś lepszego
LG Fujitsu MDV takimi handluje zadzwoń umówimy się i dogadamy szczegóły
694605613 Pozdrawiam

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - senior - 2009-05-06

tak lekką reklamą powiało...

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - mister - 2009-05-06

chwalą się,że mają terminy na co najmniej 2 tyg a się rzucają na klienta jak sępy

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - dominik486 - 2009-05-06

My akurat nie mamy duzo klimatyzacji teraz, tylko mowie ze sie upały zaczeły i wszyscy od razu chcą klimę. Chyba przyznasz, ze tyle się nieraz czeka. Pozatym ja nawet nie wiem skąd on jest Wink Tylko dobrze radzę. A poza tym ja nawet się nie oferowałem.

Klimatyzacja w kiosku o powierzchni 7m2 - Przemonter - 2009-05-08

split byłby najlepszy ewentualnie moze jakis okienniak dalo by sie wcisnąć...?