![]() |
|
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM (/showthread.php?tid=2356) |
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-15 Witam, bardzo prosze o odpowiedź na pytanie: Nie dawno kupiłem vw new beetel 2.0 benz i okazało sie że klimatyzacja nie załancza sie. Dziś napełniłem czynnik w klimie ( 725ml) oraz olej (50gr). Klimatyzacja stała od kilku miesiecy .Po napełnieniu,podczas testu cisnienie wysokie pokazywało 6 atm i powietrze w srodku osiągneło 6 st. c. Nagle po ok. 5min klima staneła i przestała działać. Takie zachowanie jest cały czas .Jak auto jest zimne to dział 5min. po tym czasie nie mozna jej uruchomić. Prosze o podanie przyczyny lub podpowiedzi co gdzie szukać??? Dzieki
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - radekklimat - 2009-05-16 jaki rok produkcji oraz pojemnosc i rodzaj silnika(diesel, benzyna) KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-16 Faktycznie roku nie podałem 1999,a co do silnika to 2.0 benz ale to juz podawałem..
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - radekklimat - 2009-05-16 moze byc za mało gazu bo te cisnienie na tłoczeniu troche za niskie moze byc uszkodzony czujnik chlodnicy i nie załaczaja sie wentylatory bo jak silnik sie nie zagrzeje to czujnik jest zwarty a zkad jestes? KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-16 jak załanczam silnik zimny to wentylatory działają,jestem ze Zgorzelca KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - radekklimat - 2009-05-17 ten czujnik obsługujacy klime KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-17 Jeśli tak to mam pytanie.....czy mozna wymienić ten czujnik samemu czy trzeba opróznić klime????? Gdzieś wyczytałem że powinien być zawór pod tym czujnikiem? Ja mam taki duzy czujnik jak "cewka " i szczerze powiem, ze nie widze tam miejsca na zaworek. KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - radekklimat - 2009-05-17 ten czujnik o ktorym pisałem to ac engine coolant temperature switch i znajduje sie na silniku gdzies przy termostacie i jak silnik jest zimny to powinien byc zwarty, moze to on powoduje problem podaj e-mail to wysle ci schemat, nie jest trudny układ i z miernikiem powinienes sobie poradzic w razie pytan 500 236 866 dzwon KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-17 WOLF.P.S@interia.pl Bardzo dziękuję .......zapamętam nr ![]() Spróbuje sie przymierzyc do wymiany jak go tylko namierzę. Ale to w tygodniu moze byc trudne ![]() Pozdrawiam i czekam na schemat
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - WOLFps - 2009-05-18 WITAM.....radekklimat świetna rada !!!!! Wymieniłem czujnik i wszystko działa . Jeszcze raz bardzo dziękuję. Znalazłem ten czujnik przy silniku po stronie kierowcy. Idzie tam główna rura do chłodnicy a na niej są dwa czujniki biały bliżej przodu i niebieski bliżej kabiny. Wymieniłem ten biały i zaczeło dziłać prawidłowo.(wcześniej spinałem na krótko i dawało rade) Świetna rada radekklimat!!!!!!!!!!!! Polecam tego człowieka. Dobry fachowiec!!! KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - radekklimat - 2009-05-18
KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - madrcom - 2014-06-14 radekklimat napisał(a):Witam Mam niemal identyczne objawy jak wyżej tyle, że klima działa nieco dłużej. Z tego co zrozumiałem czujnik powinien mieć dwa stany:? "jak silnik jest zimny to powinien być zwarty" czyli jak jest ciepły - obwód otwarty, czy jakiś zakres wartości? radekklimat jeśli możesz podeślij ten schemacik i ewentualną procedurę testową. Z góry wielkie dzięki PS Nie demontowałem tego czujnika więc jeśli możesz podesłać krótką instrukcje również będę wdzięczny. KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - LDR - 2014-06-15 Obwód powinien być cały czas zwarty do momentu, aż chłodnica się przegrzeje (powyżej 100 - 115 stopni zależy od samochodu) wtedy się rozwiera i klima nie działa. Jeśli są chłodnice zespolone to jest to po to, żeby w skrajnych warunkach ochronić silnik przed przegrzaniem kiedy chłodnica nie daje rady. Wyciągnij kostkę z tego wyłącznika termicznego i zewrzyj przewody drutem. Jeśli klima ruszy to ten wyłącznik termiczny jest do wymiany. KLIMATYZACJA NEW BEETEL ...PROBLEM - madrcom - 2014-06-17 dizęki
|