Forum Klimatyzacja
Kilka pytań - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Kilka pytań (/showthread.php?tid=2380)

Kilka pytań - WW30 - 2009-08-19

Witam bo od tego należy zacząc.
Jestem tutaj nowy,ale nie bez powodu.

Przeczytalem juz troszke czy to u was czy gdzi indziej o klimatyzacji(jej obsludze),
wydaje mi sie ze to co wiem to nadal malo by zaczac jakakolwiek prace z serwisowaniem odrzybianiem i napelnianiem klimatyzacji, dlatego prosilbym o jakies informacji o ksiazkach ktore warto kupic jaki strony internetowe przejrzeć.

O kursie narazie nie mysle, bede go mial "GRATIS" jak kupie maszyne do serwisowania. Udam sie rowniez na inny kurs z serwisowania (czytaj naprawy) klimy, w krakowie u jakiegos goscia na G ma tam jakies szkolenia z zakresu obslugi klimy.

Mam nadziej ze moge liczyc na wasza pomoc i jeszcze raz wszystkich Witam

Pozdrawiam Łukasz

Kilka pytań - tom17 - 2009-08-20

witaj

Klimatyzacja w samochodzie - Ulrich Deh
Autoporadnik klimatyzacja - Piotr Kozak, Steve Rendle
Technika klimatyzacyjna dla praktyków. Klimatyzacja pojazdów samochodowych - praca zbiorowa pod redakcją Bolesława Gazińskiego

w tychksiązkach znajdziesz podstawy, jednak najlepszą nauką jest praktyka u kogoś kompetentnego

Kilka pytań - WW30 - 2009-08-20

Wiem wiem o auto dacie czytalem tylko kosztuje 500zl.

A na taka praktyke to bym sie wybral tez chcetnie do kogos tylko daleko dojezdzac nie bardzo a tylko tam by mnie ktos nauczyl, bo blisko znaczy okolice bytomia to jak wiadomo powiedza konkurencja (byc moze) to nie naucze go

Kilka pytań - matwik1 - 2009-08-20

sam jestem samoukiem i wiem ze cieżka droga przed tobą .dużo musisz pytać czytać na forum a jak do kogoś trafisz na "praktykę " to w jeden sezon powinieneś załapać o co chodzi pod warunkiem że nie bedzie to zakład gdzie dobija sie klimy . Najlepsza nauka to praktyka i próba rozwiązywania problemów. Powodzenia !!

Kilka pytań - WW30 - 2009-08-20

Ten pomysl z szrotem calkiem calkiem narazie zakupilem ksiazki i intensywnie czytam na szrot skocze w najbliszych dniach.
Mam nadzieje ze jezeli sie czyms nie przeraze w tej dziedzinie to moze w maju przyszlego roku zaczne dzilac u ludzi Smile

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-09

Koledzy mam pytanko

Czy ma ktos moze jakas sprezarke do sprzedania moze byc uszkodzona byle jak najtaniejSmile Korzystam z rad i ucze sie budowy a sprezarki nie mam Sad

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-20

Witam ponownie

Moja nauka nabiera rozpedu coraz wiecej juz wiem. Smile, Jednak potrzebuje informacji na temat obowiazkow jaki musze spelnic przy prowadzeniu serwisu i napelniania klimatyzacji. Chodzi mi o przepisy, zgodu jaki musze uzyskac, oraz inne sprawy tego typy.

Pozdrawiam Łukasz

Kilka pytań - Artic - 2009-09-25

napisz skąd jesteś??

Kilka pytań - Tadeusz4321 - 2009-09-26

Na poczatek szkolenie z obsługi auto klimatyzacji a do stacjonarnych szkolenie z F-gazów i certyfikat B

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-27

Szkolenie ok ale tych f-gazow i certyfikat to juz nie bardzo. Co to wogole jest?? Gdzie takie cos zdobyc i jak?

Jestem z Tarnowskich Gór okolice Bytomia

Kilka pytań - Tadeusz4321 - 2009-09-28

Zadzwoń do COCH Kraków.tel 0126370933. Pani Magdalena Przygrodzka.Oni prócz Krakowa robią szkolenia w terenie.Na temat tych szkoleń ona przesle Ci materiały

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-29

Te szkolenia w Krakowie nie bardzo dla mnie bo:
- jest dla firm (ich pracowników) juz istniejacych
- potrzebuja wyksztalcenie minimum zawodowe a ja dopiero koncze 4 klase technikum i dopiero w maju bede mial srednie a w maju to ja juz chce byc po kursieSmile

Może wiecie gdzie jeszcze organizuja takie kursy dla osob prywatnych a nie dla firm

Kilka pytań - Tadeusz4321 - 2009-09-29

Aby przystąpić do egzaminu musisz mieć co najmniej wykształcenie zawodowe.-tak mówa wytyczne ministerstwa ochrony środowiska więc nic tutaj nie przeskoczysz.Każde szkolenie kończy sie egzaminem,do którego nie możesz przystapić.

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-29

Ta jezeli chodzi o szkolenia z f-gazow i certyfikat b, a ja chce tylko szkolenie z obslugi i serwisowania (naprawy) klimatyzacji.

Kilka pytań - Tadeusz4321 - 2009-09-30

Nie ma takich szkoleń-nie pozwala na to ustawa unijna.

Kilka pytań - WW30 - 2009-09-30

Sa dzis znalazlem szkolenia z zakresu obsugi i serwisowania klimatyzacji samochodowej. www.wega.net.pl
Tam ktos z tej firmy robi szkolenia