![]() |
|
Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? (/showthread.php?tid=2435) |
Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - jarekrutek - 2009-05-22 Witam mam pomieszczenie w domu weselnym o wymiarach 1,5x4,3x 2,5 ściany i sufit jest ocieplony styropianem 10 cm, miesa moze byc tam do 300 kg, jaka moc agregatu jest potrzebna aby to wszystko schłodzić do temperaturt ok 3 stopni.Pozdrawiam i z góry dziekuje. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - senior - 2009-05-22 3 kW ale mogę się mylić Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - jarekrutek - 2009-05-22 nie przy dużo czasem 3 kW na takie małe pomieszczenie. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - elektromechanik - 2009-05-22 Robiłem kilka takich komórek. Na ten metraż wystarczyłoby 2kW do przechowywania. ALE. Właśnie to >ale< robi wielką różnicę. Mianowicie chodzi o to że podczas przygotowań do imprezy do chłodni wstawiane są cieple a czasem wręcz gorące potrawy. Wtedy to agregat ma dopiero co robić. Dlatego moim zdaniem te 3kW będzie OK. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - Rześki LUFT - 2009-05-22 to zalezy od tego ile na raz jest tego mięsa wkladane a nie ile w ogole bedzie tam miesa tylko... ile na raz, jak czesto i w jakiej temp mniej wiecej towar... w chłodniach nie liczy sie wydajności tak jak przy doborze klimatyzatora w chłodni znaczenie mogą mieć nawet odstępy między lamelkami chłodnicy... Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - jarekrutek - 2009-05-23 a taki agregat 1500W i parownik 2,5 kW da sobie rade czy może byc nieraz problem???Dzieki za podpowiedz pozdrawiam. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - elektromechanik - 2009-05-23 1500W ale przy jakiej temperaturze parowanie? Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - jarekrutek - 2009-05-23 Przy - 10 Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - elektromechanik - 2009-05-23 Moim zdaniem mało. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - jarekrutek - 2009-05-23 to agregat 2,5 kW i parownik 3 kw powinien temat załatwić, gdzie mozna kupic i za jakie pieniadze jakis program do obliczenia jakie jest zapotrzebowanie na moc chłodnicza urzadzenia?? Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - dominik486 - 2009-05-23 Takie programy do obliczania zapotrzebowania, itd. możesz dostać np. z elektroniki albo coola. sprawdz na ich stronach internetowych oraz na innych większych hurtownikach to może coś znajdziesz darmowego. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - senior - 2009-05-24 w przypadku chłodni na wesela to żaden program się nie sprawdzi, jak klient wynajmuje salę na wesele to go bardzo nic nie obchodzi i nieraz wstawia gorący gaz z flakami pod sam parownik i się dziwi, że mają komorę chłodniczą a nie chłodzi... Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - elektromechanik - 2009-05-24 senior napisał(a):w przypadku chłodni na wesela to żaden program się nie sprawdzi,Dokładnie!!!!!!! Wiem z własnego doświadczenia bo takie robiłem i zdarza mi się naprawiać takie. Nieraz przylatują z krzykiem że chłodnia słabo chłodzi ( nie tylko te które ja robiłem ) a na miejscu okazuje się że w chłodni kilka GARÓW z gorącymi potrawami i drzwi prawie ciągle otwarte ( no panie bo to trzeba ciągle tam coś wnosić i wynosić ). Kiedyś zadzwonił do mnie właściciel chłodni takiej na przyczepce że dzwonili do niego z awanturą ( już podczas wesela ) że w chłodni 15 stopni. Pojechałem a tam chłodnia stoi w garażu przy remizie. Garaz szczelnie zamknięty, nawet okna pozamykane a w garażu pod 40 stopni ( na dworze było ponad 20 ) a drzwi się do chłodni prawie się nie zamykały bo oprócz pobierania ŻARCIA non stop ktoś narąbany wstawiał albo brał gorzałę ( miała się schładzać). Byli strasznie zdziwieni - myśleli ze to niema wpływu na chłodnie. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - coolmaker1 - 2009-05-24 ........należało odpowiednio podliczyć za nieuzasadnione wezwanie do "awarii" :lol i powiesić instrukcję obsługi komory chłodniczej.Pozdrawiam. Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - coolmaker1 - 2009-05-24 .............jeżeli to była twoja robota . Jaka moc agregatu potrzebna do chłodni??? - elektromechanik - 2009-05-24 Akurat to nie była moja robota. Facet kupił gdzieś tę chłodnie ( nawet nieźle zrobiona ) i wypożycza na wesela. Ja byłem wtedy przy niej pierwszy raz i z tego co wiem to chyba nadal chodzi bez problemu. |