![]() |
|
SD7V16 - reanimacja - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: SD7V16 - reanimacja (/showthread.php?tid=2489) |
SD7V16 - reanimacja - blaster7 - 2009-06-02 Mam prośbe posiadam dwie sprężarki jak wyżej... nie są zatarte chodziły tylko nie biły ciśneinia.... chciałem z 2 zrobić jedna.... jaka jest szansa że kupując uszczelnienia i ew łożyska coś da się z nich zrobić.. gdzie zamówić częśći.... dzięki za jakiekolwiek info SD7V16 - reanimacja - blaster7 - 2009-06-02 Może jak dopisze że jedna mi lata jeszcze w octavii słychać jak zaskakuje sprzęgiełko słychać jak sprężarka chałasuje ale nie daje ciśneiń..... czy jest mozliwe, że wystarczy tylko wymienić zawór w sprężarce.... może jakaś podpowiedź ... nie chce kupywać nowego kompresora....czy jest możliwość że brak ciśnień związany jest z rozszczelnieniem na jakimś uszczelnieniu pomiędzy LP a HP w sprężarce.... SD7V16 - reanimacja - tom17 - 2009-06-02 blaster7 napisał(a):jak zaskakuje sprzęgiełko słychać jak sprężarka chałasujeto chyba nic z niej już nie będze SD7V16 - reanimacja - radekklimat - 2009-06-02 kup nowy zawor regulujacy wydajnosc i sprobuj to złozyc do kupy bo pewnie on powodował brak cisnien SD7V16 - reanimacja - blaster7 - 2009-06-03 ooo i to mi siępodoba ;D czyli jest nadzieja
SD7V16 - reanimacja - wojkas - 2009-06-15 Do blastera7 Mam pytanie czy poradziłeś sobie z tą sprężarką. Ja mam octavkę , klima napełniona , elektromagnes załącza a ona nie pompuje SD7V16 - reanimacja - majki - 2009-06-15 blaster części do klimy ja kupuje tutaj i jestem naprawde zadowolony pozdrawiam http://www,climateam,com,pl/ - Proszę nie zamieszczać REKLAM Pozdrawiam Admin SD7V16 - reanimacja - wojkas - 2009-06-17 Majki może miałeś podobny problem do mojego i ktury udało się tobie rozwiązać. Klima zatankowana elektromagnes załącza a na podłączonym do układu zegarze do mierzenia ciśnienia na chwilę pojawia się ciśnienie i ginie. Nie pompuje. SD7V16 - reanimacja - gajdek419 - 2009-06-17 A co dzieje sie z ciśnieniem na ssaniu?? Prawdopodobnie zawór regulujacy wydajnośc sprezarki padł ale ejst tez opcja, ze za mało czynnika dopływa do sprezarki (zbyt spada LP) i wtedy tez sprezarka tego typu nie bedzie przetłaczać. A za taką sytuację moze byc odpowiedizalny juz inny element SD7V16 - reanimacja - wojkas - 2009-06-17 Pojechałem do zakładu który uzupełnia ubytki. Stwierdzili że układ jest szczelny więc zatankowali około 750 .Auto odpaliłem elektromagnes zadziałał a klima nie chłodzi. Troche dopompowali odpaliłem a tu to samo. Troche spuścili i znowu to samo nie chłodzi. Zrezygnowany pojechałem do kolegi , podłączył zegar na ssaniu było około 4. Odpaliłem autu włączyłem klime wentylatory się włączyły elektromagnes zadziałał i przez sekunde spadło ciśnienie do 2 a następnie znowu się wyrównało do 4 , dodawanie gazu nie pomogło. Wyjełem sprężarkę doczepiłem wkrętarkę i kręce mając zatkany otwór ciśnieniowy palcem. Wytworzyło się ciśnienie że aż zadziałało sprzęgło w wkrętarce. Puściłem palec powietrze uszło i znowu kręce ale już ciśnienia nie wytwarza. Zostawiłem to na 3 godzinki i znowu kręce , najpierw ciśnienie jest , wypuszczam je i mogę sobie kręcić i ciśnienia nie uzyskam. Gdy miałem wyjętą sprężarkę lekko dmuchnełem w układ klimy w aucie w przewód ciśnieniowy a powietrze swobodnie powruciło powrotną rurką. Moja sprężarka to SANDEN SD7V16. SD7V16 - reanimacja - wojkas - 2009-06-26 Może ktoś miał podobny problem z kturym się uporał. Może wystarczy wymienić zawór. SD7V16 - reanimacja - awax - 2009-06-26 I to właśnie jest typowy przykład jak rozpieprza się Klientom klimę w zakładach,które "dobijają ubytki" Pozdrawiam SD7V16 - reanimacja - mt - 2009-06-26 Daj tą sprężarkę konkretnemu fachowcowi który wymieni zawór tak jak już niejeden tobie radził i po problemie, ja miałem juz kilka takich przypadków i zawsze pomogło. SD7V16 - reanimacja - radekklimat - 2009-06-26 "dobijaja ubytki" to jak u dentysty
SD7V16 - reanimacja - mt - 2009-06-26 Typowa rozmowa z klientem: Niech pan troche dobije gazu bo mi słabo chłodzi. Dobra a ile pan sobie życzy 100, 200 A to pan niewie ile brakuje? Nie wiem Dowidzenia!!! SD7V16 - reanimacja - blaster7 - 2009-07-21 wojkas napisał(a):Do blastera7hejo co ty olałem to.......nei maiłem czasu kupiłem za 300 inną i wszystko śmiga a z tej co chciałem uratować wyleciały kawałki metalu z otworu do zalewania olejem... wiec stwierdzięłmże z tego nic nie bedzie,..... |