![]() |
|
PYTANKO - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: PYTANKO (/showthread.php?tid=2524) |
PYTANKO - 250699 - 2009-06-10 KOLEDZY CO MOŻECIE POWIEDZIEC O KLIMATYZATORACH AQUA-AIR. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI PYTANKO - cool-went - 2009-06-11 klimatyzator z najniższej półki - jak wszystkie w tej cenie ;-)) PYTANKO - awax - 2009-06-11 Witam Biorąc pod uwagę,że 250699 dzisiaj do nas dołączył wysoce prawdopodobne jest,że to Ktoś kto zamierza kupic klimatyzator i otrzymał ofertę takiego właśnie. Cool-went ,nie ma to jak etyka zawodowa.Przy okazji,nie wszystkie Daikiny np są produkowane w Europie: )
PYTANKO - cool-went - 2009-06-11 Nie bardzo wiem o co chodzi z tą etyką - napisałem swoje zdanie o klimatyzatorze za 600-800 pln PYTANKO - awax - 2009-06-11 cool-went napisał(a):Nie bardzo wiem o co chodzi z tą etyką - napisałem swoje zdanie o klimatyzatorze za 600-800 plnNapisz jeszcze jakie Ty montujesz,a ja wkleję tu ceny po jakich kupuje instalator.Twoi klienci będą wtedy pewni,że montaż to 400 do 500 i tyle Tobie zapłacą. Nie dziwi mnie,że nie bardzo Wiesz co to etyka po tym co teraz napisałeś. Poszukaj w Google wpisując "etyka " PYTANKO - 250699 - 2009-06-11 awax napisał(a):WitamCZEŚCIOWO KOLEGO MASZ RACJE , DOPIERO DO WAS DOŁĄCZYŁEM ALE FORUM OPSERWUJE DO PONAD 2 LAT. A CO DO KLIMY , TO DOSTAŁEM OFERTE NA TE KLIMY, A PRAWDE MÓWIĄC NIGDY ICH NA OCZY NIE WIDZIAŁEM . DLATEGO PROSZE O OPINIE . PS. WIDZE ZE KAŻDA OKAZJA DOBRA DO ,,WYMIANY,, ZDAN . POZDRAWIAM ADI. PYTANKO - cool-went - 2009-06-11 to jest cena za jaką można kupić taki klimatyzator w detalu PYTANKO - awax - 2009-06-11 Po prostu jest wiele urządzeń określonej klasy i krytyczne uwago konkretnej marki winny byc poparte faktami.Można napisac co się w nich psuje,jakie parametry są złe itp. Również publiczne podawanie ceny jaką płaci instalator nie jest w porządku.Trudno Klientowi tak uświadomionemu tłumaczy potem za co uzyskało się rabat np.gwarancja itd. Gwoli wyjaśnienia nie montowaliśmy nigdy akurat tej marki i nie jest to "osobista uwaga" PYTANKO - awax - 2009-06-11 cool-went napisał(a):to jest cena za jaką można kupić taki klimatyzator w detaluProszę podaj gdzie w detalu kupisz za 600 zł. oczywiście jak detal to pełna gwarancja zgodnie z prawem.: )
PYTANKO - cool-went - 2009-06-11 oczywiście że nie jest pełna gwarancja (pewnie wcale nie ma gwarancji) ale klient idzie do marketu płaci te parę stów i myśli że ma klimatyzacje - a wyraziłem swoją opinię o klimatyzatorach w najniższych cenach a nie tylko tej marki - ponieważ jej nie montowałem PYTANKO - awax - 2009-06-11 Chodzi oczywiście m.in. o takie które trzeba młotkiem by ruszyły? Miłego Dnia : )
PYTANKO - tomas - 2009-06-16 Witam. Jeśli masz na mysli urządzenia AUX to nie są takie złe jak o nich mówią. Jeżeli składam klijentowi oferte to zawiera ona 3 warianty. Sprzęt drogi i dobry z 5 letnią gwarancją sprzęt średniej klasy i właśnie AUX. Byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy ale po 2 montażach zmieniłem zdanie. Urządzenia są nieżle wykonane i całkiem fajnie pracują. Wiadomo że nie jest to DAIKIN czy FUJITSU ale za te pieniądze myslę że warto. Zmieniły się czasy i wyznacznikiem jest niska cena. Podam Ci przykład: nie tak dawno startowałem do klijenta z ofertą na urządzenie 7 kW do sklepu. Zrobiłem wycene na FUIJITSU i na AUX oraz jeszcze jednej firmie. Różnica była ogromna ok. 2,5 tyś . Mimo moich wywodów na temat sprawności energetycznej , bez awaryjności i 5 letniej gwarancji klijent wybrał AUX. Skwitował mnie tym że woli jechać z żona na wczasy niż inwestować w klime do sklepu. Wiadomo wszyscy lubimy montować sprzęt markowy ale mamy nie ciekawe czasy i lepiej mieć w ofercie jakiegoś tarktorka z niskiej półki bo w innym przypadku pojawi się pan z reklamówką i założy chinczyka z castoramy za 400zł. PYTANKO - awax - 2009-06-16 tomas napisał(a):Witam. Jeśli masz na mysli urządzenia AUX to nie są takie złe jak o nich mówią. Jeżeli składam klijentowi oferte to zawiera ona 3 warianty. Sprzęt drogi i dobry z 5 letnią gwarancją sprzęt średniej klasy i właśnie AUX. Byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy ale po 2 montażach zmieniłem zdanie. Urządzenia są nieżle wykonane i całkiem fajnie pracują. Wiadomo że nie jest to DAIKIN czy FUJITSU ale za te pieniądze myslę że warto.Zgadzam się z Tobą co do oceny klimatyzatorów AUX jednak problem polega na tym,że nie Masz żadnej pewności czy będziesz w stanie zapewnic obsługę serwisową. Importer AUX a w bieżącym roku wstrzymał CAŁKOWICIE zakupy tych klimatyzatorów i praktycznie realizuje wyprzedaż.Nie wiadomo czy wznowi import,osobiście uważam to za małoprawdopodobne i w przypadku np.konieczności naprawy lub wymiany jednostki(miałem jeden taki przypadek) zostaniesz na lodzie. PYTANKO - Rześki LUFT - 2009-06-17 Jeśli firma znika szukasz takiej samej jednostki ale innej firmy.... ja tez nie raz tak miałem ale zawsze sie znalazła taka sama klima ale z innym znaczkiem coś jak sinclair i gree, fujitsu i fuji, było jeszcze nagano, IDI, LAMDA....
PYTANKO - tommatiz - 2009-06-17 Witam. Z tego co wiem to AUX nic nie zamawia tylko wyprzedaje magazyn a zostało im dokładnie 28 tirów klimatyzatorów na magazynie . Pzdr
PYTANKO - awax - 2009-06-17 klimaG-ce napisał(a):Jeśli firma znika szukasz takiej samej jednostki ale innej firmy.... ja tez nie raz tak miałem ale zawsze sie znalazła taka sama klima ale z innym znaczkiemOczywiście,tyle,że naprawa gwarancyjna obciąża Twoja kieszeń.Poza tym akurat do AUX a nie dobierzesz takiej samej jednostki i musisz zmieniać zarówno wewnętrzna jak i zewnętrzna.Reasumujac atrakcyjna cena moze kiedyś wyjść bokiem. PYTANKO - awax - 2009-06-17 tommatiz napisał(a):Witam. Z tego co wiem to AUX nic nie zamawia tylko wyprzedaje magazyn a zostało im dokładnie 28 tirów klimatyzatorów na magazynieTo,że w tym roku nie sprowadza ani jednej sztuki jest oficjalną informacją Zarządu Klimastar-importera AUX PYTANKO - robert56 - 2009-06-18 Niestety nie moge nic powiedziec,ale jakis czas temu kupowałem klimatyzator na czesciagd.pl i jestem zadowolony. Moze maja tez tej firmy,sprawdz. |