![]() |
|
Problem VW GOLF 4 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Problem VW GOLF 4 (/showthread.php?tid=2808) |
Problem VW GOLF 4 - Sebeeee - 2009-09-03 Witam wszystkich mam problem z golfem po nabiciu gazem na wysokim ciśnieniu jest ciśnienie około 6 bar a na niskim niema ciśnienia gubi się gaz w układzie sprawdzałem osuszacz jest drożny wszystkie rurki sprawdziłem są drożne po wykręceniu zaworu rozprężnego gaz uciekł z parownika czy może zawór się tak zablokować żeby gaz był uwięziony w parowniku po załączeniu klimy zawór bezpieczeństwa wybija od razu zamówiłem na dziś nowy zawór i osuszacz zobaczymy (MACIE JAKIEŚ POMYSŁY CO MOŻE BYĆ INNEGO) Problem VW GOLF 4 - matwik1 - 2009-09-03 ten golf ma jakąś przeszłość wypodkową po tym co piszesz zapchany powinien być filtr lub jakiś element na wysokim ciśnieniu sprawdz skraplacz Problem VW GOLF 4 - Sebeeee - 2009-09-03 Wszystko drożne jest skraplacz i osuszacz dobry jest może się zamknąć zawór w dwie strony Problem VW GOLF 4 - matwik1 - 2009-09-03 mam przed sobą taki zawór rozprężny do golfa i nie ma możliwości o zapchaniu niskiego ciśnienia Problem VW GOLF 4 - Sebeeee - 2009-09-03 Witam ponownie z tego co widać samochód miał malowany przód chłodnica jest drożna zastanawia mnie jedno że po nabiciu klimy na niskim ciśnieniu niema gazu z tego wynika że zawór jest zamknięty ale po wymontowaniu daje się dmuchać przez niego.jak wymienię zawór i osuszacz dam znać czy działa czy nie Problem VW GOLF 4 - tom17 - 2009-09-03 może masz uszkodzony manometr albo coś z przyłączem serwisowym. jeżeli piszesz że LP jest 0 to nie może wywalić zaworu bezp. ponieważ jest tam sprężarka ze zmienną wydajnością i nie będzie tłoczyła przy takim ciśnieniu (chyba że jest uszkodzona). do jakiego ciśnienia idzie HP po włączeniu klimy?? Problem VW GOLF 4 - Sebeeee - 2009-09-04 Witam było jednak uszkodzone przyłącze z niskiego ciśnienia i ktoś nabił 2kg gazu do golfa i temu wybijało pozdro... Problem VW GOLF 4 - pawlo111 - 2010-04-05 Witam Panowie mam pytanie : jakie powinno być prawidłowe ciśnienie LP i HP w VW golf IV 1,9TDI. U mnie po wymianie sprężarki (w starej rozsypało się sprzęgło a raczej objechał się wieloklin) mam ok 2bar na LP i ok 4,5bar na HP. Nie mam zbytnio doświadczenia w VW ale czy nie jest to zbyt niskie HP. Np w Fiatach oscyluje między 10-15bar z tą różnicą że w golfie pracują cały czas na wolnych obrotach wentylatory a w Fiacie nie... Proszę o odpowiedź. PS Czy obrobienie wieloklina na sprężarce SANDEN jest sprawą częstą? Problem VW GOLF 4 - Tadeusz4321 - 2010-04-05 Ciśnienia mogą byc prawidłowe.zależą od temperatury jaka panuje aktualnie na zewnątrz.Przy wyższej temperaturze podniesie Ci sie HP. Zazwyczaj nie ma regułu jeżeli chodzi o obrobienie wieloklina czy to będzie taka czuy inna sprężarka. Problem VW GOLF 4 - R-40 - 2010-04-05 Tadeusz4321 napisał(a):Ciśnienia mogą byc prawidłowe.zależą od temperatury jaka panuje aktualnie na zewnątrz.Przy wyższej temperaturze podniesie Ci sie HP.Zgodzę się że ciśnienia na postoju układu zalezne od temperatury zewnętrznej.Natomiast podczas pracy układu zakładając że posiadamy czysty i dobrze dobrany skraplacz oraz sprawną automatykę sterującą ciśnieniami,to temperatyra zewnętrzna niema żadnego znaczenia ponieważ priorytetem utrzymania odpowiednich ciśnień w układzie jest automatyka powiązana z wentylatorem skraplacza załanczanym bądż wyłanczanym w zależności od temperatury zewnętrznej po to aby utrzymać zadane parametry pracy układu bez względu na temperaturę otoczenia. Problem VW GOLF 4 - mg - 2010-04-05 Dodam tylko że ciśnienie LP oscylujące w granicach 2,5-3,0 bar w temperaturach otoczenia rzędu 28-35'C i wysokiej wilgotności nie jest rzadkością i to w pojazdach z mega wypasionymi układami stabilizacji ciśnienia sprężania. Wiadomo jakie w tych warunkach występują ciśnienia na HP
Problem VW GOLF 4 - Tadeusz4321 - 2010-04-06 Na postoju to beda równe |