![]() |
|
Klimatyzacja -> Co to za model ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja -> Co to za model ? (/showthread.php?tid=2830) |
Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 Witam mam takie pytanie. Znajomy kupił klimatyzację z demontażu jakiegoś sklepu panel na sufit + blok 2 wentylatory na dach. Był jakiś "spec" od klimatyzacji podłączył wszystko ale nie działa. Jedyne co wiem to firma DAIKIN na pilocie pisze: BRC4c153 Na tych wiatrakach na dachu: BYC125kjw 1 po za tym nic. Czy mógł by mi ktoś pomóc chodzi mi o to jak np rozpoznać co to za model lub ewentualnie jakąś instrukcję. Ten co to robił stwierdził ze trzeba jakiś kod do instalacji mieć czy coś . Bardzo proszę o pomoc
Klimatyzacja -> Co to za model ? - dominik486 - 2009-09-15 Napisz dokładnie co jest grane: 1- czy j. zewnetrzna lub wewnetrzna sie załacza czy wcale? 2- czy to jest jakis nowy sprzet - chodzi o ten kod instalacji bo raczej nie chodzi tu o to 3- gdy właczasz pilot to sie na nim cos pojawia? i czy na j. wewnetrznej(parowniku) wtedy swiecą sie jakies diody? Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 Zaraz pojadę sprawdzić to napisze. 2 - sprzęt jest z demontowany ze sklepu ale sprawny. Klimatyzacja -> Co to za model ? - tommatiz - 2009-09-15 Moc chyba 12.5kW. Skąd masz pewność że klimatyzacja jest sprawna? Masz jakąś gwarancję na to? Pzdr Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 Na tej klimie pisze 4,7 kW Jest na 100 procent sprawna To co jest juz zamontowane na sali wlącza sie jakis wirnik w środku słychać natomiast to co jest na dachu wgl nie reaguje nic się nie kręci Rocznik 2001 na tym na suficie najpierw jest czerwona dioda następnie mruga pomarańczowa lub odwrotniena pilocie nic się nie wyświetla, ale mozna wejsc tam w jakies kody test i inne Klimatyzacja -> Co to za model ? - tommatiz - 2009-09-15 Kolego jeszcze raz. Na dachu jest skraplacz z jednym czy dwoma wentylatorami? Jeżeli masz dwa wentylatory to 4.7kw to moc elektryczna. Jeżeli masz jeden wentylator i małe urządzenie to możesz mieć moc chłodniczą ok 4.7kW. Pzdr Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 A więc na dachu jest z dwoma wentylatorami czyli te 4,7 kW to moc elektryczna tak . Myślę ze najlepsze rozwiązanie będzie takie jeżeli jutro zrobię zdjęcia to będzie się możne inaczej rozmawiało
Klimatyzacja -> Co to za model ? - tommatiz - 2009-09-15 Dokładnie a moc chłodnicza wygląda na 12.5kW. Gdzie masz ten sklep jak mazowieckie to mogę pomóc. Pzdr Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 A nie nie niestety to w opolskim ![]() Ta klima jest założona w takiej małej dyskotece
Klimatyzacja -> Co to za model ? - tommatiz - 2009-09-15 Czy pilot do niej jest na podczerwień tak jak do np. TV czy taki na ścianie przytwierdzony na stałe? Klimatyzacja -> Co to za model ? - fikofako - 2009-09-15 Pilot taki przenosny taki chocby RC5 ![]() ma tam ten swój wyswietlacz i inne Klimatyzacja -> Co to za model ? - tommatiz - 2009-09-15 Miganie diodami w pewnych odstępach czasu mówią o kodzie błędu. Dokładnie przypatrz się nim i napisz nam jakie sa odstępy czasowe i które diody migają. Po tym będziemy w stanie stwierdzić gdzie jest problem. Pzdr Klimatyzacja -> Co to za model ? - techniczny - 2009-10-06 BYC to jest penel od jednostki wewnętrznej ![]() model jednostki wewnętrznej zaczyna się od litery F (na pokrywce od płytki sterującej jest tabliczka znamionowa urządzenia), model jednostki zewnętrznej zaczyna się od litery R. Miganie diód w Daikinie nie wchodzi w grę ![]() Niestety, ale trzeba wygenerować kod błędu za pomocą sterownika. Pozdrowionka. Klimatyzacja -> Co to za model ? - jurek01 - 2009-10-07 12,5 kw to z pewnością trzy fazy wiec przełożysz fazy (kolejność)i powinno zadziałać Jestem z Katowic. |