Forum Klimatyzacja
Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Podgrzewanie butli z czynnikiem. (/showthread.php?tid=2872)

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Fujitsu Szczecin - 2009-10-08

Witam

Są coraz chłodniejsze dni wiec coraz częściej trzeba podgrzewać butle z czynnikiem. Jakich metod używacie żeby przetoczyć czynnik do instalacji? Czy warto zainwestować w pas grzejący butle.

Pozdrawiam

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - tommatiz - 2009-10-08

Hmm... w zimę to ja się cieszę jak ściągam stacją pomp czynnik do butli wtedy mam gdzie łapki podgrzać Smile. Dziś wyjątkowo ciepło było ale nadejdą zimne dni. Też jestem ciekaw co koledzy polecają. Pzdr

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Shitashii - 2009-10-08

Ja używam opalarki elektrycznej. A niektórzy to się nie pierdzielą i palnikiem jadą.

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - popeye - 2009-10-09

butle do goracej wody a wode to juz palnikiem mozna dogrzac Smile

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Alpak - 2009-10-10

Hehe palnikiem Wink Ciekawe czy by nie wystarczyla grzalka karteru od sprezarki kolo 100W

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - barbie - 2009-10-10

100 W to zdecydowanie za mało.

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Fujitsu Szczecin - 2009-10-10

barbie napisał(a):100 W to zdecydowanie za mało.
Witam

I powierzchnia grzania za mała Big Grin A czy nie było żadnych wypadków z podgrzewaniem butli palnikiem?

Pozdrawiam

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - p.obelix - 2009-10-10

Te 100 w to trochę za mało. Gorąca kąpiel butli pod prysznicem potem szybciutko na dach tam jakieś minus 20. ( oj będzie się działo)

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - irroda - 2009-10-11

poduszka elektryczna od babci Smile

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - szk6 - 2009-10-11

może ma ktoś namiar na miejsce gdzie można kupić taki pas grzewczy bo nie wiem gdzie to można namierzyć a przydał by się na pewno wkońcu skończył bym z polewaniem wodą

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - barbie - 2009-10-11

www.robotserwis.pl

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Fujitsu Szczecin - 2009-10-11

szk6 napisał(a):może ma ktoś namiar na miejsce gdzie można kupić taki pas grzewczy bo nie wiem gdzie to można namierzyć a przydał by się na pewno wkońcu skończył bym z polewaniem wodą
Witam

Ooo, ja kupiłem tu ale dali mi rabat Big Grin

Pozdrawiam

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - szk6 - 2009-10-11

DZIĘKI WIELKIE POZDRAWIAM

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Artic - 2009-10-12

heh widzieliście jak wystrzela zawór bezpieczeństwa w jednorazówkach?? Big Grin tego nie przewidzisz

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - szk6 - 2009-10-12

nie i chyba nie chcę tego widzieć chyba że z daleka i to dużego

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Shitashii - 2009-10-12

Tak, ale te zawory spokojnie wytrzymują 30bar. Przynajmniej na kilku moich butlach (robiłem próbę ciśnieniową). Zdaje mi się, że kiedyś na butlach było napisane że powinne wystrzelić przy 38bar'ach, ale teraz nie wiem czy to piszą. Aż z ciekawości jutro sobie sprawdzę.

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Alpak - 2009-10-13

Artic napisał(a):heh widzieliście jak wystrzela zawór bezpieczeństwa w jednorazówkach?? Big Grin tego nie przewidzisz
Ja widzialem Wink Kolega chcial przetoczyc z agregatu do butli i podlaczyl sie zgadnijcie gdzie ? Big Grin Co ciekawe ten zawor ciezko recznie rozwalic Wink

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Fujitsu Szczecin - 2009-11-02

Witam

Na tym zdjęciu jest mój Big Grin nowy pas grzewczy do butli. Wydatek 500zł nie poszedł w błoto. W około 20 minut podniósł nam ciśnienie o 1 Bara, co ułatwiło uzupełnienie instalacji w VRF.

[Obrazek: 1084eae5b4c5b581med.jpg]

Pozdrawiam

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - elektromechanik - 2009-11-02

Moim zdaniem szkoda kasy. Przy niskich temperaturach > a jak kol. pisał jeszcze na dachu < to nie 20 minut trzeba by się wygrzać.

Ja tam preferuję ciepłą wodę - pewne, ekonomiczne, ekologiczne i energooszczędne. Zgodnie ze wszystkimi reklamami.

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - tommatiz - 2009-11-02

Jak masz możliwość wstawienia butli pod prysznic to tak a jak malutki kran że ciężko ręce umyć to zostaje pas grzewczy Smile albo wozić butlę w kabinie pod kurtką Smile. Pzdr

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - bodzio - 2009-11-02

Stefan przepłaciłeś, w RS mają 400W za 234 Netto

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - Fujitsu Szczecin - 2009-11-02

Witam

Ja 300 za 500 lepiej brzmi Big Grin jakiś miesiąc za późno napisałeś Wink

Pozdrawiam

Podgrzewanie butli z czynnikiem. - byniom - 2009-11-03

Bodzio daj na priva link do tego sklepu. Big Grin