![]() |
|
Klima grzeje a nie chlodzi - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klima grzeje a nie chlodzi (/showthread.php?tid=2898) |
Klima grzeje a nie chlodzi - roberr - 2009-10-24 Witam, W zeszłym sezonie split działał ladnie a teraz tylko grzeje a nie chłodzi. Chodź z tego ci zauważyłem to podczas chlodzenia rurki przy zew. jednostce robią dosyć zimne. Co może być tego przyczyną ? Pozdrawiam Robert Klima grzeje a nie chlodzi - byniom - 2009-10-24 Jakie parametry masz na manometrach ? Klima grzeje a nie chlodzi - barbie - 2009-10-24 mało czynnika. Klima grzeje a nie chlodzi - byniom - 2009-10-24 Myślę że jak by było mało to by na grzaniu wentylator nie ruszył , może być problem z zaworem rewersyjnym a w zasadzie to dopuki nie poda nam parametrów ciśnień to niewiele pomożemy bo nikt wróżką nie jest i na takie hasło trudno odpowiedzieć. Klima grzeje a nie chlodzi - barbie - 2009-10-24 zimne rury przy chłodzeniu-to wynik niskiego ciśnienia. Klima grzeje a nie chlodzi - Fujitsu Szczecin - 2009-10-24 barbie napisał(a):mało czynnika.Witam Więc nabijać póki nie strzeli kikson a potem spuścić 5% i będzie dobrze ![]() Pozdrawiam Klima grzeje a nie chlodzi - barbie - 2009-10-24 Stefanbud zgłoś śię naszkolenie do akademi LG -jest bezpłatne 50% awarji to brak czynnika 25% to przeładowanie pozostałe to elektronika i inne. Klima grzeje a nie chlodzi - tommatiz - 2009-10-24 barbie napisał(a):Stefanbud zgłoś śię naszkolenie do akademi LG -jest bezpłatne 50% awarji to brak czynnika 25% to przeładowanie pozostałe to elektronika i inne.A ja bym kogoś wysłał na szkolenie z pisowni i ortografii bo "awarji" to się pisze awarii ...... Pzdr
Klima grzeje a nie chlodzi - barbie - 2009-10-24 klawisze i ,j są obok siebie-to jest zwykła literówka. Klima grzeje a nie chlodzi - Fujitsu Szczecin - 2009-10-24 barbie napisał(a):Stefanbud zgłoś śię naszkolenie do akademi LG -jest bezpłatne 50% awarji to brak czynnika 25% to przeładowanie pozostałe to elektronika i inne.... a te statystyki to LG prowadzi na specjalistach po swoich szkoleniach? A uczą tam podstawowych czynności diagnostycznych jakie stosuje się przy urządzeniach typu split? Pozdrawiam Klima grzeje a nie chlodzi - tommatiz - 2009-10-24 Jak LG wchodziło do Polski w latach 90 tych i robiło szkolenie pierwsze dla dystrybutora to na pytanie serwisantów ile czasu oni zalecają trzymać urządzenie na próżni to..... Inżynierowie LG kiwnęli ramionami westchnęli i powiedzieli że czegoś takiego się nie stosuje tylko przepycha się gazem...... DLA MNIE WSZELKIE SZKOLENIA LG NIE SĄ WIARYGODNE W 100%. Pzdr Klima grzeje a nie chlodzi - barbie - 2009-10-24 przy nowym sprzęcie wystarczy 15 minut .w jednostce zewnętrznej był czynnik w jednostce wewnętrznej azot.treba pilnować aby rury miały zawsze zaślepione końce.problemy z wodą występują w używanym sprzęcie marketowym często przechowywanym na polu,w klimatyzatorach nie miałem problemów z wilgocią,poza jednym po wymianie sprężarki.Stare firmy stosowały filtry montażowe z wymiennym wkładem,wymieniane na filt jednorazowy po kilku dniach pracy-co było niegłupim rozwiązaniem. Klima grzeje a nie chlodzi - roberr - 2009-11-09 Dzieki Barbie. problem rozwiazany, bylo za malo czynnika i jeszcze do tego uciekal na laczeniu. Klima grzeje a nie chlodzi - admin - 2009-11-12 Musisz kolego trochę częściej doglądać układ
|