Forum Klimatyzacja
Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. (/showthread.php?tid=2945)

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-18

Witam wszystkich czy może mi ktos polecić jakiś klimatyzator około 3,5Kw mocy grzewczej lub chłodniczej tylko zeby w jakis sposób regulował wilgotność. Niewiem czy sa takie urządzenia ale mam takiego klienta który potrzebuje do ogrodu zimowego a tam wilgoć podstawowa sprawa.

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - tommatiz - 2009-11-18

Możesz zainstalować klimatyzację i dodatkowo mały nawilżacz powietrza z regulacją wilgotności. Proste i skuteczne. Pzdr

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-18

Tak tylko on chce miec wszystko w jednym i nieweim co mu zastosowac bo klim dużo nie robie tylko chłodnictwo

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - tommatiz - 2009-11-18

Kiedyś montowałem klimatyzację z nawilżaczem do małej piwniczki z winem ale to była klima ściągnięta z Anglii przez właściciela winiarni a wyglądem przypominało to model okienny ale koszt astronomiczny. Pzdr

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Remik - 2009-11-18

Daikin ma modele z nawilżaczem

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-19

tak do kwiatów. W daikinie sa takie a w LG badz inne tansze marki??

Mam jeszcze pytanie co do tego ile mniej wiecej procent zwieksza sie wilgotnosc powietrza?

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - tommatiz - 2009-11-19

SerwisantCr napisał(a):Mam jeszcze pytanie co do tego ile mniej wiecej procent zwieksza sie wilgotnosc powietrza?
Co dokładnie masz na myśli?? Jeżeli chodzi o klimę razem z nawilżaczem to nie wiem ale jak dokładasz osobno nawilżacz to zakres wilgotności jest całkiem spory. Pzdr

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Wojtasek0 - 2009-11-19

Witam,
Daikin na pewno posiada w swojej ofercie split z nawilżaniem. Ja natomiast poszukuję kasety ok 7 kW z nawilżaniem ktoś się może z Was spotkał??????

Pzdr
Wojtek

tommatiz napisał(a):
SerwisantCr napisał(a):Mam jeszcze pytanie co do tego ile mniej wiecej procent zwieksza sie wilgotnosc powietrza?
Co dokładnie masz na myśli?? Jeżeli chodzi o klimę razem z nawilżaczem to nie wiem ale jak dokładasz osobno nawilżacz to zakres wilgotności jest całkiem spory. Pzdr
Witam chodzi mi o to aby on osuszał to powietrze gdy bedzie duża wilgotność no takie ma klient wymagania masz może jakies takiego splita na mysli?? Jakis konkretny symbol?

Jesli ktos zna to dajcie mi jakis konkretny model aby mogł regulowac ten poziom wilgoci jak bedzie za duży

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Shitashii - 2009-11-19

Daikin Ururu Sarara FTXR50E / RXR50E.
Poszukaj, oceń, zdecyduj.

PS> jakoś dużo się tych zimowych ogrodów narobiło ... na forum

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-20

a nie masz cos tanszego?? tam katalog to 9845pln

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Shitashii - 2009-11-20

15% Ci zejdę :-) Albo wybierz niższy model.

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - tommatiz - 2009-11-20

Kolego takie coś to ma Toshiba jak osuszanie. Podaj maila to wyślę Tobie instrukcję obsługi gdzie ta funkcja jest opisana. Skąd jesteś tak w ogólę??

tommatiz napisał(a):Kolego takie coś to ma Toshiba jak osuszanie. Podaj maila to wyślę Tobie instrukcję obsługi gdzie ta funkcja jest opisana. Skąd jesteś tak w ogólę??
Kraków tu masz meila pablo8509@interia.pl Pozdro

Wysłałem na maila instrukcję i adres firmy do kogo się zgłosić aby dostać dobry rabat i dobrą klimę Smile Tylko powołaj się na nas. Pzdr

Spoko wielkie dzieki a ty sie czym zajmujesz?klimą?

Klimatyzacja wentylacja a chłodnictwo tak okazjonalnie. Pzdr

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - tommatiz - 2009-11-21

r12 napisał(a):Tomatiz idziesz za wszelką cenę,pomijając zasady chłodnictwa. Jestem ciekaw czy pomożesz temu koledze w ewenyualnych reklamacjach.Klima to klima chłodnia to chłodnia. Inne zakresy.Bez urazy, cwaniactwo czy niewiedza.Chwila moment zabraknie wydajności z powodu zafajdanych lamel klimatyzatora.Mniejsza wilgotność łączy sięz lamelami.
Po pierwsze tylko odpowiedziałem na zadane pytania. Po drugie nie stwierdziłem 100% faktu że ma być tak czy tak bo nie widzę jakie ma być pomieszczenie klimatyzowane a w ciemno nie lubię dobierać klimatyzacji!!! Po trzecie dałem koledze SerwisantCr za pośrednictwem e-mail dane na firmę w Krakowie która sprosta założonym wymaganiom przez klienta. Po czwarte jak by to było w Warszawie to sam się bym za to wziął bez zbędnego szumu na forum. Pzdr

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-22

Dajcie jakis model Daikina "ururu sarara" tylko o mocy 3,5kw albo mniejszy

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - Shitashii - 2009-11-23

FTXR28E/RXR28E ?

Klimatyzacja z funkja regulacji wilgoci. - SerwisantCr - 2009-11-25

Dzieki pzdr