![]() |
|
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D (/showthread.php?tid=2952) |
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - Artic - 2009-11-26 witam tak na poczekaniu założyłem posta na temat dziwnych usterek w naszej branży. mam nadzieje że koledzy podchwycą temat. a tak z nowości : Dziś godzina 11 przyjeżdzamy do naszych kochanych od lat klientów którzy nie lubią modernizować urzadzeń lubimy ich dlatego ich obsługujemy ![]() na chłodni wędlin chodzi stare jak wieczność DH 14 nie serwisowane od epoki kamienia łupanego. modliliśmy się wytrwale o jakąś usterkę ale przez kupę lat nic i nic. nawet bezpiecznik nie wyskoczył. do dziś . wchodze na hale bo nagle przestało chłodzić myślę sobię moje modlitwy zostały wysłuchane, ale prezes mówi eee wentylatory w chłodni się nie kręcą. kurde, nadzieja pryskła właczam sterowanie sprężarka na dachu rusza (nie ma LP ani HP ) ale temperatura nie spada, nie fajnie. Czas udać się na dach. idę w pełni smutny że to tylko freon, dochodze do agregatu a tu co ????? agregat poszedł na spacer. przyglądam się i przyglądam patrze i nie wierzę łopaty wentylatora połamane, rury połamane (ssanie ciecz i tłoczenie) agregat poł metra dalej w tym momecie ojciec jeszcze raz włączył sprężarkę ja look a od wibracji wetylatora na którym zostały 2 łopaty agregat cały się telepie i chodzi sobie na tyle ile go kable puszczają hahaha a jednak ktoś posłuchał sie moich modlitw rury pourywane presy urwane zero oleju w karterze. No i teraz w końcu będzie modernizacja.PS: I proszę mi tu bez żadnych tekstów w stylu ,,, uuuu Artic to do d... chłodniarz co to presów nie montuje,,, bo nie ja to montowałem
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - awax - 2009-11-26 Oj pamiętam DH,głośne to głośne ale DH10 i DH14 były (i są) nie do zdarcia. Ciekawe jednak czy gdzieś jeszcze hula DH28??? : )
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - tommatiz - 2009-11-26 Tak bywa z łopatami wentylatora. Ja kiedyś miałem awarię w Banku. Dzwoni kierownik oddziału i mówi że urządzenie te co jest montowane na zewnątrz strasznie dziwnie się zachowuje. Pojechałem patrzę i faktycznie urządzenie skacze na gumowych poduszkach i mało co nie wyrwie się z mocowań. 12kW urządzenie dwu wentylatorowe nie ma jednej łopaty ale tam jakiś dzieciak albo inny drań patyka wsadził w kratkę bo ślady były. heheh już się śmieję bo w tej samej sieci Banku tylko innym oddziale dzwoni kierownik i mówi że urządzenie w serwerowni nie chłodzi!!! Pilny przyjazd wchodzimy do serwerowni i faktycznie żar w środku a urządzenie martwe na nic nie reaguje hmmm... idziemy na zewnątrz a tu co????? Wystają tylko urwane zawory ze sprężarki a skraplacza brak .. Tak niektóre awarie są śmieszne i potrzebne dla rozweselenia dnia pracy Pzdr
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - awax - 2009-11-26 Faktycznie ,ten "zagubiony" skraplacz musiał nieżle rozśmieszyć kierownika Banku : )
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - bodzio - 2009-11-26 Kurde nie kumam jak wyglądał ten DH, może to nie moja epoka
co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - radekklimat - 2009-11-27 Bodzio czy wiesz jak wyglada silnik od malucha bez oslon albo duzy kompresor do powietrza tylko cylindry nie wzdluz silnika ale prostopadle - to tak wyglada DH(mniej wiecej) ![]() ![]() ![]() a nawiasem mowiac wiem gdzie pod wawa pracuje jeszcze DH 28 co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D - Artic - 2009-11-27 ha u nas też się parę znajdzie 2 miesiące temu rozebrałą ostatnią na aluminium pod tym względem to były najlepszę maszyny jakie rozbierałem i kasiorka fajna była :d
|