Forum Klimatyzacja
regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL (/showthread.php?tid=2987)

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-08

mam do wykonania takie zadanie-czy regulacja będzie działała na tych sprężarkach,czy druga sprężarka wystartuje pod ciśnieniem?.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - bodzio - 2009-12-08

Jak ciśnienie skraplania będzie w normie (czysty skraplacz) wystartuje bez problemu a kondensator z 80 uF

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - RoliX - 2009-12-08

Danfos robi takie tandemy niema problemu ze startem sprężarek.Jak będziesz robił sam tandema nie zapomnij o przewodzie wyrównującym olej.Tak jest w orginale.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - bodzio - 2009-12-08

A tak z ciekawości zapytam, co będzie sterowało pracą drugiej sprężarki?

sterownik krokowy Carel

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - coolmaker1 - 2009-12-08

Witam.Rzeczywiście do niektórych urządzeń( lady samoobsługowe) były i są pakowane tandemy Danfoss'a.Jedna ze sprężarek rusza ze zwłoką i wszystko jest ok do czasu jak któraś da ciała.

to właśnie chodzi o 2 częściową ladę 1 część poza sezonem letnim nie będzie użytkowana.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - coolmaker1 - 2009-12-08

Witam .A niemożna tego puścić na 2 niezależnych (mniejszych)agregatach.Przyjmując 900W na 1mb samoobsługowej.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-09

900 W na metr to akurat 2 razy za dużo,ja tylko buduję rozdzielnię do tego wynalazku.mam wątpliwości czy to będzie działało-sprężarki minusowe mają słabe silniki,w ladach są wentylatory układ będzie pracował przy odparowaniu -10 stopni.

będzie jeden zewnętrzny agregat z dwoma Danfossami SC18CL ,sterowanie wydajnością ciśnieniowe krokówką Carela-boję się że będzie problem z rozruchem pod ciśnieniem.

zawory zwrotne są standartowo zainstalowane w zespołach agregatów.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - łysy45 - 2009-12-10

a ja się pytam czy możesz to jeszcze bardziej skomplikowac i w jakim celu chyba tylko aby zgolic klienta z kasy r-12 dał odpowiedz jakn to zrobic /Albo pracę reczną,czyli załanczam drugi segment lady i 2 sprężarkę/ i nza czorta ta dyskusja o sterownikach krokowych i innych tego typu badziewiu które w tym przypadku jest doniczego niepotrzebne pozdr..

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-10

zgadzam się z Wami ale ten wynalazek nie jest mój-ja tylko buduję rozdzielnię.

regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-13

tylko 400V-sprężarki są na 230 V ,zasilane z różnych faz.