![]() |
|
regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL (/showthread.php?tid=2987) |
regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-08 mam do wykonania takie zadanie-czy regulacja będzie działała na tych sprężarkach,czy druga sprężarka wystartuje pod ciśnieniem?. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - bodzio - 2009-12-08 Jak ciśnienie skraplania będzie w normie (czysty skraplacz) wystartuje bez problemu a kondensator z 80 uF regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - RoliX - 2009-12-08 Danfos robi takie tandemy niema problemu ze startem sprężarek.Jak będziesz robił sam tandema nie zapomnij o przewodzie wyrównującym olej.Tak jest w orginale. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - bodzio - 2009-12-08 A tak z ciekawości zapytam, co będzie sterowało pracą drugiej sprężarki? regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-08 sterownik krokowy Carel regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - coolmaker1 - 2009-12-08 Witam.Rzeczywiście do niektórych urządzeń( lady samoobsługowe) były i są pakowane tandemy Danfoss'a.Jedna ze sprężarek rusza ze zwłoką i wszystko jest ok do czasu jak któraś da ciała. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-08 to właśnie chodzi o 2 częściową ladę 1 część poza sezonem letnim nie będzie użytkowana. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - coolmaker1 - 2009-12-08 Witam .A niemożna tego puścić na 2 niezależnych (mniejszych)agregatach.Przyjmując 900W na 1mb samoobsługowej. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-09 900 W na metr to akurat 2 razy za dużo,ja tylko buduję rozdzielnię do tego wynalazku.mam wątpliwości czy to będzie działało-sprężarki minusowe mają słabe silniki,w ladach są wentylatory układ będzie pracował przy odparowaniu -10 stopni. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-09 będzie jeden zewnętrzny agregat z dwoma Danfossami SC18CL ,sterowanie wydajnością ciśnieniowe krokówką Carela-boję się że będzie problem z rozruchem pod ciśnieniem. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-09 zawory zwrotne są standartowo zainstalowane w zespołach agregatów. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - łysy45 - 2009-12-10 a ja się pytam czy możesz to jeszcze bardziej skomplikowac i w jakim celu chyba tylko aby zgolic klienta z kasy r-12 dał odpowiedz jakn to zrobic /Albo pracę reczną,czyli załanczam drugi segment lady i 2 sprężarkę/ i nza czorta ta dyskusja o sterownikach krokowych i innych tego typu badziewiu które w tym przypadku jest doniczego niepotrzebne pozdr.. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-10 zgadzam się z Wami ale ten wynalazek nie jest mój-ja tylko buduję rozdzielnię. regulacja wydajności w tandemie Danfoss SC18CL - barbie - 2009-12-13 tylko 400V-sprężarki są na 230 V ,zasilane z różnych faz. |