![]() |
|
klimatyzator LG z klixonem sprężarki - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzator LG z klixonem sprężarki (/showthread.php?tid=3043) |
klimatyzator LG z klixonem sprężarki - barbie - 2010-01-01 poszukuję klimatyzatora LG (fabrycznego,bez tuningu) w którym jest sprężarka z zainstalowanym zabezpieczeniem (fabrycznie) typu KLIXSON.głosy R12 się nie liczą . klimatyzator LG z klixonem sprężarki - barbie - 2010-01-02 LG nie używa KLIXSONÓW w klimatyzatorach-tylko jeden filozof je widział. klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-02 barbie niewiem czy to do mnie ale chciałem powiedzieć że Lg stosuje zabezpieczenia w sprężarkach w klimatyzatorach. Może nie jest to akurat firmy klikson ale napewno jest. A jeżeli to nie do mnie to się wycofuje ![]() pozdrawiam w Nowym Roku
klimatyzator LG z klixonem sprężarki - barbie - 2010-01-02 spotkałem w LG sprężarki Copeland ,licencja Copeland,Panasonic-żadne nie miały zewnętrznego KLIXSONA który można odłączyć do testów.Panasonic nie posiadał wewnętrznego zabezpieczenia termicznego ale miał miejsce do zamocowania termistora rury tłocznej,kliksony stosuje się w małych sprężarkach np Danfoss SC 10 do 18 ,małych Unit Hermetikach i wielu innych małych spreżarkach. klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-02 W wszystkich Lg które montowałem było zabezpieczenie wewnątrz sprężarki. Jażeli została przeciążona to ją wyłaączało do czasu aż nie ostygneła.Mówię oczywiście o klimatyzatorach do 7kw klimatyzator LG z klixonem sprężarki - barbie - 2010-01-02 to dlaczego jacyś fachowcy chcą odłączać KLIXONY od sprężarek LG ? . klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-02 Gdzie to wyczytałeś ? bo nie zwróciłem uwagi ? klimatyzator LG z klixonem sprężarki - barbie - 2010-01-02 zobacz temat klimatyzator LG chłodzi nie grzeje. klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-02 Czytałem , jeden kolega chciał go odłączyć ale nie ma takiej możliwości dlatego że on jest wmontowany w uzwojeniu kompresora. klimatyzator LG z klixonem sprężarki - monterod2002 - 2010-01-02 To byłem ja a to dlatego że u nas zabezpieczenie to nazywa się to termikiem a zew. zabezpieczenie tego typu kliksonem i stąd ta niejasność za którą przepraszam pozdrowionka klimatyzator LG z klixonem sprężarki - monterod2002 - 2010-01-02 r12 napisał(a):A ja się pytam po co chciałeś go odłączyć.W celu obniżenia ciśnienia wystarczy odłączyć od zasilania co niepowoduje rozwiązania problemu wysokiego ciśnieniaignoruje pozdrowionka PS nie zamierzam się kłucić klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-02 popieram klimatyzator LG z klixonem sprężarki - elektromechanik - 2010-01-02 byniom napisał(a):popieramTeż ignoruję od x czasu. Nawet dla sprowokowania osobiście mi założył temat > Hyde Park<. Pozdrawiam klimatyzator LG z klixonem sprężarki - kondzio85 - 2010-01-02 Ja ostatni raz widziałem kliksona w LG jakieś 4 lata temu -od tej pory w LG chyba są już tylko wewnętrzne termiki - może dlatego że kliksony jednak się nie spisywały za dobrze. klimatyzator LG z klixonem sprężarki - byniom - 2010-01-03 No to faktycznie się źle dogadaliśmy bo ja cały czas miałem na myśli wewnętrzny termik na który tez się czasem mówi klikson
klimatyzator LG z klixonem sprężarki - monterod2002 - 2010-01-03 jak go zwał tak go zwał ale wiadomo o co biega i bez ginekologa ciężko go rozłączyć pozdrowionka |