![]() |
|
Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania (/showthread.php?tid=3074) |
Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - klm 77 - 2010-01-09 Dobry wieczór, mam pytanie dlaczego sprężarka pracuje dośc głośno w funkcji pracy grzania, a z koleji po przełączeniu na chłodzenie praca sprezarki jest zdecydowanie cichsza. czynnik sprawdzony , odparowanie ok 6-8 . Proszę o jakieś sugestie z pozd J. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - barbie - 2010-01-09 sprawdź filtr powietrza .jaki tam jest czynnik,jakie ciśnienie w czasie grzania. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - mg - 2010-01-09 O dobre pytanie, mnie też to zastanawia. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - klm 77 - 2010-01-09 Urządzenie nowe montowane we wrzesniu, linia ma 2m dł, upusciłem czynnika przy sprawdzaniu przegrzania podczas montażu .w czasie pracy w chłodzeniu praca spreżarki była naprawdę dosc cicha , pózniej na grzaniu zaczeła dokuczac trochę sprężarka.Wydawało mi sie że słychac jakby <uderzenia cieczowe> ,obecnie jest ok zera podpiąłem manometry ciśnienie na grzaniu było 28/sprawdzałem tylko przez ok 15 min/ J. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - klm 77 - 2010-01-09 Oczywiście model podany przeze mnie to jed. wew ale to jest oryginalny komplet jak sie nie mylę to chyba RYN 35 . J. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - mg - 2010-01-09 Jeśli sporadyczne te uderzenia to będzie dźwięk przy przerzucaniu obiegu na odszranianie. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - klm 77 - 2010-01-10 Słuchajac pracy urzadzenia /sprężarki/takie dudnienie jest słyszalne w ciałej pracy na grzaniu. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - mg - 2010-01-10 Wysokie ciśnienie sprężania. Jakie masz ciśnienia?, czy wentylator JZ pracuje cyklicznie?. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - mg - 2010-01-10 Dokładnie!, odgłos dudnienia skutek uboczny odparowania czynnika, problem rozwiązany. Proponuje zamknąć temat. Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - łysy45 - 2010-01-11 mg napisał(a):Wysokie ciśnienie sprężania. Jakie masz ciśnienia?, czy wentylator JZ pracuje cyklicznie?.a tak na koniec może jednak wentylator jw bo ona w czasie grzania robi za skraplacz /dac wentylator jw na full/przerabiałem to u siebie pomogło Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - klm 77 - 2010-01-11 Dziękuję za Wasze uwagi Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - barbie - 2010-01-11 Jasiu-albo piłeś albo masz wirusa w komputerze . Daikin FTYN35GX-głośna praca sprężarki w funk. grzania - byniom - 2010-01-11 Może tego nie widać ale napisałeś be z sensu dlatego że kolega łysy45 udzielił odpowiedzi natomiast kolega klm77 za wszystkie podziękował więc nie rozumię co ma znaczyć twoje zdanie że "dawno podziękował" ? |