![]() |
|
Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? (/showthread.php?tid=3154) |
Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - Klimek - 2010-02-16 Witam.... Przed sezonem planuje sie zaopatrzyc w uniwersalny tester do diagnozowania elektroniki klimatyzacji. Mam Atala i VAS-a do grupy VW ale szukam czegos do reszty autek. Napiszcie na czym pracujecie i co wazniejsze co polecacie Pozdrawiam.
Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - R-40 - 2010-02-16 Klimek napisał(a):Witam.... Przed sezonem planuje sie zaopatrzyc w uniwersalny tester do diagnozowania elektroniki klimatyzacji. Mam Atala i VAS-a do grupy VW ale szukam czegos do reszty autek. Napiszcie na czym pracujecie i co wazniejsze co polecacieKlimek bez urazy.Najlepszym testerem doświadczenie.Może nie na temat.Ale szczerze. Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - radekklimat - 2010-02-17 Uniwersalny tester jest do wszystkiego czyli do niczego. Kup sobie laptopa koniecznie z wejsciem RS 232 Na allegro mozesz kupic całe zestawy kabli do poszczególnych aut. Zaopatrz sie w oprogramowanie do diagnostyki. OPEL TECH CARSOFT(BMW) VAGCOM (VW, SKODA, AUDI, SEAT) tylko nie polski Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - radekklimat - 2010-02-17 Jest patusx-sie polski vag ale sprawdzałem u siebie bo tez go mam i w VW T5(moim zreszta) to co widział vagcom to ten polski nie i wiec go nie uzywam. Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - Klimek - 2010-02-17 R-40 napisał(a):Ehhh..... R-40 wierze w twoje doswiadczenie.... Szczerze..... Ale samym doswiadczeniem nie zrobisz nastaw podstawowych, kodowania sterownika, odczytu wartosci mierzonych, bledow itd, itp.Klimek napisał(a):Witam.... Przed sezonem planuje sie zaopatrzyc w uniwersalny tester do diagnozowania elektroniki klimatyzacji. Mam Atala i VAS-a do grupy VW ale szukam czegos do reszty autek. Napiszcie na czym pracujecie i co wazniejsze co polecacieKlimek bez urazy.Najlepszym testerem doświadczenie.Może nie na temat.Ale szczerze. Jak juz pisalem mam sprzet do grupy VW i to konkretny. Szukam uniwersalnego testera w stylu C-DIF, Brainbee, Autocom. Jak ktos uzywa i jest zadowolony prosze o opinie. Pozdrawiam. Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - R-40 - 2010-02-17 Klimek napisał(a):Faktycznie już niema pilotów.Tylko autopiloci.R-40 napisał(a):Ehhh..... R-40 wierze w twoje doswiadczenie.... Szczerze..... Ale samym doswiadczeniem nie zrobisz nastaw podstawowych, kodowania sterownika, odczytu wartosci mierzonych, bledow itd, itp.Klimek napisał(a):Witam.... Przed sezonem planuje sie zaopatrzyc w uniwersalny tester do diagnozowania elektroniki klimatyzacji. Mam Atala i VAS-a do grupy VW ale szukam czegos do reszty autek. Napiszcie na czym pracujecie i co wazniejsze co polecacieKlimek bez urazy.Najlepszym testerem doświadczenie.Może nie na temat.Ale szczerze. Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - freegass - 2010-02-18 Ciężki temat. Jakby chcieć zapewnić support dla wszystkiego co wjeżdża na warsztat to można od razu zmieniać branżę na mechartonikę. Nie ma niestety diagnoskopu na obsługę samego komfortu w autach. Najtaniej wychodzi HEX-CAN z RossTecha (polskie ADAKO) do gupy VW, francuzy dobrze ogarnia CDIF. Reszta europejskich marek to już różnie, trzeba by wybierać między Launchem i Autocomem, choć teraz po fuzji Helli z Gutmannem całkiem przystępny stał się Megamacs 44i po ostatnich aktualizacjach jakoś sobie radzi. Najgorzej jest z Azją i Ameryką. Na Azję najtańszy (do możliwości) jest Carman ScanLite, i jest do niego pakiet Ameryka. Azję Carman wymiata, Ameryka - nie wypowiem się. Co do diagnozowania elektroniki klimy ?? - Klimek - 2010-02-19 No i o taką wypowiedź mi chodziło!! Podziękował!! |