![]() |
|
stara lodówka - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: EXPERT RADZI (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: stara lodówka (/showthread.php?tid=3165) |
stara lodówka - barbie - 2010-02-17 mam starą absorcyjną lodówkę która słabo chłodzi.czy mogę ją w celu naprawy postawić do góry nogami-czy to jej nie zaszkodzi ? . stara lodówka - radekklimat - 2010-02-17 Jak chcesz zeby lepiej chłodziła to załoz jej nowa grzałke 70W mocy w tej puszce po prawej stronie układu chłodniczego. stara lodówka - Dr Carrier - 2010-02-18 Proponuję sprawdzić jej ustawienie (wypoziomowanie) Z czasów studenckich pamiętam jak mieliśmy taką lodówkę w akademiku to jej jakość pracy zależała w dużej mierze od tego jak stała. fizycznie podkładaliśmy coś pod nią żeby była odpowiednio wypoziomowana :-) stara lodówka - R-40 - 2010-02-18 Obrócić możesz, ale to rozwiązanie krotko terminowego podniesienia ciśnienia amoniaku.Zanim to zrobisz warto ją opróżnić z zawartości.A najlepiej gdybyś zrobił tak jak napisał Radekklimat. stara lodówka - barbie - 2010-02-18 według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji . stara lodówka - mg - 2010-02-18 barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Nie regeneracja tylko odblokowanie zatorów. stara lodówka - elektromechanik - 2010-02-18 mg napisał(a):Dokładnie.barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Nie regeneracja tylko odblokowanie zatorów. Dużo w takim przypadku daje delikatne opukanie np. jakimś kluczem czy innym przedmiotem metalowym po kilku godz. stania na głowie - ( mowa o lodówce ) wszystkich miejsc spawanych. Osad powstaje najczęściej na połączeniach rur. Jeśli wcześniej działała dobrze a w tej chwili nie działa a warnik jest gorący to grzałka jest OK. i wymiana nic nie da. stara lodówka - R-40 - 2010-02-18 A co z samoregenaracją warnika.Co na to Urlich.W zakonie krzyżackim stosowano pojemnośc akumulacji zimna z kamienia. stara lodówka - mg - 2010-02-21 I wody gruntowej. stara lodówka - R-40 - 2010-03-06 barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Najpierw jest napięcie a pod wpływem odbiornika prąd.Niewiemy czy grzałka tej chłodziarki a nie lodówki jest sprawna panie Barbie starej Gwardji chyba niejesteś. Barbie jak jesteś ze starej Gwardji to powiedz mi co to za czynnik R-40. stara lodówka - Bogdan_New_Jersey - 2010-03-06 CH3Cl wybuchowy stara lodówka - R-40 - 2010-03-06 Bogdan_New_Jersey napisał(a):CH3ClI trujący Chlorek Metylu.Na bazie którego powstał R12 a pożniej na bazie właściwości R-22.Jak narazie żaden z ekologicznych czynników niedorówna parametrami Właściwości fizycznych tym czynnikom. stara lodówka - Bogdan_New_Jersey - 2010-03-07 Nie jestem pewny ale w latach 70tych pracowaly na nim lodowki ja nie jestem starej gwardi, wiec nie mialem z nim do czynienia stara lodówka - Bogdan_New_Jersey - 2010-03-07 R-40 napisał(a):I trujący Chlorek Metylu.Na bazie którego powstał R12 a pożniej na bazie właściwości R-22.Jak narazie żaden z ekologicznych czynników niedorówna parametrami Właściwości fizycznych tym czynnikom.Są takie dwa czynniki które dorównują HC-290 i HC-600 tylko ich sie nie używa w klimatyzacji bo są troszkę wybuchowe używamy je w życiu bardziej do gotowania obiadu |