![]() |
|
OSTRZEŻENIE - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: OSTRZEŻENIE (/showthread.php?tid=3198) |
OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 w dniu 25 02 2010 otrzymałem WRESZCIE po blisko rocznym rozpatrywaniu decyzję Wojewody Mazowieckiego potwierdzającą nieprawidłowości w Krajowej Izbie Gospodarczej Chłodnictwa I Klimatyzacji ,których dopuścił się Andrzej Sokulski. Wojewoda skierował odnośne pismo do Sądu Rejestrowego. Ostatnio zauważyłem,że Andrzej Sokulski -którego miejsca pobytu nie może ustalić Prokuratura -uaktywnił się obiecując kolejne "gruszki na wierzbie". Jak dotąd nie sfinalizował on drugiej tury wręczenia Branżowych Certyfikatów ,za które pobrał opłaty.Nie rozliczył się również z wydatków za 2008 i rok. Jestem przekonany,że wszelkie obecne jego działania są podyktowane TYLKO I WYŁĄCZNIE na wyciągnięcie kolejnych składek itp. Posiadam oficjalne pisma z Prokuratury,Sądu i Wojewody Mazowieckiego ,że nie są w stanie ustalić miejsca pobytu Andrzeja Sokulskiego.Zainteresowanym mogę przesłać w.w. na maila. NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 W związku z przygotowywanym zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa przez Andrzeja Sokulskiego proszę wszystkich,którzy dali się naciągnąć temu osz..... o przekazywanie informacji na awax.klima@poczta.fm Zdaję sobie sprawę,że nie są to wielkie kwoty i nie macie czasu na udział w póżniejszym postępowaniu,jednak jest to jedyny sposób aby wyeliminować tego naciągacza z naszego środowiska. Tak naprawdę to już dawno nie miał on do czynienia z żadnymi problemami branżowymi w praktyce i jedynie powołując się na rzekome reprezentowanie Nas dowartościowuje własną osobę. Zapraszam ponadto do składania uwag na forum Krajowej Izby Gospodarczej Chłodnictwa I Klimatyzacji.www.kigchik.mojeforum.net (już niebawem ponownie) v-ce prezes KIGCHIK Władysław Urbański OSTRZEŻENIE - mg - 2010-02-28 awax napisał(a):(już niebawem ponownie) v-ce prezes KIGCHIK Władysław UrbańskiAwax, wyprowadź mnie z błędnego(mam nadzieje) toku myślenia. Rozumiem że już niedługo będziesz ponownie v-ce prezesem KIGCHIK. To jest organizacja której prezesem był Andrzej S. ? OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 Teoretycznie AS jest nadal prezesem,ja nie mam już ochoty być w Zarządzie jednak uważam,że należy to formalnie zakończyć. Za długi Zarządu prędzej czy póŻniej odpowiedzą WSZYSCY CZŁONKOWIE Izby i warto zrobić coś aby kol. Andrzej podejmował zobowiązania na własny rachunek OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 Co do funkcji to decyzją Wojewody odnosi się do unieważnienia Uchwały odwołującej mnie z funkcji wiceprezesa oraz członków Komisji Rwizyjnej,którzy chcieli rozliczyć Sokulskiego OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 POLECAM LEKTURĘ uSTAWY o iZBACH gOSPODARCZYCH. Jest tam WYRAżnie zapisane,że Wszyscy członkowie odpowiadają materialnie za długi spowodowane przez zarząd. nawet po 4 latach może zapukać komornik do każdego członka Izby. OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-02-28 Odpowiedzialność zbiorowa za czyny w naszym kodeksie KK do niczego nieprowadzi Ciągnie się latami.Niemożna podzielić winy proporcjonalnie.Odpowiedzialność zbiorowa w polsce jest zapisem nie do spełnienia przed sądem.Kto więcej się przyczynił do przestępstwa proporcjonalnie.Proporcjonalnie i do udowodnienia niemożliwe.Jak brać kredy to we dwoje i gówno wam zrobią. OSTRZEŻENIE - awax - 2010-02-28 R-40 może przeczytaj jednak tą Ustawę,tu nie ma mowy o odpowiedzialności zbiorowej. Fakt,że wszyscy członkowie odpowiadają oznacza w tym wypadku to ,że komornik ma prawo pójść z całością roszczeń do dowolnie wybranego członka Izby. OSTRZEŻENIE - byniom - 2010-03-01 To jaets pewnie tak jak dawniej ze spółkami cywilnymi. Komornik szedł tam gdzie mu pasowało a nie do tego co miał większe udziały. OSTRZEŻENIE - awax - 2010-03-01 Dokładnie tak i jestem przekonany,że AS potrafi się zabezpieczyc,żeby nikt nie przyszedł do niego. OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-03-01 Komornik jest komornikiem i wiadomo że pójdzie do tego co jest wypłacalny.Ale w sporze zbiorowym istnieje zależność współwiny.Ja 56 procent a kolega 40 i tak dalej.A może koma .I tu zaczynają się schody prawnicze.Przykład współwiny.Obaj dżgali nożem.A kto zabił.Nie do udowodnienia w procesie zbiorowym i obowiązującym prawie.Było nas dwóch i dwoma nożami się posługiwaliśmy.Ja i ty wziąłem kredyt celem ratowania naszej firmy.Który kredyt rozłożył naszą firmę na Łopatki?Odpowiedzialność zbiorowa to ciężki temat.Każdy sędzia mi to przyzna.Było stado galopujących koni i który stratował na śmierć człowieka skoro kilka koni po nim przebiegło ,i który w jakim procencie ma winę? OSTRZEŻENIE - awax - 2010-03-01 Czy naprawdę trzeba powtarzać kolejny raz,że nie ma to nic wspólnego z odpowiedzialnością zbiorową,takowej zresztą nasze prawo nie przewiduje. Tu mamy do czynienia z "SOLIDARNĄ" i tam wszyscy odpowiadają za CAŁOŚĆ zobowiązań,a komornik ma dowolność z kogo będzie egzekwował. Czy tak trudno wpisać w Google "odpowiedzialność materialna członków izby gospodarczej"?????????????????????/ Jeżeli wierzyciel wskaże np.pana X -członka Izby i poda jego rachunek bankowy to komornik zajmie ten rachunek i nie będzie ponosił kosztów dalszego poszukiwania skąd zaspokoić roszczenia.Pan X może wtedy na drodze postępowania cywilnego dochodzić od pozostałych członków Izby zwrotu poniesionych kosztów. Tym właśnie różni się Izba Gospodarcza od spółki cywilnej lub z o.o. OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-03-01 Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem. OSTRZEŻENIE - awax - 2010-03-01 R-40 napisał(a):Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem.Dajmy sobie spokój,jeżeli nie chce Ci się poczytać czym różni się odpowiedzialność w Stowarzyszeniach,spółkach i izbach gospodarczych to nie wprowadzaj nikogo w błąd.W sądzie nie będzie żadnym atutem twierdzenie,że R-40 napisał inaczej. No chyba,że jesteś prawnikiem i wtedy proszę popraw mnie bo może to ja się mylę. Zrozum,że Ustawa o Izbach Gospodarczych i Kodeks Postępowania Cywilnego to różne sprawy.Np.w spólkach z o.o. odpowiada jedynie Zarząd i to nie zawsze.W Izbach odpowiadają wszyscy członkowie i egzekucja może być skierowana dowolnie. Niezależnie od szczegółów każdy członek tej Izby może jeszcze przez parę lat zostać zaskoczony wizytą komornika.Oczywiście wtedy zgłosi się do Ciebie i będzie OK. OSTRZEŻENIE - awax - 2010-03-01 seniorbiovital napisał(a):no własnie AWAX, a co będzie z "nami" ? pewnie duża część kolegów by chciała wiedzić co się działo przez ponad rok, jak dobrze pamietam od 6 stycznia?Właśnie,dlaczego tego pytania nie zadajesz na "naszym "forum? Wyjaśniałem tam moją nieobecność jednak przecież CEntrum to nie jestem tylko ja.Twoje pytanie skierowane jest do wszystkich członków Centrum i mam nadzieje,że nie będzie bez odzewu. Pozdrawiam OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-03-01 awax napisał(a):Pokrutce Masz rację.A życie i Temida różne figle płata.Zobaczymy.Niejestem Twoim wrogiem.Bo niemam powodu.Aby to zrozumieć musiał bym wysłuchać obydwuch stron.Życzę powodzenia w postępowaniu.R-40 napisał(a):Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem.Dajmy sobie spokój,jeżeli nie chce Ci się poczytać czym różni się odpowiedzialność w Stowarzyszeniach,spółkach i izbach gospodarczych to nie wprowadzaj nikogo w błąd.W sądzie nie będzie żadnym atutem twierdzenie,że R-40 napisał inaczej. OSTRZEŻENIE - awax - 2010-03-01 Nie chodzi mi o powodzenie w postępowaniu.Ja chcę po prostu zakończyć formalnie okres gdy byłem w Zarządzie Izby ,rozliczyć go i mieć święty spokój. OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-03-01 awax napisał(a):Nie chodzi mi o powodzenie w postępowaniu.Ja chcę po prostu zakończyć formalnie okres gdy byłem w Zarządzie Izby ,rozliczyć go i mieć święty spokój.Bez podpisów członków zarrządu { wszystkich} będzie ciężko.To jest tak jak z obiegówką.Ja członek zarządu rozliczyłem się z pozostałymi i istniejącymi członkami zarządu pod względem prawa karnego-administracyjnego-gospodarczego-kodeksu karnego -kodeksu spółdzielczego i innych kodeksów związanych z zarządami i wszystkimi kodeksami przewidzianymi w kodeksach prawa obowiązujących w obowiązującej konstytucji w dniu 1 Marca 2010 roku. Członkowie 1 2 3 itd.Jak się podpiszą pod tym to sprawę możesz olać. OSTRZEŻENIE - monterod2002 - 2010-03-01 Kłótnię stowarzyszeń czy centrów błagam nie przenoście na meille . Ktokolwiek przesyła je ze Stowarzyszenie Chłodnictwa Klimatyzacji i Pomp Ciepła niech da sobie spokój bo to mnie przykładowo nerwi. pozdrowionka PS jak nie możesz sam napisać na forum to twój problem i nie wyręczaj się innymi OSTRZEŻENIE - R-40 - 2010-03-01 monterod2002 napisał(a):Kłótnię stowarzyszeń czy centrów błagam nie przenoście na meille . Ktokolwiek przesyła je ze Stowarzyszenie Chłodnictwa Klimatyzacji i Pomp Ciepła niech da sobie spokój bo to mnie przykładowo nerwi.Mnie nie zawsze ,warto wysłuchać dwa aspekty sprawy.Jak cię denerwuje to nieczytaj. OSTRZEŻENIE - elektrofrost - 2010-03-04 na szczeście wpłaciłem tylko 1 składkę i skreślono mnie z listy |