Forum Klimatyzacja
Stary pomysł - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Stary pomysł (/showthread.php?tid=3274)

Stary pomysł - R-40 - 2010-03-30

Nazwałem go economizer WC Wyciołem 2 otwory fi 6 uszczelnione w dolnej granicy czegoś co powszehnie nazywamy kiblem.Przez ten kibel puściłem 1 metr rurki tłocznej z mojej lodówki niby zwiększając wydajność skraplacza tejże lodówki SWIJAGA Moje pytanie brzmi.Po jakim czasie zwróci mi się inwestycja zakładając że u mnie nikt niespłukuje wody.A do lodówki wykorzystałem 10 mb. rurki fi 6 CU.Czy nielepiej byłoby zastosować ekonomizer.

Dlaczego w dolnej?Bo myślałem że najniższa temperatura.Ale się myliłem.Dlaczego?.

Stary pomysł - mg - 2010-03-30

Bo masz gorączke ?

mg napisał(a):Bo masz gorączke ?
MG bez obrazy.W chłodnictwie -35 jest dla rasowego chłodniarza ciepłem.Aby dogrzać pomieszczenie o temperaturze - 50 stopni, można wykorzystać ciepło -35
.Gorące w chłodnictwie jest wszystko.A to z zasady pojęcia ciepła.Bryła lodu śnieżnego ma energię cieplną pomimo że jest chłodna .

[Obrazek: laie_67.gif]
Dobra. Mnie ciekawi jedno, czy nie podniesiesz temperatury tego co bez spłukania nie przejdzie do temperatury wrzenia? Wszak to rura tłoczna

U mnie w domu gówno wrze zanim osiągnie poziom wody.Zastanawiam się nad wymianą filtra odkwaszacza przy teściowej.Koledzy pomóżcie brak pomysłów jak tę maszynę zatrzeć.Mieszałem oleje nic niepomaga.Nawet podanie 35 kv .

Chodzi Ci o teściową czy SWIJAGE jeśli o chłodziarke to nie wiem.

mg napisał(a):Proponuje napromieniowanie. Smile
MG co ty.Liczniki Gaigera się przyniej palą.Kiedyś ja zalałem ciekłym azotem to miała pretensje że jej gorąco.

To ma zadatki na dobrego chłodniarza, uważaj bo Cię wygryzie.

MG a tak na poważnie z tym pdf Ullricha

A to nie wiem.

Tak na poważnie z urllichem jak będzie.Bo gdybyś chciał gutka to mam w pdf-i

mg napisał(a):A to nie wiem.
A to ja też ciebie.

To poślij gońca, dokształce się ile będę mógł.
Ullricha mam książki, skanować 900 stron Sad może w zimie

R-40 napisał(a):Nazwałem go economizer WC Wyciołem 2 otwory fi 6 uszczelnione w dolnej granicy czegoś co powszehnie nazywamy kiblem.Przez ten kibel puściłem 1 metr rurki tłocznej z mojej lodówki niby zwiększając wydajność skraplacza tejże lodówki SWIJAGA Moje pytanie brzmi.Po jakim czasie zwróci mi się inwestycja zakładając że u mnie nikt niespłukuje wody.A do lodówki wykorzystałem 10 mb. rurki fi 6 CU.Czy nielepiej byłoby zastosować ekonomizer.
Trochę zeszliśmy z tematu. Biorąc pod uwagę to, że zniszczyłeś kibel, chłodziarkę, i wtopiłeś 10mb rurki 6 w...
To niewiem, ale musiało być wesoło Smile

Stary pomysł - R-40 - 2010-03-31

mg napisał(a):
R-40 napisał(a):Nazwałem go economizer WC Wyciołem 2 otwory fi 6 uszczelnione w dolnej granicy czegoś co powszehnie nazywamy kiblem.Przez ten kibel puściłem 1 metr rurki tłocznej z mojej lodówki niby zwiększając wydajność skraplacza tejże lodówki SWIJAGA Moje pytanie brzmi.Po jakim czasie zwróci mi się inwestycja zakładając że u mnie nikt niespłukuje wody.A do lodówki wykorzystałem 10 mb. rurki fi 6 CU.Czy nielepiej byłoby zastosować ekonomizer.
Trochę zeszliśmy z tematu. Biorąc pod uwagę to, że zniszczyłeś kibel, chłodziarkę, i wtopiłeś 10mb rurki 6 w...
To niewiem, ale musiało być wesoło Smile
Ja Ciebie też.

Stary pomysł - mg - 2010-03-31

R-40 napisał(a):U mnie w domu gówno wrze zanim osiągnie poziom wody.
Mógłbyś to opisać o strony fizykochemicznej?

Przed opisaniem producent dla pseudo lodziarzy zaleca Relanium.Pociągniesz te Relanium.Poczekaj chwilę bo chcę siku oddać.Dobra już jestem (...).Porozmawiamy.

Podmyłeś się?,pytam bo z kulturą osobistą u Ciebie kiepsko jak czytam.

mg napisał(a):Podmyłeś się?,pytam bo z kulturą osobistą u Ciebie kiepsko jak czytam.
MG a ty kobieta.Podmywają się kobiety w bidetach.Ja się myję.

Ciesze się że zrozumiałeś dygresje. To jak to jest kładziesz na umywalce i (...) kijanką po zapartkach?

Stary pomysł - byniom - 2010-04-01

R-40 jak czytam twoje wypowiedzi to mam wrażenie że palisz jakąś trawę. Było juz znośnie aż tu nagle wyskakuje z takimi tekstami. Doszedłem do wniosku że twoja egzystencja na forum polega tylko na robieniu zamętu. Popraw się chłopie bo nikt tu nie bedzie niedługo zaglądał , chyba że to jest twój cel , unicestwić to forum.