![]() |
|
jak obliczyć wężownicę - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: jak obliczyć wężownicę (/showthread.php?tid=3275) |
jak obliczyć wężownicę - byniom - 2010-03-30 Koledzy mam takie pytanie , jak można obliczyć moc wężownicy zrobionej z rurki miedzianej dajmy na to fi 12. Kiedyś kopiowałem dla pewnego gościa który produkował ciastka wytwornicę wody lodowej . Bayła tam zrobiona wężownica z rurki fi 12 a raczej 6 wężownic połaczonych szeregowo równolegle czyli 3 w szereg i potem następne trzy a potem te dwa komplety równolegle. Chodzi oto że gość się zastanawia nad sprzetem troszeczkę mocniejszym i nie wiem zabardzo jak obliczyć taką wężownicę. powierzchnię ileś metrów rurki to sobie policzę tylko jaka moc będzie miała jakaś tam powierzchnia. jak obliczyć wężownicę - mg - 2010-03-30 ULLRICH ![]() Mam nadzieje że to Ci wystarczy, jeśli chcesz coś dokładniejszego to w wolnej chwili zeskanuje Kazimierza Gutkowskiego tam jest o tym chyba z 50 stron.
jak obliczyć wężownicę - R-40 - 2010-03-30 Byniom trochę niejasno napisane co i jak.Moc zależna od grubości scianki-czynnika zastosowanego-prędkości przepływu i temperatury parowania.Oraz długości wężownicy i od czego ma pobierać ciepło i w jaki sposób. jak obliczyć wężownicę - R-40 - 2010-03-30 mg napisał(a):ULLRICHMG jak masz całego Urlicha foon.To poprosił bym.Pomimo naszych wojenek o których już dawno zapomniałem. jak obliczyć wężownicę - mg - 2010-03-30 Mam, jutro pośle gońcem.
jak obliczyć wężownicę - R-40 - 2010-03-30 Niech goniec niezapomni o 2 nagich mieczach. jak obliczyć wężownicę - byniom - 2010-03-30 Dzięki mg a co do tego od czego ma pobierać ciepło to pisałem ze od wody. jak obliczyć wężownicę - R-40 - 2010-03-30 mg napisał(a):ULLRICHGutkowskiego mam wPDFi. jak obliczyć wężownicę - mg - 2010-03-30 WYBRANE ZAGADNIENIA OBLICZENIOWE z 1972r Kiedy ja zrobie z niej użytek, hm...
jak obliczyć wężownicę - R-40 - 2010-03-30 mg napisał(a):WYBRANE ZAGADNIENIA OBLICZENIOWE z 1972rFakt bo łeb pęka. jak obliczyć wężownicę - rabix - 2010-03-31 R-40 napisał(a):Byniom trochę niejasno napisane co i jak.Moc zależna od grubości scianki-czynnika zastosowanego-prędkości przepływu i temperatury parowania.Oraz długości wężownicy i od czego ma pobierać ciepło i w jaki sposób.W tym wzorze to współczynnik "k" (współczynnik przenikania ciepła) odpowiada za to co od czego pobiera ciepło i przez jaki materiał to ciepło przenika. jak obliczyć wężownicę - mg - 2010-04-01 R-40 napisał(a):R-40 niestety nie umiem czytać w Twoich myślach. Jest subtelna różnica między Urlich foon a Ullrich Hans. Staram się czytać uważnie, i nie zrozumiałem o co ci chodzi.mg napisał(a):ULLRICHMG jak masz całego Urlicha foon.To poprosił bym.Pomimo naszych wojenek o których już dawno zapomniałem. Niestety poradnika Ullricha nie mam w pdf-ie, ale popracuje nad tym aby mieć. |