![]() |
|
Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch (/showthread.php?tid=3300) |
Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - amar - 2010-04-03 Zakupiłem stację obsługi acs 650Bosch i chciałem zapytać czy jest konieczność kalibracji wag w nowym urządzeniu? Jeśli tak to może ktoś wie jak to wykonać, z góry dziękuje za odpowiedź Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - tt2 - 2010-04-03 Teoretycznie urządzenia (niezależnie od producenta) przychodzą skalibrowane, ale zawsze możesz sprawdzić. Jeśli kupiłeś nowe urządzenie to uruchomienie powinieneś mieć w cenie. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - amar - 2010-04-03 Wiecie może jak sprawdzić acs 650 potrzebuje jakiś kod dostępu, przy nowym urządzeniu jest ten kod jakiś standardowy? czy też dla każdego indywidualny? Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - mg - 2010-04-03 Dlatego nie kupiłem boscha bo słyszałem,że serwis trzyma łapę na kodach i strzeże ich jak oka w głowie. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - ATS_KOSZALIN - 2010-04-07 WITAM Po 1 - to przy pierwszym uruchomieniu urządzenie POWINNO być skalibrowane ( waga R134a, oleju zużytego, świerzego i kontrastu oraz cz. ciśnienia. (TAK robią serwisy BOSCH'a) Po II to serwis trzyma kody po to aby klient nie grzebał w urządzeniu i serwis nie musiał do niego co drugi dzień jeździć bo coś klient rozkalibrował a i tak się nieprzyzna. Po III - urządzenia typu ACS czy ISC bardzo żadko się psują - W 98% przypadkach "uszkodzenie" polega na złej obsłudze urządzenia wynikającej ze złego szkolenia ( ew. klient nie uważał na szkoleniu bo musiał w tym momencie naprawiać inny samochód ) Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - Tadeusz4321 - 2010-04-07 ATS_KOSZALIN napisał(a):WITAMGratulacje.Jezeli serwisanta klimatyzacji uważasz klientem,który sie na niczym nie zna,to gratuluje Boschowi Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - ATS_KOSZALIN - 2010-04-07 a gdzie ja napisłem że klient to serwisant ( serwisant - czytaj od urzadzenia a nie od układów klimatyzacji ) Napisałem dokładnie że to początkujący klient który zakupił urządzenie się na niczym nie zna i danie mu kodów na pewno nie dało by pozytywnego rezultatu w działaniu urządzenia. Jadąc na uruchomienie serwisant jest zobowiązany SKALIBROWAĆ urządzenie Tadeusz nie odwracaj kota ogonem Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - mg - 2010-04-07 To jak?, jest szansa na kody dla chłopaka?.
Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - ATS_KOSZALIN - 2010-04-07 niestety nie Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - mg - 2010-04-07 Niechciałem użyć tego słowa ale to blichtr. Niczym te urządzenia nie odbiegają od innych. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - Tadeusz4321 - 2010-04-08 Widocznie nie zależy im na sprzedaży Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - amar - 2010-04-08 Przyjechał serwisant z Bosch kalibrował wagi i narazie wszystko działa jak należy kodu nie podał ten kod to pewno jest tajny!? Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - mg - 2010-04-08 Ile kosztuje kalibracja wag przeprowadzona przez serwisanta BOSCH? Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - R-40 - 2010-04-08 mg napisał(a):Ile kosztuje kalibracja wag przeprowadzona przez serwisanta BOSCH?Z tego co wiem to sporo i niezawsze profesjionalnie.Dlatego BOSCH z ze swich praktyk tak dobrze JESZCZE stoi [marka] A po 2 kupuję i ma działać jako skalibrowane ,bo płacę nie za skakankę dla dziewczynki z licznikiem ilości skoków.Taki licznik używałem do przezwajania silników.Oczywiście kiedyś. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - barbie - 2010-04-08 czy to był licznik z Rometa ? . Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - amar - 2010-04-08 Nie wiem. Pierwsza w cenie maszyny. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - beergut - 2010-04-12 Witam . Mam pytanie . Ma ktoś numer do serwisanta ACS 650 ? Mam na gwarancji stację ale nie pasuje mi jedna sprawa i chcę spytać fachowca . Ewentualnie czy ktoś z forum ma stację i może mi pomóc . Zadzwonił bym po podaniu nr telefonu . Pozdrawiam . Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - R-40 - 2010-04-12 barbie napisał(a):czy to był licznik z Rometa ? .Czy ty posiadasz uraz odnośnie rometa że twój tata ci niekupił.Za czesto tego rometa używasz.Pomyśl o motorynce wprost proporcjonalnej do twojej inteligencji wielkością.Jakiś sentymencik do rometa.Mam nadzieję że niemyslisz jak KOBUZ. Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - sompaq - 2011-05-20 Witam , podłącze się do tematu bo mam mały problem z Bosch Acs 650 przeprowadziłem kalibracje wagi ,oleju, uv, ciśnienia i co po uruchomieniu błąd (termin kalibracji ) Maszyna chodzi bez zarzutów , bo już załadowałem parę aut , ale denerwuje mnie ten termin kalibracji czy czas kalibracji się z kończył , data jest 2010 styczeń . Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak ją samemu z kalibrować czy tylko serwis bosch się kłania :| Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - olek12341 - 2012-02-15 Witam. Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś adres serwisu boscha na Dolnym Śląsku który zajmuje się serwisem stacji do obsługi klimy? Z góry dziękuję Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - misiekstm - 2012-03-02 Witam. jeśli chodzi o błąd (termin kalibracji) to coś chyba przypominam sobie ze musisz wykasować liczniki lub przestawić datę. Jak nie zapomnę to zobacze w poniedziałek jak to się robiło. Pozdawiam Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch - maciejxtrem - 2012-06-17 Witam Wyskoczył mi od kilku dni błąd termin kalibracji . Żeby go skasować trzeba oczywiscie przeprowadzić kalibracje . Jest taka pozycja w menu urządzenia , ale domaga się hasła żeby w nią wpuścić . Czy mógł by ktoś takie hasło podesłać co by serwisu boscha niepotrzebnie nie fatygować . Swoją drogą 3 lata procowałem na TEXA i byłem bez porównania bardziej zadowolony niż po 2 latach pracy na Boschu ACS 650. Drugi raz w ciągu 2 lat bosch wymusza na mnie wezwanie serwisu , texa tylko prosiła o przegląd. W boschu niby przegląd jest napisany w instrukcji i można wykonac samemu , ale za to wymyślili sobie zgrywanie pamięci i kalibracje wagi pozabezpieczane hasłem. |