![]() |
|
dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? (/showthread.php?tid=3339) |
dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - qba0073 - 2010-04-13 witam ! jestem nowy w tym temacie choc juz jakies doswiadczenie posiadam ze wzgledu ze pomagalem przy naprawach! mam pytanko - czy jako osoba posiadajaca wyksztalcenie ogolne moge zalozyc dzialalnosc gospodarcza w kierunku serwisowania szaf chlodniczych?? pod co moglbym to podciagnac pod wzgledem wyksztalcenia i braku w zasadzie jakich kolwiek kwalifikacji w tym temacie?? dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - R-40 - 2010-04-13 Jeżeli chodzi o szafy sterownicze żaadnych uprawnień.Oprócz sep dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - qba0073 - 2010-04-13 generalnie rozchodzi mi sie o to ze chce otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku bo chce pracowac jako pomocnik w tej branzy ale chce sie sam ubezpieczac itp. dodatkowo chce skorzystac z dofinansowania unijnego na wlasna dzialalnosc gospodarcza gdyz na chwile obecna jestem zatrudniony w poligrafii a chce sie z tamtad swolnic ! dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - Shitashii - 2010-04-13 Poza działalnością medyczną, prawniczą, rachunkową i militarną to panuje samowolka i możesz robić co chcesz. Pewnie jakieś drobiazgi są czasami potrzebne (jak pisał R40 - np. sep) ale ogólnie abyś się rozliczał z podatku. dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - qba0073 - 2010-04-13 dzieki bardzo a moze jakies propozycje?? moze jakies wskazowki o co zadbac itp ?? dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - Shitashii - 2010-04-13 Szczerze? - o zlecenia! dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - qba0073 - 2010-04-13 ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku ! dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - R-40 - 2010-04-14 qba0073 napisał(a):ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku !Być bardzo ciekawskim. dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - Marax - 2010-04-15 Aby otworzyć taka działalność gospodarczą nie trzeba żadnych specjalnych uprawnień,jeżeli posiadasz je na starcie-tym łatwiej i lepiej dla Ciebie samego. dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - qba0073 - 2010-04-15 ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytam
dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - darop - 2010-04-16 jestem w dokładnie takiej samej sytuacji jak qba0073 , też dopiero rozpoczynam "przygodę" z chłodnictwem z tym że już byłem na szkoleniu i posiadam świadectwo kwalifikacji w zakresie substancji kontrolowanych -- ponoć niezbędne w tym fachu
dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos?? - R729 - 2010-04-17 qba0073 napisał(a):ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytamFizyka klasy 6-8, Chemia klasy 7-8, Fizyka i Chemia cała szkoła średnia. Jak już to opanujesz to proponuje Klimatyzacja i Chłodnictwo. Niektórzy jeszcze powinni poczytać podręczniki J. polski klasy 1-8 tam wszystko było. |