Forum Klimatyzacja
Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika (/showthread.php?tid=3515)

Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - kakus - 2010-05-27

Pratuje ktoś informacją na temat ilości czynnika do tego samochodu? Nie moge nic wyszukać, w oplu nie wiedzą, a o takim czymś jak Saturn to juz całkowite pustki.m Jakby to było istotne jest to wersja z silnikiem hybrydowym.

Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - Tadeusz4321 - 2010-05-27

Chyba Antara
WQięc z motorem Z20DMH- 520 g
z motorem Z24XE- Z32SE 660 g

Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - R-40 - 2010-05-27

Zależność mocy silnika niema nijak się do napełnienia tylko do kubatury kabiny.Maluch z silnikiem poloneza potrzebuje takiej samej ilości czynnika jak ten sam maluch z orginalnym silnikiem i dodatkową chłodnicą.Za chwilę ktoś napisze że niebyło maluchów z chłodnicą.

Chłopie nie orientujesz się w auto klimie to nie zabieraj głosu .Zajrzyj w tabelę a dopiero pisz.Udziel w takim razie prawidłowej informacji.Ignorowałem twoje wypowiedzi ale przesadziłes

Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - mt - 2010-05-27

Tadeusz4321 napisał(a):Chyba Antara

Dokładnie tak jak napisał Tadeusz4321 tyle że z tolerancją +- 20 g

Opel Antra / Satur Vue 2.4 bezn ilość czynnika - CHŁODnick - 2010-05-27

Chłopaki, szukam najnowszych (wiarygodnych) tabeli, byłbym wdzięczny...

Tadeusz4321 napisał(a):Chyba Antara
Czy kubatura tych modeli kubaturą się różni? Przepraszam że niepotrafię napełniać AUTO-klimatyzacji.

CHŁODnick napisał(a):Chłopaki, szukam najnowszych (wiarygodnych) tabeli, byłbym wdzięczny...
Wordskop do ściągniecia chociażby z chomikuj.pl

CHŁODnick napisał(a):Chłopaki, szukam najnowszych (wiarygodnych) tabeli, byłbym wdzięczny...
Podaj maila a wyślę ci tabelę w PDF

klimest@op.pl
Dzięki!, ile mnie to będzie kosztowało?.

CHŁODnick napisał(a):klimest@op.pl
Dzięki!, ile mnie to będzie kosztowało?.
Już masz na poczcie

Tadeusz4321 napisał(a):
Może kolega Tadeusz by podał w jakich ciśnieniach tabelki czy w absolutnych czy atmosferycznych bo to różnica która doprowadza do niezgodności układów chłodniczych ze względu braku wiedzy z dziedziny fizyki.

R-40 napisał(a):
Tadeusz4321 napisał(a):
Może kolega Tadeusz by podał w jakich ciśnieniach tabelki czy w absolutnych czy atmosferycznych bo to różnica która doprowadza do niezgodności układów chłodniczych ze względu braku wiedzy z dziedziny fizyki.

Tabele napełnień, jak sama nazwa wskazuje podaje ilości czynnika w kg w/g zaleceń producenta w danym układzie klimatyzacji samochodowej.

Dzięki! Tadeusz.

Wiem R-40, napiszesz że dobry fachowiec nie potrzebuje tabeli. I masz racje
PONIEKĄD...

CHŁODnick napisał(a):
R-40 napisał(a):
Tadeusz4321 napisał(a):Podaj maila a wyślę ci tabelę w PDF

Tabele napełnień, jak sama nazwa wskazuje podaje ilości czynnika w kg w/g zaleceń producenta w danym układzie klimatyzacji samochodowej.

Dzięki! Tadeusz.
A ja głupi cały czas myślałem że nie w tonach tylko gramach.A na dodatek każdy mi mówił zastępuj R-134-a r-12 I dotej pory tak robiłem zamieniając mineralny olej na poliestrowy wpuszczając z przemytu r-12.Moje pytanie brzmi czy na poliestrowym to ujedzie bo na mineralnym śmigało.