Forum Klimatyzacja
Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy (/showthread.php?tid=3802)

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - mordgird - 2010-07-08

Witam

Udało mi się zdobyć klimatyzację wolnostojącą jednoczęściową z grubą rurą wylotową na gorące powietrze.
Klima jest firmy Bodner&Mann i leżała nieużywana przez spory okres czasu.
W trakcie działania wydobywa sie z niej niemiły zapach tak wiec planuje podjąć sie próby wyczyszcznia jej samodzielnie.

Ze względu ze nie jestem specjalista zwracam sie do kolegów o pomoc:
czym (jakie środki - marka) czyścić takie urządzenie
i jakie części kliamtyzacji nalezy wyczyścic a czego nie ruszac by nie popsuć Smile

Pozdrawiam ,

Dołączam fotke tego urządzenia może ktos ma identyczy model i może dokładnie sie wypowiedzieć

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - tommatiz - 2010-07-08

Odpowiednie chemikalia przeznaczone do konserwacji klimatyzacji i dobry śrubokręt aby rozebrać klimatyzator na części pierwsze. Jak masz zdolności manualne to sobie powinieneś dać radę. Środki kupisz w sklepach chłodniczych. Nie dotykaj nic elektronicznego a musisz dostać się do chłodnicy i jednej i drugiej. Wyczyść dobrze zbiorniczek na kondensat z tyłu klimy na dole. krótko mówiąc całego musisz rozebrać Smile. Dobrze jest też zobaczyć jak wygląda wentylator i czy nie ma na łopatkach nagaru który też kiepsko pachnie i kiepsko dmucha. Zaczynając pracę odłącz klimę od zasilania Smile. Pzdr

No dobra krótko i na temat ale jakie chemikalia polecasz, marka gdzie kupic czy mam leciec na allegro czy przejsc sie po prostu do castoramy po cos najzywklejszego
Takie male szczegóły zaoszczedza mi czas

Pozdr

Skąd jesteś? To powiem co gdzie kupisz. Allegro raczej nie ma takiej potrzeby. Sprawdź mail podesłałem kilka propozycji. Pzdr

Wrocław i okolice jestem zmotoryzowany moge podjechacSmile

Musisz szukać sklepów we Wrocławiu a środki masz w mailu. Pzdr

Dzieki odebrałem maila juz wiem o co kaman ,

Jeszcze raz dziekuje i bede pisac o rezultatach

Pisz pisz Smile to będzie cenne info dla nas i innych użytkowników forum. pzdr

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - JGX - 2010-07-11

Witam, mam przenośną Remko z zewnętrzną jednostką na balkonie, filtr czyszcze ale niedawno rozebrałem ją tzn. zdjołem szystkie pokrywy i zastanawiałem się czym to wyczyścić prosze również o materiały jakie na jestem z Częstochowy
pozdrawiam

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - Pytajnick - 2010-07-12

A te srodki to jakis towar zakazany, ze taka informacja to tylko na mail?

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - tommatiz - 2010-07-12

Pytajnick napisał(a):A te srodki to jakis towar zakazany, ze taka informacja to tylko na mail?
Nie, ale w mailu są dane firmy a na forum nie wolno podawać adresów firm. Jak chcesz to i Tobie wyślę link. Pzdr

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - Pytajnick - 2010-07-12

jesli mozna to poprosze

Poszło. Pzdr

Jak i czym wyczyścić klimatyzator wolnostojący - pomocy - JGX - 2010-07-12

tommatiz napisał(a):Poszło. Pzdr
ale nie do mnie Smile poprosze powtórnie
pozdro

JGX napisał(a):
tommatiz napisał(a):Poszło. Pzdr
ale nie do mnie Smile poprosze powtórnie
pozdro