Forum Klimatyzacja
Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków (/showthread.php?tid=3870)

Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - drew - 2010-07-16

witam,
czy ktoś miałby opcję odgrzybić taką klimatyzację w okolicach Krakowa? dzwonię po firmach i niestety nikt nie ma terminów, zrobiłbym to sam ale nie mam pojęcia jak niemniej jednak jeśli to skomplikowane a pewnie takie jest chciałbym by zajął się tym fachowiec... czy ktoś może pomóc?

pozdrawiam,
Andrzej

można wysyłać info na e-mail freecrm@onet.eu, od razu oddzwonię!

Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - Fujitsu Szczecin - 2010-07-17

Witam

Nie lubię polemizować z kolegą Banitą ponieważ mamy całkowicie odmienne zdanie w sprawach klimatyzacji ale tu muszę przyznać mu rację. Przeglądy wykonuje się przed sezonem. Ponieważ włączamy klimatyzację a tu okazuje się że np. nie chłodzi lub po paru godzinach pracy śmierdzi. Ściągnięcie części w tym okresie długo trwa, zniwelowanie smrodu z klimy to zabieg długotrwały. Ja zaczynam objazd od marca do czerwca(przegląd letni) a od września do listopada(przegląd zimowy).
Ja troszeczkę inaczej podchodzę niż kolega. Firma szanująca klienta, jego zdrowie ma go wpisanego w kajecie i przypomina mu o przeglądzie żeby nie obudził się w środku sezonu...
W przyszłym roku wchodzą przepisy o konieczności przeglądów i dezynfekcji klimatyzacji dla instytucji, firm i osób prywatnych. Szacunkowe wyliczenia zakładają brak około 12000 serwisantów. Będzie jeszcze gorzej niż w tym roku w środku sezonu.

Pozdrawiam

Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - HSW - 2010-07-17

A ja bym się chętnie jakoś chciał załapać do tej branży. Niestety się na tym nie znam ale przecież każdy z was kiedyś zaczynał i na początku był zielony. Myślicie ze mam jakieś szanse się załapać w dobie gdzie każdy chce zatrudnić już wyuczonego samodzielnego fachowca? Patrząc na przyszłość jest to jakiś perspektywiczny zawód? Człowiek głodny wiedzy no ale cóż z ksiazek się tego nie nauczę bo tu trzeba mieć praktykę i styczność z tą problematyką na co dzień. Wiem to z własnego doświadczenia ze człowiekowi wydaje się ze wie już o maszynie wszystko a tu pewnego dnia to ustrojstwo ambitnie zaskoczy i wywali nowy nietypowy problem ale znając ją dobrze szybko można się połachotać co i jak.

Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - byniom - 2010-07-18

To niema znaczenia czy doświadczony czy nie. Ja mam gościa który jest tylko do podawania narzędzi bo nic go wcale nie interesuje ta dziedzina . Skoro nawet się nie pyta co ja robię to znaczy że niche sie tego nauczyć i nadal będzie tylko podawała narzedzia ( tacy też są potrzebni) a co do ciebieHSW to może się gdzieś załap na tej zasadzie ze do dźwigania a jak będziesz się interesował i dopytywał to samo wyjdzie czy będą z ciebie fachowcy czy nie.

Czyszczenie odgrzybianie klimatyzacji typu split, Kraków - drew - 2010-07-21

mają Panowie rację, ja w sumie tej klimatyzacji użyłem może 10 razy przez 2 lata... i nie nastawiałem się na jej używanie ale niestety upały tegoroczne wymagają uzywania i trzeba ją przeczyścić, dostałem pare namiarów i bede próbował a monotowała mi to profesjonalna firma ale oni też nie mają teraz terminów tylko za miesiąc... moze zdaży się u kogoś jakieś okienko albo miną upały Smile dzieki pozdrawiam