![]() |
|
Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje (/showthread.php?tid=4072) |
Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - szczypior - 2010-08-16 Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd? Pozdrawiam Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - tommatiz - 2010-08-16 Upewnij się czy na 100% jest takie miganie diod jak napisałeś bo w DTR FUJITSU nie mogę czegoś takiego znaleźć. Pzdr Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - Fujitsu Szczecin - 2010-08-16 szczypior napisał(a):Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd?Witam Chyba błąd transmisji szeregowej w czasie trwania pracy. Jak chcesz to wyśle Ci DTR do modelu i sobie sprawdzisz krok po kroku. Pozdrawiam klimatyzacja@fujitsu.szczecin.pl Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - popeye - 2010-08-16 Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc? Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - Fujitsu Szczecin - 2010-08-16 popeye napisał(a):Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc?Witam No i co dalej się dzieje? Pozdrawiam Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - tommatiz - 2010-08-16 popeye napisał(a):Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc?Mało danych podałeś. Co z prądami dochodzącymi do skraplacza? Może fabryka zrobiła psikusa i nie wpięła wtyczki? Może elektronika parownika walnięta? Przyczyn może być naprawdę sporo. Pzdr Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - popeye - 2010-08-17 Ogolnie to nowa klima,zagladalem do elektroniki parownika,wygladala w porzadku.trudno podac cisnienia skoro sprezarka wlaczy sie bez chlodzenia skraplacza.ostatnio mialem klocki z inverterem bo byl zimny lut na plytce zabawy bylo z tydzien czasu ( a ten fujitsu ten mi wyglada na elektronike.musialem z przyczyn atmosferycznych skonczyc diagnozowanie. mam tam jeszcze toshibe do naprawy . kiedys mialem taki przypadek ze po wylaczeniu klimy z pilota caly czas chodzil wentylator skraplacza ) walniete sterowanie.jakby co to gdzie najszybciej mozna zamowic elektronike do fujitsu?
Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - tommatiz - 2010-08-17 w Fujitsu w trójmieście Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - tommatiz - 2010-08-17 Ale jak w Warszawie nie mają na magazynie to biorą z Trójmiasta z głównego magazynu. Kiedyś chciałem pilota to mówili że nie mają i ściągali z Gdańska.. pzdr Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - bartek2700 - 2010-08-17 zanim dojedzie elektronika możesz podłączyć wentylator pod sprężarkę,konsultowałem to z serwisem fujitsu i powiedzieli że na jakiś czas tak można zrobić;-)pozdro Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - popeye - 2010-08-17 dzieki Bartek ,bralem to pod uwage w ostatecznosci. klima i tak bedzie chodzila tylko na chlodzenie ale pozostaje problem czy sterowanie nie odmowi calkiem posluszenstwa. Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - dziadzia - 2010-08-19 szczypior napisał(a):Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd? Cześc, kod ten odczytuje się jako 2x timer i 7x operation to oznacza błąd temperatury tłoczenia. Ogólnie do Inverterów musisz mieć DTR-ki inaczej jest kiepsko Pozdrawiam Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - bartek2700 - 2010-08-19 możesz spróbować wyłączyć napięcie na jakieś 2-3 min. czasem to pomaga;-)ale zauważyłem że te 18-ki fujitsu są jakieś mało udane jak gdzieś jade do awarii tej marki to z 70 % to właśnie 18-ki.macie tak samo? Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - Bock - 2010-08-23 tylko 1 mi sie trafiła i to w sumie nakrętka pękła na ssaniu. Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje - Klima-Pol_pl - 2010-09-06 Ale z tego co piszesz wynika że klima jest w miarę nowa,tak? W takim razie musi ją obejmować jeszcze serwis gwarancyjny. |