![]() |
|
Co wybrać? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Co wybrać? (/showthread.php?tid=4086) |
Co wybrać? - Matt - 2011-06-24 Witam Poszukuje klimatyzatora do salonu ok. 35 m2, zależy mi na jego wyglądzie. Moje typy to : LG seria ARTCOOL GALERIA model A12AW1 Samsung Seria K model AQV12KBAN a ostatnio polecono mi MDV model MSY-12HRN1. Co o nich sądzicie - pytam o jakość, gwarancję, niezawodność? Na który się zdecydować? Jestem otwarty na propozycje od innych producentów. Pozdrawiam Co wybrać? - alien - 2011-06-24 LG seria ARTCOOL GALERIA model A12AW1 Co wybrać? - Shitashii - 2011-06-24 Jeśli lubisz zazdrość w oczach gości to tylko Samsung Seria K model AQV12KBAN. Argumenty jak wyżej. Co wybrać? - kubabaku - 2011-06-24 Samsung robi wrażenie...też wszystko zależy od gustu i jak jest urządzone pomieszczenie. Przy LG masz większe pole manewru bo mozesz wymieniać motywy. w sumie zależy co ci się podoba. Samsung i LG ta sama półka Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-24 Matt napisał(a):... Wyłącznie kwestia gustu Co wybrać? - Matt - 2011-06-27 Zwracam się z prośbą do osób, które instalowały samsunga. Czy posiadacie zdjęcia już zainstalowanego urządzenia, ponoć na żywo wygląda on o wiele gorzej niż w broszurach. Pozdrawiam Co wybrać? - system - 2011-06-27 Kolego Matt dwa dni temu montowalem takiego samsunga w domku jednorodzinnym. Nie mam zdjec z montazu , ale za rewelacyjnie ten klimatyzator nie prezentuje sie na scianie :/ P powiem szczerze niezle wymiata. Ale jezeli chodzi o wyglad nic specjalnego. Jak dla mnie za masywny. Ale to kwestia gustu. Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-27 Zdjęcia i tak nie oddają wyglądu ... na żywo to na żywo Co wybrać? - Matt - 2011-06-27 Bardzo dziękuję za informacje i zdjęcie. Nie wiem jeszcze na który się zdecyduję, ponieważ każdy ma plusy i minusy. Wizualnie pewnie lepiej wygląda LG, ale za to parametry lepsze posiada Samsung (m.in. EER i COP - bynajmniej na papierze). Boję się tego masywnego wyglądu. Nikt nie wypowiedział się na temat mojej 3 propozycji - MDV. Czy brać w ogóle tę markę pod uwagę? Co wybrać? - llort - 2011-06-27 Milczenie jest twoją odpowiedzią
Co wybrać? - system - 2011-06-28 nie montowalem nigdy tego MDV , ale ze zdjecia wyglada troche kosmicznie ,a jakie parametry ?-tego nie wiem.Jezeli chodzi Ci o wyglad to wybierz taka zeby byla elegancka , smukla i dobrze prezentowala sie na scianie.
Co wybrać? - zuku - 2011-06-28 MDV technicznie tj. to samo co MIDEA, czy LENNOX. Średnia jakość plastików a poza tym jest ok. Montowałem tego parę sztuk i działają bez problemu . Ogólnie dobry chinol.
Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-28 Z serią K jest tak, że jak go zobaczysz to albo pokochasz albo znienawidzisz. Z Artcool'em Galeria właściwie jest tak samo - uwielbiam twórczość Klimta ale na płótnie lub porcelanie a nie na klimie :/ Wniosek: musisz zobaczyć je na żywo a nie na fotkach. Powiem tak: ja nie powiesiłbym żadnego z nich u siebie w domu. Lubię styl art-tech - szkło i aluminium a K i Artcool Galeria ocierają się o kicz. Dzisiaj wyglądają na modne i wypasione, jak będą odbierane za kilka lat (a tyle z pewnością w domu powiszą) - tego nikt nie jest w stanie przewidzieć. Żałuję, że Samsung Vivace jest dostępny tylko w systemach DVM ale to własnie mój styl (tak jak ArtCool Libero LG). No ale ja nie jestem tobą, każdy ma swój gust a o gustach się nie dyskutuje. Technicznie oba są porównywalne i bliskie doskonałości. Co do MDV Ilort już ci odpowiedział
Co wybrać? - Matt - 2011-07-04 Witam ponownie Poszukuję kogoś kto mógłby zainstalować klimatyzator w Łodzi. Może macie dane kontaktowe do sprawdzonych ekip montażowych. Pozdrawiam |