Forum Klimatyzacja
Co wybrać? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Co wybrać? (/showthread.php?tid=4086)

Co wybrać? - Matt - 2011-06-24

Witam

Poszukuje klimatyzatora do salonu ok. 35 m2, zależy mi na jego wyglądzie. Moje typy to :
LG seria ARTCOOL GALERIA model A12AW1
Samsung Seria K model AQV12KBAN
a ostatnio polecono mi MDV model MSY-12HRN1.

Co o nich sądzicie - pytam o jakość, gwarancję, niezawodność? Na który się zdecydować?
Jestem otwarty na propozycje od innych producentów.

Pozdrawiam

Co wybrać? - alien - 2011-06-24

LG seria ARTCOOL GALERIA model A12AW1

Co wybrać? - Shitashii - 2011-06-24

Jeśli lubisz zazdrość w oczach gości to tylko Samsung Seria K model AQV12KBAN.
Argumenty jak wyżej.

Co wybrać? - kubabaku - 2011-06-24

Samsung robi wrażenie...też wszystko zależy od gustu i jak jest urządzone pomieszczenie. Przy LG masz większe pole manewru bo mozesz wymieniać motywy. w sumie zależy co ci się podoba. Samsung i LG ta sama półka

Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-24

Matt napisał(a):...
LG seria ARTCOOL GALERIA
Samsung Seria K
Na który się zdecydować?
...

Wyłącznie kwestia gustu

Co wybrać? - Matt - 2011-06-27

Zwracam się z prośbą do osób, które instalowały samsunga.
Czy posiadacie zdjęcia już zainstalowanego urządzenia, ponoć na żywo wygląda on o wiele gorzej niż w broszurach.
Pozdrawiam

Co wybrać? - system - 2011-06-27

Kolego Matt dwa dni temu montowalem takiego samsunga w domku jednorodzinnym. Nie mam zdjec z montazu , ale za rewelacyjnie ten klimatyzator nie prezentuje sie na scianie :/ P powiem szczerze niezle wymiata. Ale jezeli chodzi o wyglad nic specjalnego. Jak dla mnie za masywny. Ale to kwestia gustu.

Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-27

Zdjęcia i tak nie oddają wyglądu ... na żywo to na żywo

Co wybrać? - Matt - 2011-06-27

Bardzo dziękuję za informacje i zdjęcie.

Nie wiem jeszcze na który się zdecyduję, ponieważ każdy ma plusy i minusy. Wizualnie pewnie lepiej wygląda LG, ale za to parametry lepsze posiada Samsung (m.in. EER i COP - bynajmniej na papierze).
Boję się tego masywnego wyglądu.

Nikt nie wypowiedział się na temat mojej 3 propozycji - MDV. Czy brać w ogóle tę markę pod uwagę?

Co wybrać? - llort - 2011-06-27

Milczenie jest twoją odpowiedzią Smile

Co wybrać? - system - 2011-06-28

nie montowalem nigdy tego MDV , ale ze zdjecia wyglada troche kosmicznie Smile ,a jakie parametry ?-tego nie wiem.Jezeli chodzi Ci o wyglad to wybierz taka zeby byla elegancka , smukla i dobrze prezentowala sie na scianie.

Co wybrać? - zuku - 2011-06-28

MDV technicznie tj. to samo co MIDEA, czy LENNOX. Średnia jakość plastików a poza tym jest ok. Montowałem tego parę sztuk i działają bez problemuSmile. Ogólnie dobry chinol.

Co wybrać? - Ghost70 - 2011-06-28

Z serią K jest tak, że jak go zobaczysz to albo pokochasz albo znienawidzisz.
Z Artcool'em Galeria właściwie jest tak samo - uwielbiam twórczość Klimta ale na płótnie lub porcelanie a nie na klimie :/
Wniosek: musisz zobaczyć je na żywo a nie na fotkach.

Powiem tak: ja nie powiesiłbym żadnego z nich u siebie w domu. Lubię styl art-tech - szkło i aluminium a K i Artcool Galeria ocierają się o kicz. Dzisiaj wyglądają na modne i wypasione, jak będą odbierane za kilka lat (a tyle z pewnością w domu powiszą) - tego nikt nie jest w stanie przewidzieć.
Żałuję, że Samsung Vivace jest dostępny tylko w systemach DVM ale to własnie mój styl (tak jak ArtCool Libero LG).

No ale ja nie jestem tobą, każdy ma swój gust a o gustach się nie dyskutuje.
Technicznie oba są porównywalne i bliskie doskonałości.
Co do MDV Ilort już ci odpowiedział Wink

Co wybrać? - Matt - 2011-07-04

Witam ponownie

Poszukuję kogoś kto mógłby zainstalować klimatyzator w Łodzi.
Może macie dane kontaktowe do sprawdzonych ekip montażowych.

Pozdrawiam