Forum Klimatyzacja
Wentylator wnętrza sam się załącza - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Wentylator wnętrza sam się załącza (/showthread.php?tid=4178)

Wentylator wnętrza sam się załącza - neseser - 2010-09-15

Witam, mam taki problem: Golf V cilmatronic dwustanowy wszystko działa klimatyzacja,sterowanie,wszystko OK. Gaszę silnik wyciągam kluczyk ze stacyjki wszystko gaśnie w aucie cisza po paru sekundach słychać kilka pyknięć w climatroniku i wentylator w kabinie startuje na najwyższy bieg i tak chodzi aż rozładuje akumulator... Samochód był w ASO zero błędów wymienili czujnik ten w zderzaku i bez rezultatu rozłożyli ręce... Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?

Wentylator wnętrza sam się załącza - Tadeusz4321 - 2010-09-15

Jedź do nich jeszcze raz.Masz problem z komputerem .Jezeli ASO WW rozkłada rece to niech wymienia samochód( żarty) ale powinni doprowadzić sprawę do pozytywnego rezultatu.Przynajmniej stwierdzić usterkę i zaproponować Ci wymianę tej lub innej części w aucie.Czy się na to zgodzisz to już Twój wybór, bo mozesz szukać wyjścia poza ASO (cena,rozmiar usterki itp)

Wentylator wnętrza sam się załącza - radekklimat - 2010-09-15

Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.

Wentylator wnętrza sam się załącza - neseser - 2010-09-16

radekklimat napisał(a):Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.
nie niema sterowania webasto, też tak myślałem że to coś ze ogrzewania postojowego się jakimś cudem "przyplątało"... Spróbuję jeszcze raz z ASO wzięli kasę za diagnostykę (za pokazanie który bezpiecznik wyciągnąć aby akumulator się nie rozładował im nie płaciłem...) to niech szukają.

Wentylator wnętrza sam się załącza - Tadeusz4321 - 2010-09-16

neseser napisał(a):
radekklimat napisał(a):Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.
nie niema sterowania webasto, też tak myślałem że to coś ze ogrzewania postojowego się jakimś cudem "przyplątało"... Spróbuję jeszcze raz z ASO wzięli kasę za diagnostykę (za pokazanie który bezpiecznik wyciągnąć aby akumulator się nie rozładował im nie płaciłem...) to niech szukają.
Właśnie-tak trzymaj

Wentylator wnętrza sam się załącza - LazienkiZyrardow - 2010-09-18

I co? doszukali się? swoją drogą to ich rybka zeby szukali;d

Wentylator wnętrza sam się załącza - mg - 2010-09-19

LazienkiZyrardow napisał(a):I co? doszukali się? swoją drogą to ich rybka zeby szukali;d

dobry jesteś Cool

Wentylator wnętrza sam się załącza - agrobim - 2010-09-19

Z mojego doświadczenia, stawiał bym na panel sterowania lub obwód elektroniczny powiązany z wentylatorem. Najlepiej podpiął bym się w komputer i jeśli komputer pokaże instalację klimy ok, wtedy zabrał bym się za panel sterowania. Nie znam się na panelach sterowania, ale wiem o powstałych firmach, które naprawiają i regenerują wyłącznie panele sterowania w klimatyzacji. Nie wiem czy nie łamię regulaminu, ale na największym portalu aukcjonerskim w Polsce, ogłaszają się tacy ludzie naprawiający i znający się na panelach sterowania climatronicami.