![]() |
|
Przyłącza Fonoko - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Przyłącza Fonoko (/showthread.php?tid=4268) |
Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-24 Klient dał mi do sprawdzenia klimatyzator ścienny Fonko . Klimatyzator leżał gdzieś w warsztacie u klienta . Klient chciał żebym to spioł i sprawdził czy to jeszcze działa ale jak sie okazało fonko stosuje nieznormalizowane przyłąłcza rurek i w żaden sposób nie mogę nic dopasować aby połłaczyć rurki obu jednostek. Czy ktoś wie jaki tam jest gwint i od czego mogę ewentyualnie wykorzystać narzutki aby to połąłczyć ? Przyłącza Fonoko - bartek2700 - 2010-10-24 bedziesz mial kolego z tym problem bo fonko ma śrubunki z gwintem calowym.od złączki śrubunek napewno nie bedzie pasował.moze mają jeszcze gdzieś takie w hurtowniach ewentualnie zostaje przelutowanie zaworów na tradycyjne.powodzenia Przyłącza Fonoko - tommatiz - 2010-10-24 Byniu na standardach nic nie zrobisz. Napisz mi maila na jakie rury potrzebujesz nakrętki to postaram się załatwić. Pzdr Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-24 Przelutowanie nie wchodzi w grę bo klient ma zamontowanych kilka fonko a ten am być rezerwowy i jak przelutuję to potem znowu będe lutował żeby była możliwość podmiany wrazie czego. Z nakrętek potrzebuję 2szt na rurę 5/8 i 2szt na 3/8 a jak ktoś ma 1/4 i i 1/2 to też chcętnie odkupię. Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-24 Nie Przyłącza Fonoko - p.obelix - 2010-10-24 Posiadam takie nakrętki z demobilu fi 6 i 12 jak chcesz to Ci podeślę. Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-24 te są akurat za małe . Klima ma 7kw i rurki są 5/8 i 3/8 Przyłącza Fonoko - Bogdan_New_Jersey - 2010-10-25 byniom napisał(a):Przelutowanie nie wchodzi w grę bo klient ma zamontowanych kilka fonko a ten am być rezerwowy i jak przelutuję to potem znowu będe lutował żeby była możliwość podmiany wrazie czego. Z nakrętek potrzebuję 2szt na rurę 5/8 i 2szt na 3/8 a jak ktoś ma 1/4 i i 1/2 to też chcętnie odkupię. A NA KIEDY JE POTRZEBUJESZ? Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-25 na kiedy się da bo sprzet i tak stoi , a co masz takie narzutki ? Tylko od ciebie to trochę daleko
Przyłącza Fonoko - Bogdan_New_Jersey - 2010-10-25 wylij mi fotke co potrzebujesz, za godzine zadzwonie do ciebie Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-25 myslałem nad tym ale ci tokarze co są mi znani to materiał wołają a ja nie mam Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-25 Też to rozważam
Przyłącza Fonoko - awax - 2010-10-25 Może po prostu zadzwonić do FONKO i kupić takie nakrętki? Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-25 dostałem dzisiaj namiar i jutro zadzwonię. Przyłącza Fonoko - awax - 2010-10-25 Jestem przekonany,że pomogą. Przyłącza Fonoko - byniom - 2010-10-25 Też mam taką nadzieję
Przyłącza Fonoko - tommatiz - 2010-10-25 Ale nie mają bo dzwoniłem do Fonko i wysprzedali magazyny. Nawet chciałem podjechać do nich bo mam ich obok siebie ale nie miałem po co.... Fonko szajs jeden , monopoliści zasrani na nakrętki
|