![]() |
|
wybór klimatyzacji - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: wybór klimatyzacji (/showthread.php?tid=4345) |
wybór klimatyzacji - eva - 2010-11-16 witam, czy ktoś mógłby mi doradzić mi dobór klimatyzacji dla małego domku ( ok. 50 m2 - 3 sypialnie + salon z kuchnią) w Hiszpanii.Wysokość pomieszczeń ok. 2,40 m. Potrzebne mi są wolne ściany , dlatego myślałam o klimatyzacji kanałowej - będę robić nowe sufity. Klimatyzacja chłodząco - grzejąca. wybór klimatyzacji - tommatiz - 2010-11-16 Witam. Czy to znaczy że na stałe mieszkasz w Hiszpanii czy w Polsce tylko klimę chcesz montować w Hiszpanii? wybór klimatyzacji - awax - 2010-11-16 Czy w Hiszpanii nie ma podobnych portali i forum,a może nie chca tam doradzić? wybór klimatyzacji - byniom - 2010-11-16 Nie koniecznie musi znać język Hiszpański
wybór klimatyzacji - eva - 2010-11-18 tommatiz napisał(a):Witam. Czy to znaczy że na stałe mieszkasz w Hiszpanii czy w Polsce tylko klimę chcesz montować w Hiszpanii?Mieszkam w Polsce, chcę zamontować w Hiszpanii - chodzi o ceny - tam jest drożej niż u nas. wybór klimatyzacji - byniom - 2010-11-18 Troszkę nie rozumię , czyli ktoś z polski miałby jechac i założyć w Hiszpani ? czy chcesz informacji i zorbić to samemu ? wybór klimatyzacji - tommatiz - 2010-11-18 Witam. Oczywiście koleżanko że możemy doradzić nawet możesz w Polsce kupić klimę i przetransportować do Hiszpanii i tam miejscowi technicy zamontują Tobie. Ogólnie sprawa jest prosta potrzebujesz np. urządzenia Multisplit na 4 parowniki kanałowe gdzie 3 kanały będą słabszej mocy a ten jeden na salon z kuchnią będzie mocniejszy. Problem zaczyna się robić podczas montażu gdzie trzeba wcześniej przewidzieć nadmuchy z kanałowców i powroty powietrza. Czasem też w zależności od modelu i marki trzeba wcześniej przewidzieć sterowanie klimą bo jedne marki mają piloty na kablu mocowane np. na ścianie a jedne marki mają piloty na podczerwień i tu trzeba przewidzieć gdzieś w okolicy kanałowca czytnik podczerwieni. Montaż kanałowca nie jest trudy wręcz banalny ale wymaga on wcześniejszych przygotowań takich jak zrobienie puszek nadmuchowych czy powrotnych ( tak się to wymawia w naszym języku). Myślę że będzie to trudne przedsięwzięcie biorąc pod uwagę zakup klimatyzacji w Polsce z doradzeniem jak to ma być zamontowane. Jeżeli chodzi Tobie o ceny to się zgodzę ale ciężko będzie nam to zrealizować nie widząc miejsca i warunków montażu. Jeżeli chodzi o ceny to w tym roku sprzedałem jedną klimę klientowi który ją zawiózł do Norwegii bo cena w Polsce a tam to kolosalna różnica. Oczywiście montaż miała zrobić firma miejscowa. Więcej nie jestem w stanie doradzić. Jeżeli chodzi o marki to skup się na firmowych sprzętach bo Hiszpania to piękny i kolorowy kraj ale też mocno upalny więc klimy będą miały co robić. Pozdrawiam wybór klimatyzacji - klimatyzacjapolska - 2010-11-18 Mnie kiedyś męczył niemiec abym przyjechał i zamontował mu klimę, bo w Polsce jest taniej
wybór klimatyzacji - AKTIMAR - 2010-11-19 trzeba było brać tą Chorwację, tydzień tam to tak jak miesiąc u nas
wybór klimatyzacji - tommatiz - 2010-11-19 Swojego czasu użytkownik "waldemar" proponował wakacje nad morzem Czarnym w zamian za serwis kilkunastu urządzeń fajna sprawa tylko strasznie daleko. Pzdr wybór klimatyzacji - byniom - 2010-11-19 Nie serwis tylko montaż
wybór klimatyzacji - tommatiz - 2010-11-19 Montaż zrobił i po lecie pisał maila czy nie podjadę na serwis i sprawdzenie tylko za daleko
wybór klimatyzacji - Fujitsu Szczecin - 2010-11-19 klimatyzacjapolska napisał(a):Mnie kiedyś męczył niemiec abym przyjechał i zamontował mu klimę, bo w Polsce jest taniejWitam Montowałem klimę w Polsce kupioną w Szwecji okazyjnie(2,5kW inwerter Panasonic za 7000zł ) ale nie to było śmieszne. Kobieta która ją przywiozła kłóciła się ze mną że 1200zł za prosty montaż to dwa razy drożej niż biorą w Szwecji. :/ Biedni Ci instalatorzy w Szwecji.Pozdrawiam wybór klimatyzacji - wogotto - 2010-11-20 Witam.Może 1200zł to zrozumiałeś w zł. a ona mówiła o Koronach lub Euro
wybór klimatyzacji - wogotto - 2010-11-20 Eva.Mylisz się że taniej jest w Polsce.Hiszpania jest o wielllllllllle bardziej wymagającym krajem co do temperatur pomieszczenia jak mieszkalnych tak i biur.Tym bardziej nikogo to nie obchodzi czym ty chłodzisz czy grzejesz pomieszczenie,czy to będzie butla gazowa,czy energia elektryczna,solary,podane medium,czy nic nie chcesz.Masz prawo wyboru.Tylko porównanie cen i zarobków ......i oczywiście odbiór prezydenta budynku.Bo on tak się tam nazywa czyli Cieć,który wiele może i z nim powinno się takie rzeczy załatwiać. wybór klimatyzacji - monterod2002 - 2010-11-20 eva gdzie do Hiszpanii jak do Cordoby lub okolice to jadę w zamian za koszty podróży i pobytu ...... ach te hiszpanki z tej okolicy łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. pozdrowionka wybór klimatyzacji - eva - 2010-11-22 tommatiz napisał(a):Witam. Oczywiście koleżanko że możemy doradzić nawet możesz w Polsce kupić klimę i przetransportować do Hiszpanii i tam miejscowi technicy zamontują Tobie. Ogólnie sprawa jest prosta potrzebujesz np. urządzenia Multisplit na 4 parowniki kanałowe gdzie 3 kanały będą słabszej mocy a ten jeden na salon z kuchnią będzie mocniejszy. Problem zaczyna się robić podczas montażu gdzie trzeba wcześniej przewidzieć nadmuchy z kanałowców i powroty powietrza. Czasem też w zależności od modelu i marki trzeba wcześniej przewidzieć sterowanie klimą bo jedne marki mają piloty na kablu mocowane np. na ścianie a jedne marki mają piloty na podczerwień i tu trzeba przewidzieć gdzieś w okolicy kanałowca czytnik podczerwieni. Montaż kanałowca nie jest trudy wręcz banalny ale wymaga on wcześniejszych przygotowań takich jak zrobienie puszek nadmuchowych czy powrotnych ( tak się to wymawia w naszym języku). Myślę że będzie to trudne przedsięwzięcie biorąc pod uwagę zakup klimatyzacji w Polsce z doradzeniem jak to ma być zamontowane. Jeżeli chodzi Tobie o ceny to się zgodzę ale ciężko będzie nam to zrealizować nie widząc miejsca i warunków montażu. Jeżeli chodzi o ceny to w tym roku sprzedałem jedną klimę klientowi który ją zawiózł do Norwegii bo cena w Polsce a tam to kolosalna różnica. Oczywiście montaż miała zrobić firma miejscowa. Więcej nie jestem w stanie doradzić. Jeżeli chodzi o marki to skup się na firmowych sprzętach bo Hiszpania to piękny i kolorowy kraj ale też mocno upalny więc klimy będą miały co robić. Pozdrawiam Dziękuję bardzo za odpowiedź -zaczęłam się już zastanawiać po co w ogóle są te fora - w sumie tylko Pan odpowiedział profesjonalnie w sensie doradztwa.
wybór klimatyzacji - tommatiz - 2010-11-22 Witam. Wszyscy staramy się odpowiadać profesjonalnie a Pani nas lekko podgrzała w pozytywnym znaczeniu tego słowa bo za dobrym wynagrodzeniem chętnie większość z nas by się skusiła na montaż w Hiszpanii a jeszcze jak by to było gdzieś w niedalekiej odległości morza to PIĘKNIE BY BYŁO Pozdrawiam
|