Forum Klimatyzacja
Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media (/showthread.php?tid=4350)

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - MIC78 - 2010-11-17

Czy może ktoś wie jak obliczyć lub gdzie się dowiedzieć jakie zapotrzebowanie na prąd, wodę będzie miała hala-chłodnia około 1800 m2 powierzchni użytkowej w której przechowywane będą owoce i warzywa czyli temperatura chyba około +5stC Potrzebne jest mi to abym mógł złożyć wniosek o warunki zabudowy.
Pozdrawiam

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - barbie - 2010-11-17

Twoja chłodnia to nie domek dla lalki Barbie.zapotrzebowanie na moc musi zrobić projektant .na pewno nie zrobi tego za darmo .

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - mg - 2010-11-17

Jak budowałem domek jednorodzinny to na wszystko musiałem mieć projekt a Ty chcesz się radzić na forum? taka inwestycja? ciekawe jak będziesz płacił pracownikom? Rolleyes
Bez lipy Panie inwestorze!

Następny wkręt, kurka wodna Big Grin

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - barbie - 2010-11-17

łatwo jest dać odpowiedź na pytanie ile potrzeba sadzeniaków na 1800 metrów kwadratowych,jeśli padnie pytanie ile potrzeba cegieł do postawienia domu o powierzchni 1800 metrów kwadratowych---odpowiedź jest niemożliwa nawet dla XX .

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - mg - 2010-11-17

Około 220000W, 220kW
Tak na oko Wink

a ile do tego potrzeba wody ? .

To zależy od kubatury :lol:

czy skraplacze mają być wodne ? .

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - Shitashii - 2010-11-17

Z wodą to proste:
ilość wody = powierzchnia x wysokość = 1800 x np. 5 = 9000 m3

Cool

to ma być basen na karpie ? .

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - MIC78 - 2010-11-19

Do warunków zabudowy wystarczy promesa z ZE ale chciałem wiedzieć szacunkowo jakie może byc zapotrzebowanie

Myślałem że na tym forum są specjaliści którzey mieli do czynienia z podobnymi inwestycjami

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - awax - 2010-11-19

Ja z kolei myślę,że może u wróżki byłaby szansa uzyskać odpowiedż.1800 m2 ,owoce i chyba
5 C.Tak "na oko" to chyba duże zapotrzebowanie.

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - Shitashii - 2010-11-19

Nawet profesor chłodnictwa nie pomoże, jeśli będzie znał tylko "chyba" parametry potrzebne do obliczeń.

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - barbie - 2010-11-19

tak duży obiekt musi mieć podwójne zasilanie,jeśli ta stodoła jest w polu może być problem przy zaniku zasilania .

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - Shitashii - 2010-11-19

Niedługo 6 grudnia. Mikołaj czyta w myślach. Rolleyes

Potrzebuję pomocy w obliczeniu zapotrzebowania chłodni na media - MIC78 - 2010-11-21

Dzięki Tym którzy starali się pomóc jak i tym którzy starali się być dowcipnym Smile