![]() |
|
klimatyzator airforce 2,5kw - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzator airforce 2,5kw (/showthread.php?tid=4357) |
klimatyzator airforce 2,5kw - łysy45 - 2010-11-22 zamontowany 3 miesiące temu nie reaguje na pilota sprawdzany innym pilotem więc awaria pilota odpada,w trybie awaryjnym pracuje wylączany z sieci innej możliwości resetu nie ma/chyba że jest/ jest jakaś szansa usunięcia tej usterki czy zostaje mu praca w trybie awaryjnym gwarancji niet proszę o podpowiedz pozdr. piotr klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-11-22 Witam. Jakoś kiepsko to opisałeś. Rozumiem że z pilota nie reaguje i po sprawdzeniu drugim takim samym pilotem tez nie reaguje? klimatyzator airforce 2,5kw - gadget - 2010-11-22 Coś z elektroniką , trzeba by pogrzebać w niej . Posprawdzaj może jkaś złączka wypadła albo może gdzieś woda przeciekła ? W najgorszym orzypadku możesz zamontować uniwersalny sterownik koszt co kolo 200 zeta. klimatyzator airforce 2,5kw - byniom - 2010-11-22 ja ostatnio miałem mysze w splicie na płytce widok był makabryczny bo ją prąd zabił
klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-11-22 Ja obstawiam czytnik podczerwieni ale niech pytający coś więcej napisze !!! klimatyzator airforce 2,5kw - gadget - 2010-11-22 Mi ostatnio zjadła kable od wentylatora nietety też poległa ... klimatyzator airforce 2,5kw - łysy45 - 2010-11-22 sorry tommatiz ale nie bardzo wiem co chcesz więcej wiedzieć nie raeguje na pilota w trybie awaryjnym pracuje jak się nie chce wychodzić do splita to wyłączanie tylko z gniazdka w środku nie grzebałem może mnie podprowadzisz co chcesz więcej wiedzieć aby mnie pomóc ja przedewszystkim zajmuje się chłodnictwem a klimy montuje rzadko tym bardziej naprawiam ale jak mi pomożecie to może się uda coś tym zrobić pozdr.piotr klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-11-22 Chodzi mi oto że warto używać kropek i przecinków, wtedy wiadomo do czego się pisze. A Ty walisz jednym zdaniem i robi się chaotycznie. Skoro nie reaguje na pilota a reaguje na włącznik testowy to pewnie poleciała podczerwień. Możesz jeszcze sprawdzić czy wtyczka jest wpięta. Jeżeli masz gdzieś takie samo drugie urządzenie to wyjmij z niego podczerwień i wstaw do tego uszkodzonego. pzdr klimatyzator airforce 2,5kw - łysy45 - 2010-11-22 postaram się tak zrobic jak piszesz, no dobra na przyszłość będą kropki i przecinki pozdr. klimatyzator airforce 2,5kw - Shitashii - 2010-11-22 tommatiz napisał(a):Chodzi mi oto że warto używać kropek i przecinków, wtedy wiadomo do czego się pisze. A Ty walisz jednym zdaniem i robi się chaotycznie. Jestem ZA! Nie obraź się łysy, ale Twój post czyta się 3 razy dłużej, bo nie wiadomo gdzie koniec zdania, a gdzie początek. Wymień podczerwień albo całą elektronikę (jeśli jest taka możliwość) . Tak dla wszystkiego, to włącz komórkę na kamerkę i skieruj pilota w obiektyw naciskając przyciski na pilocie. :| klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-11-22 Spoko wtedy i nam i sobie ułatwiasz . Jak coś uda się zrobić to opisz na forum wtedy będzie to znak dla innych. Pzdr
klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-11-22 boneta napisał(a):Stawiam na odbionik podczerwieni.Już to raz napisałeś i nie musisz powtarzać.. P.S. Dziwny login tym razem sobie wymyśliłeś
klimatyzator airforce 2,5kw - gadget - 2010-11-22 tommatiz napisał(a):boneta napisał(a):Stawiam na odbionik podczerwieni.Już to raz napisałeś i nie musisz powtarzać.. P.S. Dziwny login tym razem sobie wymyśliłeś Nie dziwny tylko na tym forum orginalny ! klimatyzator airforce 2,5kw - Fujitsu Szczecin - 2010-11-22 Witam A ja stawiam na rozprogramowany pilot. Pozdrawiam klimatyzator airforce 2,5kw - gadget - 2010-11-22 Przecież pisze ze próbował na innym pilocie . Poza tym to ultra tania chinszczyzna z marketu za 800 zl ! Watpie zeby pilot miał jakieś opcje . Wymontuj z niego elektronike i zanieś gdzieś do znajomego elektronika który posiada jakis sensowny oscyloskop ( czytaj nie jakieś badziewie na lcd ) i niechci chłopaki sprawdzą czy sygnał z pilota dociera do jakiejś nogi procesora . Dodłączą zasilanie , powinni sobie poradzić z tym . Tam napewno jest przynajmniej jeden przekaźnik ten największy steruje sprężarką powinien cicho pykać przy "zalączaniu" spreżarki . Czujnik temperatury też wyciągnij . Sam bym Ci to sprawdził ( kiedyś mi pomogłeś na tym forum ) skąd jesteś ? klimatyzator airforce 2,5kw - łysy45 - 2010-11-23 w porządku zrobię tak jak radzicie i za parę dni się odezwę pozdr. klimatyzator airforce 2,5kw - Fujitsu Szczecin - 2010-11-23 Witam Może źle napisałem, w tanich chińskich klimach po wyjęciu lub wyczerpaniu baterii zdarza się że trzeba ponownie zarejestrować pilota. Ooo. Pozdrawiam klimatyzator airforce 2,5kw - mg - 2010-11-23 Jest to bardzo przydatna przypadłość. Załóżmy że montujesz tani klimatyzator wszystko cacy,klima działa, klient zadowolony, przychodzi do płacenia a klient robi wielkie oczy i oświadcza że zapomniał przygotować wszystkie pieniążki i resztę zapłaci jutro rano. Wtedy lekko zagotowany mówisz że zapomniałeś sprawdzić czy baterie w pilocie są w porządku. Wyjmujesz, montujesz ponownie i odjeżdżasz. Po chwili klient dzwoni i pyta co ma zrobić bo nie może uruchomić klimy Oczywiście tylko wybrane tanie chińskie klimatyzatory mają tą funkcje.
klimatyzator airforce 2,5kw - łysy45 - 2010-12-01 witam klima naprawiona .Przyczyna czytnik podczerwieni ,a raczej kabelki.Co je zjadło niewiem sprawca zwiał.sklep niewielki panie twierdzą ze mysz u nich brak.Dołączam zdjęcie i dzięki wszystkim za chęc pomocy ,wskazówki.Pozdrawim piotr klimatyzator airforce 2,5kw - tommatiz - 2010-12-01 Czyli trafiłem a co to tak zjadło to HGW... Raz przepuszczałem linię prze komin wentylacyjny na dach i po jakimś czasie klient zadzwonił że nie otwiera się żaluzja. Okazało się że są przegryzione kabelki od silniczka przez HGW co, może to samo co u Ciebie Pzdr
klimatyzator airforce 2,5kw - mg - 2010-12-01 myszyn impossibly :lol: |